Loading...
Meedoen is gratis!
Schrijfwedstrijd Magie en Tovenaars

Inzenden van een verhaal is mogelijk van 25-2-2019 t/m 25-4-2019 (24.00 uur).

Uitgeverij Keytree organiseert in samenwerking met Schrijverspunt een schrijfwedstrijd. Als genre voor de schrijfwedstrijd gaan we uit van Fantasy, een genre dat zich kenmerkt door het gebruik van fictieve verhalen, verzonnen wezens en imaginaire werelden.

Als thema voor deze wedstrijd is gekozen voor: Magie en tovenaars.

De voorwaarden voor deelname zijn:

  • Deelname is mogelijk van 25-2-2019 t/m 25-4-2019 (24.00 uur) en alleen voor leden van Schrijverspunt (registratie is gratis!).
  • Verhalen dienen online geplaatst te worden op de website van Schrijverspunt. Je moet hiervoor eerst inloggen.
  • De maximale lengte is 1500 woorden.
  • Je inzending mag nog niet eerder zijn gepubliceerd, zowel op internet of in gedrukte / elektronische media.
  • Het gebruiken van een pseudoniem is toegestaan.
  • Je mag slechts eenmaal deelnemen.
  • Door deelname aan de wedstrijd verleen je Schrijverspunt toestemming om je ingezonden verhaal op de website en in de nog uit te geven bundel te publiceren.
  • Je verhaal is geschreven in de Nederlandse taal.

Wat kun je winnen?

Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal uitgeverij Keytree een bundel uitgeven van de beste verhalen. De redactie van Uitgeverij Keytree en Schrijverspunt bepalen welke verhalen in de bundel worden opgenomen en kiezen de winnaar. Stemmen, likes e.d.zijn welkom maar spelen geen rol in de beoordeling.

Schrijverspunt stelt een boekenpakket samen voor de winnaar. Daarnaast ontvangt de winnaar een gratis exemplaar van de uit te geven bundel.

Winnaars schrijfwedstrijd 'Magie en Tovenaars' bekend!

Van 25 februari t/m 25 april 2019 organiseerde uitgeverij Keytree in samenwerking met Schrijverspunt een schrijfwedstrijd in het genre Fantasy met als thema: Magie en tovenaars. Voor deze wedstrijd ontvingen we bijna 90 verhalen.

Meer dan 80 (een aantal verhalen voldeed niet aan de voorwaarden) leuke, originele, ontroerende en onthutsende verhalen hebben we mogen ontvangen. Bij dezen bedanken we iedereen die één of meerdere verhalen heeft ingestuurd!

De winnaar van het openingsverhaal en het boekenpakket is:

Steven Standaert met het verhaal Welp

Benieuwd of jouw verhaal in de bundel wordt opgenomen? Lees gauw verder!

Alle verhalen/auteurs voor de bundel (in willekeurige volgorde):

