Skip to main content
Hits: 71

Luister! Het is tijd voor de Literatuurprijs Schiermonnikoog 2024

De Literaire Werkplaats organiseert de Literatuurprijs Schiermonnikoog 2024. Het thema van deze gedichtenwedstrijd is Luister!, aansluitend bij het thema dat het literatuurfestival Meet Me at the Lighthouse koos voor de festivaleditie van dit jaar.

Bij het thema Luister! gaan de gedachten in eerste instantie naar de gebreken van deze tijd, naar het niet luisteren naar elkaar, naar polarisatie, naar het doordrammen van het eigen gelijk, naar het toenemende geweld dichtbij, de oorlogen op een paar dagen afstand en de roep om meer wapens.

Maar luisteren is meer: het is ook het horen van de nachtegaal, de merel en het winterkoninkje in de duinen van Schiermonnikoog; het is ook genieten van muziek, van Brahms, Beethoven, Dusty Springfield en Joost Klein om een paar voorbeelden te noemen.

Aan alle schrijvers de uitdaging om dit mooie thema te verwoorden in een aansprekend, pakkend, eigenzinnig, leerzaam, luisterrijk, oorspronkelijk gedicht.

De Literatuurprijs Schiermonnikoog wordt voor de vierde keer georganiseerd. Net als bij de eerste editie is dit jaar opnieuw gekozen voor een gedichtenwedstrijd. Iedereen kan meedoen door één gedicht in te sturen naar literatuurprijs2024@gmail.com vanaf 1 juni 2024 tot en met 15 september 2024. Via hetzelfde mailadres is het wedstrijdreglement op te vragen.

Deelnemers mogen gedichten insturen in het Nederlands, Fries, Gronings of in het Schiermonnikoogs, de eigen taal van het eiland. Het gedicht heeft maximaal 20 regels, inclusief titelregel en witregels.

De jury van de Literatuurprijs Schiermonnikoog 2024, onder voorzitterschap van Ineke van Gent, de burgemeester van Schiermonnikoog, beoordeelt alle ingezonden gedichten anoniem.

De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 16 november 2024 tijdens de derde editie van Meet Me at the Lighthouse, het literatuurfestival op Schiermonnikoog.

De Literatuurprijs Schiermonnikoog 2024 wordt mede mogelijk gemaakt door de Havenrestaurant Wad Anderz, Hotel Brasserie Brakzand, Kolstein Lifestyle & Boeken en de Gemeente Schiermonnikoog.  


Deadline: 15-09-2024 23:30
Bron: https://www.deliterairewerkplaats.nl

Voor verdere informatie over deze schrijfwedstrijd kun je contact opnemen met de organisatie/website van deze schrijfwedstrijd