Actuele schrijfwedstrijden

Overzicht schrijfwedstrijden per maand

KLIK HIER VOOR HET GRATIS AANMELDEN VAN EEN SCHRIJFWEDSTRIJD!

Op Schrijverspunt een overzicht van alle actuele Schrijfwedstrijden in Belgie en Nederland. Wil je zelf een schrijfwedstrijd aanmelden? Dat is mogelijk en gratis.Voor aanmelding graag gebruik maken van onderstaand formulier. Bij geschiktheid plaatsen we de schrijfwedstrijd meestal binnen 5 werkdagen op onze website.

Aanmelden Schrijfwedstrijd

Titel van de schrijfwedstrijd
Titel van de schrijfwedstrijd

Informatie over de wedstrijd ( doel,thema, jury, etc.)

Deadline van de wedstrijd:
Ongeldige invoer

Website waarop verdere informatie te vinden is
Ongeldige invoer

Desgewenst kun je een afbeelding van het wedstrijdlogo toevoegen
Ongeldige invoer

Je naam
Please let us know your name.

je emailadres
Please let us know your email address.

Het vermelden van schrijfwedstrijden op Schrijverspunt is natuurlijk gratis. Het enige wat we vragen is een link naar Schrijverspunt op jouw website te plaatsen.
Wil je meer aandacht voor de schrijfwedstrijd? Dat is ook mogelijk. Na ontvangst van een betaling van € 25,- plaatsen we de schrijfwedstrijd als TIP in de rubriek 'Schrijfwedstrijden' en is de schrijfwedstrijd, random, te zien op de homepagina van Schrijverspunt!
Maak een keuze

Ongeldige invoer

Om de schrijfwedstrijd als TIP toe te voegen vragen we je om 25 euro (incl. BTW) over te maken naar IBAN: NL86 TRIO 0198 5602 06 / BIC: TRIONL2U t.a.v. Schrijverspunt o.v.v. TIP

Captcha
Ongeldige invoer

Als je een ervaring hebt met een schrijfwedstrijd dan kun je een commentaar toevoegen en/of een beoordeling geven. Anderen kunnen daar hun voordeel mee doen. Bekijk de mogelijkheden per maand. Per maand zijn de doorlopende schrijfwedstrijden en de schrijfwedstrijden met een deadline in de betreffende maand zichtbaar.

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De Baarnse Literatuurprijs is in 2011 in het leven geroepen als een wedstrijd in het schrijven van korte verhalen, met als uitgangspunt de lengte van een column. Er wordt elk jaar gewerkt met een thema. In de afgelopen zeven jaar zijn de volgende thema’s aan bod geweest: tijd, schaduw, de laatste keer, de foto, kleur bekennen, de oproep en de ontmoeting. In 2018 is het thema: Metamorfose.

Header 3

De opdracht is simpel: schrijf een kort verhaal (maximaal 850 woorden) met als thema ‘Metamorfose’.
Insturen kan vanaf 23 april tot en met 24 juni 2018.



Inzendingen:

1. De inzendingen moeten in het Nederlands geschreven zijn.
Iedere deelnemer mag één verhaal insturen. Dit mag niet langer zijn dan 850 woorden.
2. De inzending moet per e-mail als Word-document worden ingeleverd via website www.baarnseliteratuurprijs.nl. Mits gemotiveerd kan dit een document zijn op A4-papier getypt (of als computerprint).
3. De titel moet boven het verhaal staan, de regelafstand enkel, voor een nieuwe alinea komt één return en voor een flashback of -forward een witregel (2 * return). Plaats uw naam niet bij het verhaal.
4. Bij de inzending moet vermeld worden: de naam, het adres, en het telefoonnummer van de schrijver, de titel van het verhaal, het e-mailadres en de geboortedatum van de schrijver en de naam van de school indien dit van toepassing is.
5. De deelnemers kunnen vanaf 23 april tot en met 24 juni 2018 hun inzending per e-mail insturen of inleveren bij de Baarnse vestiging van Bibliotheken Eemland (Hoofdstraat 1, 3741AC Baarn).
6. In de titel mag het thema van dit jaar, De metamorfose, niet voorkomen.
7. Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk voor eventueel plagiaat.

