Skip to main content
Hits: 739
Het doel van de JUNO kinderboekenprijs is meer bekendheid te geven aan kinderboeken en beginnend schrijftalent kansen te bieden door middel van de verhalenwedstrijd in de categorie: 8 – 12 jaar . We dagen schrijvers uit om een origineel en uniek verhaal te schrijven voor deze doelgroep.
Prijzen: 
1. De hoofdprijs is € 250 voor het winnende verhaal.
2. De hoofdprijswinnaar krijgt een uitgeverscontract plus redactie aangeboden voor een kinderboek, dat zal als boek, e-boek en als luisterboek op de markt wordt gebracht. Aangeboden door Uitgeverij Sam Northerlake en Uitgeverij LuisterEffect.
3. Iedere deelnemer ontvangt een juryrapport, geschreven door een deskundige juryleden. Iedere deelnemer kan aanwezig zijn bij het JUNO Kinderboekenfestival op 29 juni 2024, waar de prijsuitreiking plaatsvindt en krijgt daarvoor een gratis toegangsbewijs ter waarde van € 12,50
 
Deelname:   
Het thema van de verhalenwedstrijd 2024 is: Koffers gepakt? Gaan! Leuke, grappige en mooie belevenissen in de zomervakantie; daar kunnen de mooiste verhalen voor bedacht worden! We wijzen op respect, geen schuttingwoorden en geen discriminatie.

Deadline schrijfwedstrijd: 29-02-2024 23:30

Website waarop verdere informatie te vinden is: https://junokinderboekenprijs.nl/