Skip to main content
Hits: 319

Doe mee met de MAGISCHE ZOMER schrijfwedstrijd en win een boekcontract!

Na de succesvolle herfsteditie van de Cozy & Crime verhalenwedstrijd die maar liefst 11 boekcontracten opleverde, organiseren de Online Schrijfschool, Schrijven Online en De Verhalenfabriek opnieuw een schrijfwedstrijd. Deze keer is het thema EEN MAGISCHE ZOMER.

Hoewel het nog lang geen zomer is en de verwarming gewoon lekker hoog staat, zijn we op zoek feelgood-manuscripten met een zomers tintje. Zonsondergang op het strand, dansen tot diep in de nacht, zee, vakantie, terrasjes, zwoele zomeravonden, noem maar op. En dan natuurlijk de magie van de zomer, de zon die uitnodigt om verliefd te worden en je hart te verliezen. Laat je fantasie de vrije loop en schrijf dat heerlijke feelgoodnovelle tegen de achtergrond van de zomer.

Gaat jouw schrijvershart hier sneller van kloppen en begint er al iets te borrelen? Klim dan nu in de pen en doe mee aan onze schrijfwedstrijd met het thema ‘Een magische zomer’.

Je hebt ruim vier maanden de tijd om jouw verhaal te schrijven. Vanaf nu tot 1 mei kan je jouw verhaal insturen. Het verhaal moet tussen de 20.000 en 30.000 woorden lang zijn.

Hopelijk hebben we jou enthousiast gemaakt en zien we je verhaal snel tegemoet.

NB: wist je dat de Online Schrijfschool je helpt om je plot krachtig te maken, je zinnen te laten dansen en het einde meer dan magisch te maken? Kijk snel bij de novelle-cursussen.

Hoe gaat het in zijn werk?

 • Schrijf een feelgoodnovelle tussen de 20.000 en 30.000 woorden en stuur deze in vóór 1 mei 2024. Het verhaal moet helemaal af zijn als je het instuurt en voorzien zijn van een flaptekst.
 • Je manuscript kun je als Word-document via de mail opsturen. Vermeld hierbij in ieder geval jouw eigen naam en de titel van het verhaal. Naast het manuscript en de flaptekst ontvangen wij ook graag een korte auteursbiografie en eventueel een foto.
 • We zijn op zoek naar novelles in het genre feelgood met als thema: magische zomer. Verder is het helemaal naar eigen invulling! Hou daarbij in gedachten dat de doelgroep van het verhaal vrouwen moeten zijn (geen Young adult).
 • De Verhalenfabriek, Schrijven online en de Online Schrijfschool zullen alle ingezonden verhalen in mei gaan lezen, hieruit zal een shortlist komen met de vijf beste verhalen.
 • De shortlist wordt gelezen en beoordeeld door een vakkundige jury, die later bekendgemaakt wordt.
  In juni zal de winnaar bekend worden gemaakt.
 • De winnaar krijgt een uitgeefcontract bij De Verhalenfabriek. Het verhaal zal worden uitgegeven als e-book.

Prijzen

 • 1e prijs: uitgeefcontract bij De Verhalenfabriek voor jouw feelgoodnovelle als e-book. En de online cursus ‘Levensechte personages‘ van de Online Schrijfschool
 • 2e prijs: Boekenpakket
 • 3e prijs: Boekenpakket

Deadline: 01-05-2024 00:00
Bron: https://onlineschrijfschool.nl/schrijfwedstrijd/
Voor verdere informatie over deze schrijfwedstrijd kun je contact opnemen met de organisatie/website van deze schrijfwedstrijd