Deelname:
8. Om mee te kunnen doen, moeten kandidaten voldoen aan deze wedstrijdregels. Zij kunnen deze bekijken op www.baarnseliteratuurprijs.nl of ophalen bij de Baarnse vestiging van Bibliotheken Eemland.
9. Deelnemers aan de wedstrijd moeten scholier zijn van een middelbare school (VMBO/HAVO/VWO: categorie A) of ouder zijn bij inlevering dan 18 jaar en geen scholier zoals hiervoor genoemd (categorie B).
10. De organisatoren van de Literatuurprijs en de juryleden en hun partners zijn uitgesloten van deelname.
11. Door deelname aan de wedstrijd verklaart de inzender dat het werk nog niet eerder in enige vorm (waaronder op internet) werd gepubliceerd en/of bekroond.
12. Winnaars van de eerste prijs bij eerdere edities van de Baarnse Literatuurprijs zijn uitgesloten van deelname. De wedstrijd is bedoeld voor beginnende schrijvers, niet voor degenen die schrijven als beroep hebben.
13. Door deelname aan de wedstrijd verklaren de deelnemers zich akkoord met dit reglement.
14. De organisatie behoudt zich het recht voor foto’s van de uitreiking te (laten) publiceren op de website van het festival en in de pers.

Jury:
15. De deskundige jury bestaat uit vijf leden o.l.v. een onafhankelijke voorzitter.
16. De uitspraak van de jury is bindend en correspondentie hieromtrent is uitgesloten. De ingezonden verhalen worden niet teruggezonden.
17. De deelnemers worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking van de wedstrijd op zaterdag 1 september 2018. Nadere bijzonderheden worden aan de deelnemers gemaild en o.a. bekend gemaakt op de website van het Cultureel Festival Baarn (www.cultureelfestival.nl) en/of die van de literatuurprijs (http://www.baarnseliteratuurprijs.nl).
18. De prijzen worden niet toegekend indien de jury van oordeel is dat het ingezonden werk niet aan de eisen voldoet.
19. Genomineerde werken, waaronder de door de jury bekroonde verhalen, worden in augustus voor de verkiezing van de Baarnsche Courant Publieksprijs gepubliceerd in het gelijknamige blad en op de website van De Baarnse Literatuurprijs, zonder dat hiervoor een vergoeding kan worden geëist. De Baarnse Literatuurprijs heeft het eerste publicatierecht. De organisatie behoudt zich ook het recht voor de winnende verhalen te publiceren in een bundel.

In het kort:
• Deelnemers zijn middelbare scholier (categorie A) of minimaal 18 jaar (categorie B).
• Toegestane lengte van het verhaal is maximaal achthonderd en vijftig woorden.
• Inleveren uiterlijk 24 juni 2018 via het formulier op www.baarnseliteratuurprijs.nl of, getypt of geprint, bij de Baarnse vestiging van Bibliotheken Eemland (Hoofdstraat 1, 3741AC Baarn)
• De website van de Baarnse Literatuurprijs is: www.baarnseliteratuurprijs.nl.

Dit artikel delen?
Pin It

Doorlopende schrijfactiviteiten

Betaalde bloggers gezocht

Schrijf jij graag over Ecommerce, SEO Etc. Ken jij veel van WoordPress, SEO, Marketing, etc etc. ? Kan jij op een duidelijke manier uitleggen waarom…

Bookbuster

BookBuster is een project van Schrijverspunt. In feite een schrijfwedstrijd met als dubbel doel (nog) minder bekende schrijvers een promotiekans te…
inspireerandeeren

Inspireer anderen!

Artikels schrijven: Voor wie, wat en welke content? Content is key. Daar zijn wij alvast van overtuigd. We willen van Tekstschrijvers.net een website…

Op zoek naar nieuwe columns

We publiceren periodiek een nieuwe column op Schrijverspunt. Jouw column is dus ook welkom. We plaatsen een column in volgorde van binnenkomst. Dus…

persoonlijke belevenis

Lezers van NRC Handelsblad en nrc.next vertellen over zichzelf. De redactie van de Achterpagina zoekt anekdotes van lezers. De rubriek verschijnt…

VrouwenQuiller

De VrouwenQuiller is een initiatief van VrouwenThrillers.nl. Sinds september 2009 houdt VrouwenThrillers.nl een open wedstrijd voor (aspirant)…
BookBuster
schrijfwedstrijd agenda

Wil je ons ook ontmoeten op de sociale media?

Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2018