Skip to main content
Hits: 146

De eerste aflevering van de gloednieuwe podcast van Het Mystiek Actie Front MAF!  gaat over synchroniciteit. Schrijver en schrijfdocent Patrick Bernauw en de redelijk mysterieuze ( M i ) buigen zich over dit fenomeen, "uitgevonden" door de Zwitserse psychiater Carl Gustav Jung. Je weet wel: een Toeval met Grote T, dat zich verhoudt tot het "normale" toeval als een olifant tot een mier en ook bekend staat als "betekenisvolle coïncidentie". Patrick Bernauw geeft voorbeelden uit eigen leven & werk - soms ook mét bewijs, of mét een getuige - en ( M i ) laat haar oosters licht schijnen in de schemering.

Hier hoort ook een oproep bij aan het grote publiek: bezorg je ons sprekende voorbeelden van betekenisvolle coïncidenties, ingesproken op je smartphone, en in mp3 naar ons emailadres gestuurd? Dan wel geschreven en naar datzelfde emailadres gestuurd? (info@inter-actief.be) Of gewoon in de commentaar sectie van deze podcast? Het kan zowel gaan om autobiografische verhalen (non-fictie) als fictie, vermeld bij je inzending wel duidelijk of je verhaal al dan niet waar gebeurd is.

MAF voorziet een vervolg op de aflevering Synchroniciteit is een bruut natuurfeitde beste verhalen, fictie en non-fictie, zullen verwerkt worden in een podcast. Indien er voldoende kwalitatieve inzendingen zijn, zal er ook een bloemlezing in boekvorm verschijnen (paperback en/of ebook) bij de digitale uitgeverij vzw de Scriptomanen.

Je kunt het Mystiek Actie Front MAF! ook volgen via deze website.  

Deadline

31 dec 2024

Reglement

1. Bezorg jouw verhaal over een "betekenisvolle coïncidentie" in mp3 (niet meer dan 5 MB) of in een Word document aan info@inter-actief.be. Beide mag ook. 

2. Vermeld duidelijk of het om fictie of non-fictie gaat. Gaat het om non-fictie, dan zou het helemaal te gek zijn als je een of ander "bewijsstuk" kon meegeven. Voor een voorbeeld, zie het kassaticket waarvan sprake is in de podcast, edat Patrick Bernauw hier publiceert op zijn blog. 

3. Alleen verhalen die naar het emailadres gestuurd worden, komen in aanmerking. Geen verhalen insturen, die je ook in de commentaarsectie van de podcast hebt verteld! 

 


Deadline: 31-12-2024 00:00
Bron: https://www.bernauw.com/2024/05/maf-001-synchroniciteit-is-een-bruut.html

Voor verdere informatie over deze schrijfwedstrijd kun je contact opnemen met de organisatie/website van deze schrijfwedstrijd