Skip to main content
Hits: 296

REALmag. organiseert in 2023 de eerste REALmag. Essayprijs

Het thema van REALmag. #9 is Anders. Wat anders is en wie de ander, daarover verschillen de meningen, maar dat het een actueel thema is, dat is zeker. Naarmate de wereld kleiner wordt en de kansen om over grenzen heen te kijken groter, moeten meer mensen zich verhouden tot wat in hun ogen anders is. Het zelf is daarbij doorgaans het uitgangspunt. Maar wat als dat voor jou zo vertrouwde zelf het andere is? Als jij degene bent die met argusogen bekeken wordt, onder een vergrootglas gelegd wordt of juist gebruik mag maken van privileges vanwege dat zo benijdenswaardige anders zijn?

Kortom: stel dat jij anders bent.

De redactie van REALmag. daagt je uit om over dat onderwerp een essay te schrijven van maximaal 1250 woorden.

De inzendingstermijn sluit op 31 december 2023 om 24.00 uur.

Het winnende essay wordt gepubliceerd in REALmag. #9 en we nodigen de winnaar uit het essay voor te lezen tijdens de feestelijke presentatie van het magazine (op een nader te noemen locatie en datum in februari 2024). De deelnemers krijgen hierover uiterlijk vier weken voor de releasedatum bericht.

De redactie van REALmag. leest alle ingezonden essays en legt maximaal tien essays voor aan de jury bestaande uit:

  • Bianca Boer: schrijver van onder meer Draaidagen (2019), dichter en schrijfdocent
  • Jan Postma: winnaar Jan Hanlo Essayprijs Groot 2023 met de bundel Is dit alles?
  • Arjen van Veelen: winnaar Jan Hanlo Essayprijs Groot 2015, en schrijver van onder meer de non-fictiebestseller Rotterdam (2022)

De jury kiest hieruit één winnaar.

Inzendingen (in het Nederlands) kunnen als Word-document worden gemaild naar info@realmag.nl. Vermeld in de begeleidende mail jouw naam en telefoonnummer. Vermeld jouw naam niet in het document zelf.

Voor nadere informatie, zie het reglement en de voorwaarden op: https://www.realmag.nl/realmag-essayprijs-2023/

REALmag. een zichzelf ontdekkend tijdschrift over identiteit, kunst en wetenschap, bestaat sinds 2012 en heeft haar thuisbasis in Rotterdam (www.realmag.nl).


Deadline: 31-12-2023 23:30
Bron: https://www.realmag.nl/realmag-essayprijs-2023/
Voor verdere informatie over deze schrijfwedstrijd kun je contact opnemen met de organisatie/website van deze schrijfwedstrijd