Skip to main content
Hits: 86
Het Schrijverspodium organiseert openbare dichtwedstrijden voor iedereen. Zowel beginnende als ervaren schrijvers maken kans op leuke prijzen. Zo is voor de 23e editie een prijzenpot met een totale waarde van €300,- beschikbaar. De uitslag van de Schrijverspodiumprijs wordt enerzijds democratisch bepaald, door de deelnemers zelf, en anderzijds door de redactie van deze wedstrijd. Voor het democratische deel van de dichtwedstrijd worden auteursnamen bovendien geanonimiseerd zodat een eventuele reputatie bij de beoordeling geen rol speelt.
 

De inzendtermijn voor de 23ste editie van de Schrijverspodiumprijs loopt van 18/05/2024 t/m 11/12/2024. Gedichten beoordelen kan echter tot en met 20/12/2024 16.00 uur, waarna de uitslag diezelfde avond al bekend wordt gemaakt. De prijzenpot heeft een totale waarde van €300,- en wordt verdeeld over vier prijzen waarvan er drie democratisch tot stand komen en de vierde door de redactie van deze dichtwedstrijd worden bepaald. De democratisch bepaalde 1ste, 2e en 3e prijs bedragen respectievelijk €100,-, €75,- en €25,-, terwijl door de redactie op basis van alle door een auteur ingezonden gedichten (minimaal drie) ook een alternatieve prijswinnaar wordt gekozen, die daarmee €100,- verdient.

In het kort zijn de voorwaarden als volgt:

  1. Maximaal 9 gedichten per deelnemer
  2. Elk gedicht moet hoofdzakelijk Nederlandstalig zijn
  3. Ingezonden gedichten mogen niet voor een eerdere editie zijn ingestuurd, eerder bekroond zijn met een prijs of door een uitgever zijn gepubliceerd.
  4. Inschrijfgeld per gedicht: €3,-

Deadline: 11-12-2024 00:00
Bron: https://schrijverspodium.nl/schrijverspodiumprijs/deelname

Voor verdere informatie over deze schrijfwedstrijd kun je contact opnemen met de organisatie/website van deze schrijfwedstrijd