Steven Standaert : Welp

KT Sterling: het geheime verlangen van de tovenaar

Ellen Kusters: Wichard en Arnoldus

Petra van Engelenburcht: Magie

Tara Bakker: Ontheemd

Reinder Veelinx: Vlak voor de zoveelste zondvloed

Claudia Heijnen: Sneeuwvogel

Cindy Hovins: ook heksen maken foutjes

Nicole Houkes: Keria, de Donaktovernares

Marco Stroo: Vuurstormen

Edith E: Ik, de simpele geest van het Magische Boeck der leevensvraagstukken

Jorrit Stelma: En voor mijn volgende truc

Erik van der Velden: Het geheim van de bovenkamer

Hans van den Berg: De magiër

Emmelie Arents: De simulatie

Michelle Arts: Vogelvrij

Roos Vroonhof: Jachtseizoen

Anke van der Meer: De laatste reis

Pepijn Vissers: Toverraad en Traditie

Alain de Kinder: Quovadis

Morrigan Capall: Ravenheer

JN Martina: De grote bloedoorlog

Roelof Ham: Windruiter

Mark Tamminga: Het wisselhuis

Olga Ponjee: De uitverkorene

Jane Barnaby: Het perfecte slachtoffer

Arno Berendts: Merlijn komt los

Hasan Habibovic: Schaduwwezens

Renata R: Bergera en de vloek van van Arendus

Melanie Steentjes: Brandend oordeel

Nakita Veltman: Wrok

Jan Sebrechts: Zwarte zielen

Kees Scheurwater: De balans

Ben Blom: Echte vrienden

Jens van Neyghem: Magie van papier

Sarah Lenaars: Het meisje in de spiegel

Emsie Max: Als de maan verdwijnt

Yvonne Sonke: De hologrammen van Remuko

Selah Schonewille: De kleur van de bliksem

Annette Akkerman: De wonderlijke verdwijning van een schrijversblok

Magriet Spijker: Harde aarde en dansende vuurvliegjes

Liesbeth Jochemsen: De poppenjongen

Sandy Stokkel: Een bijzondere gave

Ans de Haan: De ontmoeting

Ido Venhuizen: De patstelling

Miranda Weernink: Voorzichtig

Frans van der Eem: De spreukendief

Eveline Boonstra: De Duistere Koets

Johan Tode: De vernietiging

Felicia Trenning: Timotheus


We feliciteren de winnaar van het boekenpakket en alle schrijvers waarvan het verhaal zal worden opgenomen in de bundel.


Na verschijning zal de bundel te koop zijn in elke boekenwinkel in België en Nederland.

Meer informatie over de verschijningsdatum etc. zal t.z.t. te vinden zijn op de website van Keytree.

Schrijfwedstrijd Magie en Tovenaars

Toverdrank

Toverdrank

Waar blijft hij nou? De 17-jarige Meral zat al uren met smacht op hem te wachten. Hij zou vandaag de brief voor zijn vader komen halen toch, of had ze het verkeerd begrepen van haar vader? Ze was ook altijd zo onzeker en verlegen en durfde nooit door te vragen. Ze hield het flesje met de toverdrank krampachtig vast.

Ineens hoorde ze voetstappen in de verte. Verrukt keek ze op. Ja daar is hij! Hij liep het pad op richting de grote boerderij. De zoon van de tovenaar, de man van haar dromen. Al vanaf klein meisje was ze heimelijk verliefd om hem. Ze rende naar de deur en deed deze voor hem open. Haar hart bonsde in haar keel. Ze voelde haar wangen kleuren en haar mond werd kurkdroog. Wat was hij toch knap…

‘Jouw vader heeft een belangrijke brief voor mijn vader? Deze kom ik ophalen’ zei hij vrolijk. ‘Ehhhh, ja, dat wist ik. Kom binnen’ stamelde Meral.

Dit was haar moment. Van de witte heks had ze een toverdrank gekregen zodat de zoon van de tovenaar haar liefde zou beantwoorden. Ze hoeft nu nog maar één ding te doen, zorgen dat hij het drankje opdrinkt.

‘Mijn vader is nog weg maar hij zal zo wel weer thuis komen. Wil je wat drinken, terwijl je op hem wacht?’ vroeg ze aan hem. De zoon van de tovenaar had wel zin om even samen wat te drinken en Meral snelde naar de keuken.

Daar schonk ze twee kelken bessensap in en in zijn kelk druppelde ze de toverdrank. Ze liep terug naar de woonkamer, gaf de drank aan de zoon van de tovenaar en hij dronk de kelk in één teug leeg. Eindelijk was het moment daar, nu zou haar mooiste droom uitkomen en zouden ze nog heel erg lang en gelukkig samen leven. Meral zag het allemaal al gebeuren en haar hart liep over van warmte en enthousiasme. Eindelijk zou ze echte liefde gaan ervaren.

Terwijl ze aan het wachten waren op de vader van Meral raakten ze aan de praat en vergaten de wereld om hun heen. Ze hadden veel gezamenlijke interesses en de tijd vloog voorbij. Het werd al donker toen Meral haar vader binnenkwam. ‘Ah jongen, ik heb in mijn kamer nog een belangrijke brief voor jouw vader liggen. Wat fijn dat jij die brief komt halen. Loop maar even met mij mee naar mijn kamer.’ zei haar vader tegen hem.

De zoon van de tovenaar nam afscheid van Meral met de belofte dat hij gauw terug zou komen. Goh dat drankje werkt snel, dacht Meral.

De volgende dag stond de zoon van de tovenaar weer bij Meral voor de deur en nodigde hij haar uit voor een gezellige picknick in het bos. Ze beleefden een fantastisch mooie dag samen vol met diepgaande gesprekken en er vielen geen onaangename stiltes. Ze bleken dezelfde soort humor te hebben en voelde elkaar goed aan. Meral kon alles met hem delen en voor het eerst kon ze echt haarzelf zijn bij iemand anders.

In de weken die volgden waren ze onafscheidelijk en hun liefde bloeide op. Ze genoten intens van elkaars aanwezigheid en zaten samen in hun eigen knusse bubbel. Ze vulden elkaar aan en ervaarden het genot van prille liefde.

Toch begon het aan Meral te knagen want zij was het drankje natuurlijk nog niet vergeten. Zij wist dat dit geen pure liefde was maar magie. Was dit voldoende voor haar? Was de liefde dan helemaal niet echt? Het voelde wel heel echt voor haar. Ze werd er erg onzeker van en haar vrolijkheid en enthousiasme nam langzaam af.

Ze genoot nog steeds van hun tijd samen maar ze trok zich steeds meer terug en kreeg spijt van haar actie. Op deze manier was liefde niet veel waard.

Ze besloot om terug te gaan naar de witte heks en haar om advies te vragen. Ze legde het probleem uit en vertelde dat ze niet ondankbaar wou zijn. Ze vertelde dat ze toch liever samen wil zijn met iemand die uit vrije wil bij haar is. De heks luisterde aandachtig naar haar verhaal en moest haar lachen inhouden.

‘Lief meisje’, zei de heks. ‘Je kwam naar mij toe met de vraag of ik jou kon helpen met jouw onzekerheid en jouw liefde voor de zoon van de tovenaar. Je gaf zelf duidelijk aan waar je behoefte aan had. Ik heb nooit gezegd dat in het flesje een toverdrankje zat. Het flesje heb ik jou gegeven met de boodschap erbij dat ik je geef wat je nodig hebt. Je hebt de zoon van de tovenaar gewoon bosbessensap gegeven’, zei ze grinnikend.

‘Jullie liefde is puur, daar hoef je niet aan te twijfelen. Mijn cadeautje aan jou is een wijze les in zelfvertrouwen. Doordat jij er vanuit ging dat het wel goed zou komen door het drankje, ging de druk van jouw emotie af en nam jouw zelfvertrouwen toe. Vanuit hier kon je jouw hart openen en daarin stappen zetten. Ieder mens wat handelt uit zelfvertrouwen en zichzelf kan zijn is zo ontzettend krachtig’, legde de heks liefdevol uit.

Meral moest heel hard lachen en een zware last viel van haar schouders af. Ze had dit allemaal zelf bedacht en door los te laten bereikte ze wat ze wou, met wat hulp van de heks natuurlijk. Ze voelde zich door deze wetenschap nu vrij en licht.

Vanaf dat moment besloot Meral dat ze haar mooiste leven ging leven. Ze liet zich niet meer tegenhouden door onzekerheid of twijfels maar leefde met een doel en daar vocht ze hard voor. Ze keek niet meer om naar de oude onzekere Meral en bloeide op tot een krachtige en liefdevolle vrouw.

En de liefde voor de zoon van de tovenaar? Het heeft allemaal zo moeten zijn. Hun liefde was puur en zij leefden nog lang en gelukkig.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 34

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief