Overzicht schrijfwedstrijden

Op Schrijverspunt is het meest complete overzicht van actuele en doorlopende schrijfwedstrijden in België en Nederland te vinden.

Maak zelf een keuze aan welke schrijfwedstrijd je mee wilt doen. De voorwaarden voor deelname zijn bij elke schrijfwedstrijd aangegeven.
Hieronder meer informatie:
Gratis een
schrijfwedstrijd
aanmelden?

UitJeErvaring-gedichtenwedstrijd

uitjeervaringWie maakt het mooiste gedicht rond één van de uitdagende thema’s ‘eenzaamheid’, ‘isolement’ ,‘geliefd zijn’ en ‘verbondenheid’? De onderwerpen kunnen zo breed als mogelijk en poëtisch worden beschreven, maar de thema’s moeten wel tot uiting komen. Vanuit de wedstrijd zullen er twee bundels verschijnen: GEZIEN en ONGEZIEN. Alle kwalitatief goed bevonden inzendingen worden hierin opgenomen. Voor de mooiste drie gedichten is er een prijs, namelijk een publicatie en een eervolle vermelding in de door ons uit te geven gedichtenbundels. De winnaars krijgen de bundel, waarin zijn of haar gedicht staat, van ons cadeau. Daarnaast krijgt de schrijver van het beste gedicht een boekenbon.

Deze gedichtenwedstrijd is een initiatief van stichting UitJeErvaring. Als ervarings- en uitgeefplatform bieden wij op laagdrempelige wijze een podium om ervaringen met en over sociaal-maatschappelijke thema’s te delen. Denk hierbij onder andere aan, de (geestelijke) gezondheidszorg, het hebben van een psychische kwetsbaarheid, maar ook aan sociale uitsluiting, vergrijzing, discriminatie en armoede.

Een deel van de opbrengst zal naar de Luisterlijn gaan. Deze organisatie biedt mensen die daaraan behoefte hebben via telefoon, chat en mail een luisterend oor. Dit 24 uur per dag, 365 dagen per jaar vanaf 28 locaties in Nederland. Dagelijks voeren 1500 vrijwilligers gesprekken met mensen die eenzaam zijn, problemen het hoofd moeten bieden of zich zorgen maken.

Gedichten moeten origineel van de auteur zijn en mogen niet eerder zijn gepubliceerd. Ook wordt het erg op prijs gesteld als ze niet door de betreffende dichter worden gepubliceerd vóór de datum waarop de gedichtenbundels verkrijgbaar zijn.

Deadline van de wedstrijd:: 1 augustus 2019

Website waarop verdere informatie te vinden is: https://www.uitjeervaring.nl/schrijfwedstrijden.html

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 1263
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen