Loading...
Meedoen is gratis!
Schrijfwedstrijd Magie en Tovenaars

Inzenden van een verhaal is mogelijk van 25-2-2019 t/m 25-4-2019 (24.00 uur).

Uitgeverij Keytree organiseert in samenwerking met Schrijverspunt een schrijfwedstrijd. Als genre voor de schrijfwedstrijd gaan we uit van Fantasy, een genre dat zich kenmerkt door het gebruik van fictieve verhalen, verzonnen wezens en imaginaire werelden.

Als thema voor deze wedstrijd is gekozen voor: Magie en tovenaars.

De voorwaarden voor deelname zijn:

  • Deelname is mogelijk van 25-2-2019 t/m 25-4-2019 (24.00 uur) en alleen voor leden van Schrijverspunt (registratie is gratis!).
  • Verhalen dienen online geplaatst te worden op de website van Schrijverspunt. Je moet hiervoor eerst inloggen.
  • De maximale lengte is 1500 woorden.
  • Je inzending mag nog niet eerder zijn gepubliceerd, zowel op internet of in gedrukte / elektronische media.
  • Het gebruiken van een pseudoniem is toegestaan.
  • Je mag slechts eenmaal deelnemen.
  • Door deelname aan de wedstrijd verleen je Schrijverspunt toestemming om je ingezonden verhaal op de website en in de nog uit te geven bundel te publiceren.
  • Je verhaal is geschreven in de Nederlandse taal.

Wat kun je winnen?

Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal uitgeverij Keytree een bundel uitgeven van de beste verhalen. De redactie van Uitgeverij Keytree en Schrijverspunt bepalen welke verhalen in de bundel worden opgenomen en kiezen de winnaar. Stemmen, likes e.d.zijn welkom maar spelen geen rol in de beoordeling.

Schrijverspunt stelt een boekenpakket samen voor de winnaar. Daarnaast ontvangt de winnaar een gratis exemplaar van de uit te geven bundel.

Winnaars schrijfwedstrijd 'Magie en Tovenaars' bekend!

Van 25 februari t/m 25 april 2019 organiseerde uitgeverij Keytree in samenwerking met Schrijverspunt een schrijfwedstrijd in het genre Fantasy met als thema: Magie en tovenaars. Voor deze wedstrijd ontvingen we bijna 90 verhalen.

Meer dan 80 (een aantal verhalen voldeed niet aan de voorwaarden) leuke, originele, ontroerende en onthutsende verhalen hebben we mogen ontvangen. Bij dezen bedanken we iedereen die één of meerdere verhalen heeft ingestuurd!

De winnaar van het openingsverhaal en het boekenpakket is:

Steven Standaert met het verhaal Welp

Benieuwd of jouw verhaal in de bundel wordt opgenomen? Lees gauw verder!

Alle verhalen/auteurs voor de bundel (in willekeurige volgorde):

Steven Standaert : Welp

KT Sterling: het geheime verlangen van de tovenaar

Ellen Kusters: Wichard en Arnoldus

Petra van Engelenburcht: Magie

Tara Bakker: Ontheemd

Reinder Veelinx: Vlak voor de zoveelste zondvloed

Claudia Heijnen: Sneeuwvogel

Cindy Hovins: ook heksen maken foutjes

Nicole Houkes: Keria, de Donaktovernares

Marco Stroo: Vuurstormen

Edith E: Ik, de simpele geest van het Magische Boeck der leevensvraagstukken

Jorrit Stelma: En voor mijn volgende truc

Erik van der Velden: Het geheim van de bovenkamer

Hans van den Berg: De magiër

Emmelie Arents: De simulatie

Michelle Arts: Vogelvrij

Roos Vroonhof: Jachtseizoen

Anke van der Meer: De laatste reis

Pepijn Vissers: Toverraad en Traditie

Alain de Kinder: Quovadis

Morrigan Capall: Ravenheer

JN Martina: De grote bloedoorlog

Roelof Ham: Windruiter

Mark Tamminga: Het wisselhuis

Olga Ponjee: De uitverkorene

Jane Barnaby: Het perfecte slachtoffer

Arno Berendts: Merlijn komt los

Hasan Habibovic: Schaduwwezens

Renata R: Bergera en de vloek van van Arendus

Melanie Steentjes: Brandend oordeel

Nakita Veltman: Wrok

Jan Sebrechts: Zwarte zielen

Kees Scheurwater: De balans

Ben Blom: Echte vrienden

Jens van Neyghem: Magie van papier

Sarah Lenaars: Het meisje in de spiegel

Emsie Max: Als de maan verdwijnt

Yvonne Sonke: De hologrammen van Remuko

Selah Schonewille: De kleur van de bliksem

Annette Akkerman: De wonderlijke verdwijning van een schrijversblok

Magriet Spijker: Harde aarde en dansende vuurvliegjes

Liesbeth Jochemsen: De poppenjongen

Sandy Stokkel: Een bijzondere gave

Ans de Haan: De ontmoeting

Ido Venhuizen: De patstelling

Miranda Weernink: Voorzichtig

Frans van der Eem: De spreukendief

Eveline Boonstra: De Duistere Koets

Johan Tode: De vernietiging

Felicia Trenning: Timotheus


We feliciteren de winnaar van het boekenpakket en alle schrijvers waarvan het verhaal zal worden opgenomen in de bundel.


Na verschijning zal de bundel te koop zijn in elke boekenwinkel in België en Nederland.

Meer informatie over de verschijningsdatum etc. zal t.z.t. te vinden zijn op de website van Keytree.

Schrijfwedstrijd Magie en Tovenaars

De Houtraper

Eens is er …
Je zou bijna denken dat dit het begin van een sprookje is, maar vergissen is alleen voor grote mensen weggelegd. Of dit het begin is van het einde, dat laat ik graag aan jou over.
De Aliens waren nog maar net vertrokken toen zich duistere sterren aandienden om grip op een klein stukje van Nederland te krijgen. Het enige wat nog over was van wat ooit was geweest.
Roodkapje had het allang aan zien komen en was weggerend naar het verzorgingstehuis waar haar oma tegenwoordig woonde, vlakbij  Kaatsheuvel. Gelukkig kon ze zich stiekem verschansen onder oma’s bed.
Het stukje dat wordt bezet door de duistere sterren is misschien wel het mooiste stukje van de Efteling maar dat had je waarschijnlijk al wel geraden. Het sprookjesbos waar Doornroosje woont en die al veel langer slaapt dan ooit beschreven en vrouw Holle die het kleedje nog steeds blijft uitkloppen. Wie wil daar nou niet zijn?
De duistere sterren die zich aandienden, wat willen zij toch? Er was ooit een tijd dat juist zíj voor licht zorgden en dat men droevig werd op het moment dat er weer eentje was gevallen. De Aliens waren dus vertrokken en daar was wel een reden voor, maar dat komt straks.
De Houtraper die behalve hout, ook verhaaltjes voor het sprookjesbos verzamelde, ging op onderzoek uit.
Hij was niet bang uitgevallen...
Op weg om eerst een bakje koffie bij vrouw Holle te drinken kwam hij langs Langnek. Deze zat stuurs voor zich uit te kijken en dat was niet zo gek met wat ze de laatste tijd allemaal hadden doorgemaakt.
Zeg Langnek, maak jij je ook zorgen om onze nieuwe bewoners? Eigenlijk waren die Aliens nog niet zo verkeerd, zei Langnek zuchtend.
Nu durf ik mijn nek niet meer uit te steken omdat ik bang ben door een duistere ster te worden geraakt.
Het is nog nooit zo donker geweest in ons sprookjesbos. We moeten erachter zien te komen wat ze willen.
Dat ga ik onderzoeken, zei de Houtraper. Eerst een bakje koffiedrinken bij vrouw Holle, want dan kan ik beter mijn gedachten laten gaan over wat er de laatste tijd is gebeurd.
Bij een onderzoek hoor je ook na te denken over hoe dingen zijn ontstaan. Toen de Aliens in het sprookjesbos kwamen hadden wij als sprookjesfiguren in onze handen moeten klappen want wie wil er nou geen contact met intelligente wezens van andere planeten. Signalen die met medebewoners van het heelal worden uitgewisseld, hoelang hebben we daar wel niet van gedroomd?
En nu waren ze in ons midden geweest. Het was een tijd van beproeving geweest. Tuurlijk moesten we wat ruimte maken in het bos en het eten moest evenredig worden verdeeld. Blij dat ze weg zijn, hij hoorde het Repelsteeltje nog zeggen.
De Houtraper besloot zo dapper dat hij is, de duistere sterren gewoon te vragen, waarom zij hier waren en waarom zij zo duister zijn.
Aan de rand van het sprookjesbos hadden zij ze zich verzameld. Euh, de Houtraper schraapte zijn keel en zei: Mag ik aan jullie vragen, duistere sterren, wat jullie bij ons komen doen? Er kwam niet direct een antwoord.
De Houtraper gaf het niet op en net toen hij nog een keer dezelfde vraag wou stellen, zei 1 van de duistere sterren:,, vindt u dit geen domme vraag?” Domme vragen bestaan niet, zei de Houtraper heel zelfverzekerd, maar wel enigszins uit balans gebracht.
U was net iets aan het overdenken, of onderzoeken zoals u net al tegen uzelf zei. En ik zal u een beetje helpen, maar uw gedachtegang was niet verkeerd. Er kwamen een tijdje geleden Aliens naar jullie mooie plek. Zij straalden veel licht uit en dat werd helaas door iedereen genegeerd. Of erger nog: Jullie waren bang dat jullie een plekje minder hadden. We zijn zo aangeslagen hierdoor dat wij ons licht hebben verloren en we komen nu bij jullie om iets te veranderen. Iedereen moet welkom zijn en dan pas kunnen wij weer stralen.
De Houtraper zei: wat kunnen we nu doen om het hier toch licht te krijgen? Eigenlijk gaat het niet om het licht waar jullie denken recht op te hebben, maar het gaat erom of jullie zien als anderen in het sprookjesbos komen wonen, zij door jullie worden geaccepteerd.
Ook nu is er weer angst bij alle sprookjesfiguren, alleen omdat wij, duistere sterren een kijkje komen nemen.
Wij dachten dat alleen de mensen buiten het bos deze vervelende eigenschap hadden maar jullie als geaccepteerde sprookjesfiguren zouden iedereen moeten omarmen.
Wij zijn zo vrij geweest de Aliens morgen uit te nodigen om jullie nog een kans te geven.
De Houtraper bedankte de duistere ster voor de duidelijke boodschap en ging naar het plein bij Langnek en verzocht hem om iedereen op te trommelen.
Toen iedereen er was vertelde hij de belangrijke boodschap van de duistere ster.

De volgende dag kwamen er vier Aliens mee met een duistere ster. De sprookjesfiguren zagen hun licht en hun vriendelijkheid en schaamden zich voor hun onbehoorlijke gedrag. Welkom en sorry fluisterden ze. En meer hoef je niet te zeggen en ......zíj gaan nog lang en gelukkig leven samen in het sprookjesbos.
Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 26
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief