Actuele schrijfwedstrijden

Overzicht schrijfwedstrijden per maand

KLIK HIER VOOR HET GRATIS AANMELDEN VAN EEN SCHRIJFWEDSTRIJD!

Op Schrijverspunt een overzicht van alle actuele Schrijfwedstrijden in Belgie en Nederland. Wil je zelf een schrijfwedstrijd aanmelden? Dat is mogelijk en gratis.Voor aanmelding graag gebruik maken van onderstaand formulier. Bij geschiktheid plaatsen we de schrijfwedstrijd meestal binnen 5 werkdagen op onze website.

Aanmelden Schrijfwedstrijd

Titel van de schrijfwedstrijd
Titel van de schrijfwedstrijd

Informatie over de wedstrijd ( doel,thema, jury, etc.)

Deadline van de wedstrijd:
Ongeldige invoer

Website waarop verdere informatie te vinden is
Ongeldige invoer

Desgewenst kun je een afbeelding van het wedstrijdlogo toevoegen
Ongeldige invoer

Je naam
Please let us know your name.

je emailadres
Please let us know your email address.

Het vermelden van schrijfwedstrijden op Schrijverspunt is natuurlijk gratis. Het enige wat we vragen is een link naar Schrijverspunt op jouw website te plaatsen.
Wil je meer aandacht voor de schrijfwedstrijd? Dat is ook mogelijk. Na ontvangst van een betaling van € 25,- plaatsen we de schrijfwedstrijd als TIP in de rubriek 'Schrijfwedstrijden' en is de schrijfwedstrijd, random, te zien op de homepagina van Schrijverspunt!
Maak een keuze

Ongeldige invoer

Om de schrijfwedstrijd als TIP toe te voegen vragen we je om 25 euro (incl. BTW) over te maken naar IBAN: NL86 TRIO 0198 5602 06 / BIC: TRIONL2U t.a.v. Schrijverspunt o.v.v. TIP

Captcha
Ongeldige invoer

Als je een ervaring hebt met een schrijfwedstrijd dan kun je een commentaar toevoegen en/of een beoordeling geven. Anderen kunnen daar hun voordeel mee doen. Bekijk de mogelijkheden per maand. Per maand zijn de doorlopende schrijfwedstrijden en de schrijfwedstrijden met een deadline in de betreffende maand zichtbaar.

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Schrijf je? En ben je ouder dan 15, maar jonger dan 25 jaar? Doe dan mee aan Write Now!, de grootste schrijfwedstrijd in het Nederlands taalgebied. De deadline voor Write Now! 2017 was op 1 april 2017.
Het einde van dit jaar kun je weer teksten insturen voor Write Now! 2018.

Reglement

writenowDeelnemen aan Write Now! 2018 kan alleen als:

- je niet jonger dan 15 en niet ouder dan 24 jaar bent op 1 april 2018;
- je inzending in de Nederlandse taal is geschreven;
- je inzending maximaal 2.000 woorden, of maximaal 8 gedichten* bedraagt;
- je tekst niet eerder gepubliceerd is door een literaire uitgeverij of een erkend (online) magazine; 
- je niet vaker dan twee keer de 1e prijs bij een voorronde van Write Now! hebt gewonnen; 
- je geen medewerker of stagiair bent van Passionate Bulkboek of op een andere manier inhoudelijk betrokken bent bij Write Now! (bijvoorbeeld als jurylid).

* Dit is voor een jury het ideale aantal om je zo goed mogelijk te beoordelen. 

De vorm van de inzending is vrij: verhaal, gedicht, column, toneeltekst, filmscenario, songtekst – alle vormen zijn toegestaan!

Voorronden
Deelnemers worden tijdig op de hoogte gesteld van de locatie, datum en tijd van de prijsuitreiking van de voorronden. Je wordt geacht hierbij aanwezig te zijn om je eventuele prijs in ontvangst te kunnen nemen.

Finale
Win je de eerste prijs tijdens de voorronde? Dan plaats je je voor het finaleweekend in juni 2018 in Rotterdam.

Naast de winnaars van de voorronden plaatsen vijf tweede- en/of derdeprijswinnaars zich met een wildcard. De wildcardwinnaars worden geselecteerd door de juryvoorzitters van de voorronden. Een derde prijswinnaar maakt alleen kans op een wildcard wanneer de tweede prijswinnaar van dezelfde voorronde ook een wildcard wint. 

Bij deelname aan de finale gelden de volgende aanvullende regels:
- je stuurt ons een kopie van je legitimatiebewijs;
- je stuurt een nieuwe inzending binnen drie weken na de prijsuitreiking van jouw voorronde, je kunt dus niet meedoen met de inzending waarmee je de voorronde wint;
- je moet aanwezig zijn bij het finaleweekend.

De jury beoordeelt de inzendingen op de volgende criteria:
-Originaliteit van de tekst: een tekst is origineel als het thema origineel is of als er op een bijzondere of verrassende wijze met een thema wordt omgegaan. Bijvoorbeeld als er een inzicht wordt geboden, een verband wordt gelegd dat nieuw of onverwacht is of als de tekst een verrassende wending neemt.
-Stijl: onder stijl wordt de wijze verstaan waarop de inzender gebruik maakt van de Nederlandse taal. Wordt er op een humoristische wijze met de taal omgegaan, leest de tekst vlot of is de taal juist gecomprimeerd? Hebben de stilistische keuzen van de auteur de tekst effectiever gemaakt? Is de schrijfstijl consequent, leidt de stijl af van het inhoudelijke verhaal of versterken zij elkaar?
-Gevoel voor taal: iemand heeft gevoel voor taal als hij/zij de taal niet alleen als middel inzet om iets te communiceren, maar dit weet te verheffen tot een kwaliteit op zich. Inhoud en vorm hangen in het beste geval samen maar hebben ook zelfstandige kwaliteiten.
-Ambitie die uit de tekst spreekt: er spreekt ambitie uit een tekst als een ingewikkeld thema bij de kop is genomen, het thema op verrassende wijze is uitgewerkt of als voor een niet voor de hand liggende schrijfstijl is gekozen. Er is dus sprake van ambitie als de schrijver zich er niet makkelijk vanaf heeft willen maken.
-Verbeeldingskracht: verbeeldingskracht is het vermogen om het persoonlijke te ontstijgen. Het gaat hier om de verwerking van fantasie of verbeelding in een tekst. Het kunnen schrijven, bijvoorbeeld, over alledaagsheid en dit tegelijkertijd een meerwaarde weten te geven.
-Verzorgdheid van de tekst: verzorgdheid van een tekst spreekt uit het juiste gebruik van de Nederlandse taal: het schrijven zonder spel, taal- en grammaticafouten.
-Leeftijd: hiermee wordt de leeftijd van de deelnemer in relatie tot de inzending bedoeld. Een deelnemer van 24 wordt strenger beoordeeld dan een deelnemer van 16. Iemand van 16 die een prima tekst instuurt in een haperende stijl (bijvoorbeeld), wordt die stijl eerder vergeven dan iemand van 24 die het zelfde doet. Kortom: niet alle criteria worden even streng aangehouden naarmate de deelnemer jonger is.
-Mogelijkheid tot publiceren: is de tekst interessant voor een neutrale lezer? Zou de tekst gepubliceerd kunnen worden in een tijdschrift, krant of bundel? Zou een eventuele redacteur of uitgever belangstelling hebben voor deze schrijver?

Bron: http://www.writenow.nu/Doe-mee
Pin It

schrijversplekwelkom


Inloggen / Registreren / Persoonlijk menu

Je peroonlijk menu is na het inloggen zichtbaar!
   

Wegwijzer voor de website (Klik hier)

Klik op een van de mogelijkheden.

SCHRIJVERSPUNT

Schrijverspunt is een platform voor schrijvers, lezers en uitgevers. Je kunt op onze website terecht voor nieuwtjes en tips over schrijven en uitgeven.

SCHRIJVEN EN SCHRIJVERS

Informatie over schrijven, boeken over schrijven, cursussen, etc. Ook als je kennis wilt maken met andere schrijvers.

LEZEN EN BOEKEN

Informatie over boeken met recensies, boekfragmenten, boektrailers etc. Boeken die binnenkort verschijnen. Onze boekenwinkel en Boekenpartners.

ZELF SCHRIJVEN

Je kunt online meedoen aan vele schrijfactiviteiten, o.a. verhalen, blogs, columns en/of gedichten toevoegen of deelnemen aan een van de schrijfwedstrijden.

PUBLICEREN VAN JE WERK

Of je manuscript wordt uitgegeven door een uitgeverij, of dat je het uitgeven zelf (in eigen beheer) gaat doen - er komt veel bij kijken.

UITGEVEN MET SCHRIJVERSPUNT

Een boek in eigen beheer uitgeven is mogelijk bij Schrijverspunt Clusteruitgeverij. Uitgever Schrijverspunt geeft jouw boek uit zonder kosten voor jou!

Schrijverspunt Clusteruitgeverij

Uitgever Schrijverspunt

Veel plezier

Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018