Wintertijd
Leestijd
55 woorden wedstrijd
Meedoen:14 t/m 21 februari 2019
Al een sprookje geschreven?
Kijk eens bij schrijfactiviteiten...
Gezocht: nieuwe columns voor Schrijverspunt!
Kijk bij Schrijfactiviteiten

Actuele schrijfwedstrijden

Actuele schrijfwedstrijden

Op Schrijverspunt is het meest complete overzicht van actuele schrijfwedstrijden, doorlopende schrijfwedstrijden en extra schrijfmogelijkheden in Belgie en Nederland te vinden.

Gratis een
schrijfwedstrijd
aanmelden?
Klik op een van de onderstaande balken voor de gewenste informatie

Actueel overzicht schrijfwedstrijden in alfabetische volgorde

.

Schrijfwedstrijden deadlijn januari 2019

2019wensactie

Jouw positieve boodschap voor 2019

We leven in een bijzondere tijd. Daarbij hebben we het wel gehad met al die negatieve uitingen op met name de sociale media. Graag horen we gewoon…
227 5.0 Lees meer...

Schrijfwedstrijden deadlijn februari 2019

Schrijfwedstrijden deadlijn maart 2019

Schrijfwedstrijden deadlijn april 2019

Schrijfwedstrijden deadlijn mei 2019

Schrijfwedstrijden deadlijn augustus 2019

Schrijfwedstrijden deadlijn november

Schrijfwedstrijden deadlijn december

Doorlopende schrijfwedstrijden

Kijk hieronder voor het actuele overzicht van doorlopende schrijfwedstrijden. Een mooie manier om je schrijfwerk aan anderen te laten zien en een extra kans om je visitekaartje af te geven.

Extra schrijfmogelijkheden (als je vaker je werk aan anderen wilt laten zien)

Je verhaal gratis als boek bij Bookbuster?

BookBuster is een project van Schrijverspunt om (nog) minder bekende schrijvers een promotiekans te geven. Het is de manier om aan anderen…
2477 5.00
Doorlopende schrijfmogelijkheden

Schrijf een VrouwenQuiller

De VrouwenQuiller is een initiatief van VrouwenThrillers.nl. Sinds september 2009 houdt VrouwenThrillers.nl een open wedstrijd voor…
4075 5.00
Doorlopende schrijfmogelijkheden

Hoe zie jij de toekomst van (Noord-) Nederland? Kun je wetenschappelijke voorspellingen vertalen naar fictie? Ben jij de auteur die een spannend én realistisch sciencefictionverhaal schrijft over de toekomst van Westerwolde?

westerwoldeWie weet sta je dan aan de basis van een nieuw subgenre: regioSF.

Stichting Artphy organiseert in samenwerking met gemeenten Westerwolde en Stadskanaal, provincie Groningen, Reer-Art en Lindeboom Concepten de schrijfwedstrijd Toekomstig Westerwolde. De hoofdprijs is publicatie in de bundel Toekomstig Westerwolde (gage: 200 euro), die in april 2019 op locatie gepresenteerd gaat worden. De bundel zal bestaan uit een aantal essays met toekomstvisies over Westerwolde, landbouw, klimaatverandering, water- en landschapsbeheer en een zestal sciencefictionverhalen, waarvan het winnende verhaal van deze schrijfwedstrijd er één is.

Voorwaarden

Deelname is gratis. Er kan maximaal één verhaal per deelnemer ingezonden worden. Het verhaal is Nederlandstalig. Het verhaal dient tussen de 1.500 en 2.500 woorden lang te zijn, speelt in of heeft betrekking op Westerwolde in de toekomst en neemt één of meer aspecten van de onderstaande inspiratietekst als uitgangspunt of onderwerp. Het auteursrecht op de verhalen blijft bij de deelnemers, wel stemmen deelnemers in met publicatie in de bundel Toekomstig Westerwolde bij winst. Hiervoor krijgt de winnaar een vergoeding van 200 euro.

Inzenden

Het verhaal dient in doc(x) of rtf format aangeleverd te worden in een attachment. Inzenden van het verhaal kan per e-mail (aan sf@artphy.nl) vanaf 15 december 2018. De deadline is 15 januari 2019 aan het einde van de dag om middernacht. Het onderwerp van je e-mail is SF-schrijfwedstrijd en neem in de tekst van de e-mail de volgende informatie op:

Titel van het verhaal
Gebruikte aspecten uit de inspiratietekst
Aantal woorden
Naam (en indien van toepassing pseudoniem)
E-mailadres
Geboortedatum

Wedstrijdverloop

Elke deelnemer ontvang een e-mail ter bevestiging. Een jury samengesteld door Stichting Artphy beoordeelt de ingezonden verhalen. Rond 15 februari 2019 wordt de winnaar bekend gemaakt. In overleg met de winnaar wordt het verhaal geredigeerd en publicatieklaar gemaakt. Alle deelnemers worden van harte uitgenodigd voor de manifestatie Toekomstig Westerwolde in april, waar de winnaar zijn prijs en vijf exemplaren van de bundel Toekomstig Westerwolde zal ontvangen.

De jury behoudt zich het recht voor om bij onvoldoende kwaliteit van de inzendingen geen winnaar aan te wijzen.

Inspiratietekst

Teksten van drie wetenschappers worden uitgewerkt en aangevuld voor de bundel Toekomstig Westerwolde. Deze wetenschappers zijn:

Floris van den Berg, milieufilosoof
Rob Roggema, professor Sustainable Urban Environments
Wieger Wamelink, ecoloog verbonden aan Wageningen Universiteit Environmental Research.

Zij schrijven over klimaatverandering, waterbeheer, het landschap, veganisme als toekomstbeeld en de ontwikkeling van de akkerbouw.

Voor de schrijfwedstrijd is dit de inspiratietekst, de basis voor je regioSF-verhaal: Toekomstige-ontwikkelingen-geschetst-door-drie-wetenschappers.

Bron: https://www.artphy.nl/schrijfwedstrijd-toekomstig-westerwolde/

Dit artikel delen?
Pin It
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/sitemap