Loading...
Meedoen is gratis!
Schrijfwedstrijd Magie en Tovenaars

Inzenden van een verhaal is mogelijk van 25-2-2019 t/m 25-4-2019 (24.00 uur).

Uitgeverij Keytree organiseert in samenwerking met Schrijverspunt een schrijfwedstrijd. Als genre voor de schrijfwedstrijd gaan we uit van Fantasy, een genre dat zich kenmerkt door het gebruik van fictieve verhalen, verzonnen wezens en imaginaire werelden.

Als thema voor deze wedstrijd is gekozen voor: Magie en tovenaars.

De voorwaarden voor deelname zijn:

  • Deelname is mogelijk van 25-2-2019 t/m 25-4-2019 (24.00 uur) en alleen voor leden van Schrijverspunt (registratie is gratis!).
  • Verhalen dienen online geplaatst te worden op de website van Schrijverspunt. Je moet hiervoor eerst inloggen.
  • De maximale lengte is 1500 woorden.
  • Je inzending mag nog niet eerder zijn gepubliceerd, zowel op internet of in gedrukte / elektronische media.
  • Het gebruiken van een pseudoniem is toegestaan.
  • Je mag slechts eenmaal deelnemen.
  • Door deelname aan de wedstrijd verleen je Schrijverspunt toestemming om je ingezonden verhaal op de website en in de nog uit te geven bundel te publiceren.
  • Je verhaal is geschreven in de Nederlandse taal.

Wat kun je winnen?

Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal uitgeverij Keytree een bundel uitgeven van de beste verhalen. De redactie van Uitgeverij Keytree en Schrijverspunt bepalen welke verhalen in de bundel worden opgenomen en kiezen de winnaar. Stemmen, likes e.d.zijn welkom maar spelen geen rol in de beoordeling.

Schrijverspunt stelt een boekenpakket samen voor de winnaar. Daarnaast ontvangt de winnaar een gratis exemplaar van de uit te geven bundel.

Winnaars schrijfwedstrijd 'Magie en Tovenaars' bekend!

Van 25 februari t/m 25 april 2019 organiseerde uitgeverij Keytree in samenwerking met Schrijverspunt een schrijfwedstrijd in het genre Fantasy met als thema: Magie en tovenaars. Voor deze wedstrijd ontvingen we bijna 90 verhalen.

Meer dan 80 (een aantal verhalen voldeed niet aan de voorwaarden) leuke, originele, ontroerende en onthutsende verhalen hebben we mogen ontvangen. Bij dezen bedanken we iedereen die één of meerdere verhalen heeft ingestuurd!

De winnaar van het openingsverhaal en het boekenpakket is:

Steven Standaert met het verhaal Welp

Benieuwd of jouw verhaal in de bundel wordt opgenomen? Lees gauw verder!

Alle verhalen/auteurs voor de bundel (in willekeurige volgorde):

Steven Standaert : Welp

KT Sterling: het geheime verlangen van de tovenaar

Ellen Kusters: Wichard en Arnoldus

Petra van Engelenburcht: Magie

Tara Bakker: Ontheemd

Reinder Veelinx: Vlak voor de zoveelste zondvloed

Claudia Heijnen: Sneeuwvogel

Cindy Hovins: ook heksen maken foutjes

Nicole Houkes: Keria, de Donaktovernares

Marco Stroo: Vuurstormen

Edith E: Ik, de simpele geest van het Magische Boeck der leevensvraagstukken

Jorrit Stelma: En voor mijn volgende truc

Erik van der Velden: Het geheim van de bovenkamer

Hans van den Berg: De magiër

Emmelie Arents: De simulatie

Michelle Arts: Vogelvrij

Roos Vroonhof: Jachtseizoen

Anke van der Meer: De laatste reis

Pepijn Vissers: Toverraad en Traditie

Alain de Kinder: Quovadis

Morrigan Capall: Ravenheer

JN Martina: De grote bloedoorlog

Roelof Ham: Windruiter

Mark Tamminga: Het wisselhuis

Olga Ponjee: De uitverkorene

Jane Barnaby: Het perfecte slachtoffer

Arno Berendts: Merlijn komt los

Hasan Habibovic: Schaduwwezens

Renata R: Bergera en de vloek van van Arendus

Melanie Steentjes: Brandend oordeel

Nakita Veltman: Wrok

Jan Sebrechts: Zwarte zielen

Kees Scheurwater: De balans

Ben Blom: Echte vrienden

Jens van Neyghem: Magie van papier

Sarah Lenaars: Het meisje in de spiegel

Emsie Max: Als de maan verdwijnt

Yvonne Sonke: De hologrammen van Remuko

Selah Schonewille: De kleur van de bliksem

Annette Akkerman: De wonderlijke verdwijning van een schrijversblok

Magriet Spijker: Harde aarde en dansende vuurvliegjes

Liesbeth Jochemsen: De poppenjongen

Sandy Stokkel: Een bijzondere gave

Ans de Haan: De ontmoeting

Ido Venhuizen: De patstelling

Miranda Weernink: Voorzichtig

Frans van der Eem: De spreukendief

Eveline Boonstra: De Duistere Koets

Johan Tode: De vernietiging

Felicia Trenning: Timotheus


We feliciteren de winnaar van het boekenpakket en alle schrijvers waarvan het verhaal zal worden opgenomen in de bundel.


Na verschijning zal de bundel te koop zijn in elke boekenwinkel in België en Nederland.

Meer informatie over de verschijningsdatum etc. zal t.z.t. te vinden zijn op de website van Keytree.

Schrijfwedstrijd Magie en Tovenaars

Wordt een magiër

Het was 16 dagen voor mijn negende lente in het jaar 1267. Dit jaar zou mijn eerste aanraking met volwassenheid komen. Op mijn tiende zou ik uitgehuwelijkt worden in een speciale ceremonie van de gehavende broeders.  Vele jaren later zouden we pas gaan samenwonen en kinderen krijgen. Tot mijn 14 lente zou ik naar school gaan en bij mijn vader en moeder blijven wonen. 

Helaas had ik niet het geluk om geboren te worden in een broeder familie. De eeuwige God gaf zelden bijzondere krachten aan nomadsNomads noemden ze de mensen die niet volgende in lijn waren voor magische krachten. De vrouwen die in lijn waren om het pad van de eeuwige God te volgen werden goset genoemd. Zij waren de helers in deze tijden van oorlog. De mannen waren verplicht om als magiërs de voetsporen van hun vaders te volgen en deze gaat altijd naar de oorlog velden. Zelden kwamen er nieuwe helers en soldaten kwamen er telkens meer. Dit zou betekenen dat ik naar een andere school zou gaan waar deze worden opgeleid. De grootste vraag die ons van tevoren werd gevraagd was of alle leerlingen bereid waren om mee te doen met testen zodat alleen de besten bij de elite zouden komen, nu was mijn vraag of ik het wel wou en was dit wel werkelijke een keuze.

Een gehavende broeder kwam op mij af en vroeg te knielen. Noem u naam, mijn naam is Olaf vierde zoon van Hergard. Wil je er alles aan doen om je kracht, geduld en inzicht in de toekomst van een magiër. Denk na over deze keuze, eenmaal aangenomen op de academie is er geen weg meer terug. Ik Olaf vierde zoon van Hergard zal alle kennis, doorzettingsvermogen en geduld laten zien in wat ik in mijn vermogen heb. 

Het leek uren te duren voor iedere mogelijke magiër of gosetwas geweest, er heerste onrust in de groep en al snel werden de nog jonge kinderen ongeduldig. Iedereen begon met elkaar te praten en toen ze eindelijk alle 158 nomads hadden gehad was het een graat kabaal in de zaal. De gehavende broeders liepen de zaal uit en leken door het raam druk in gesprek te zijn. Na wat uren leek kwamen ze terug, ik als een van de weinigen die nog niets had gezegd werd op de schouders getikt samen met nog vier andere kinderen. Dezelfde gehavende broeder klapte eenmaal met zijn handen en meteen viel de hele zaal stil. Spelletjes tikkertje het gebabbel en gegil hield onmiddellijke op. Iedereen die niet apart is genomen willen jullie met onmiddellijke ingang de zaal verlaten. Nu realiseerde ik mij pas dat ik wel was aangetikt en wat dit in hield. Vervolgens iedereen de zaal had verlaten begon de gehavende broeder opnieuw te spreken. De eerst test was geduld, de meeste hebben gefaald zei hij verder. Vele van de vertrekkende kinderen waren teleurgesteld en liepen met het hoofd naar beneden. Een aantal grote kinderen waren boos en beginnen protest uit te roepen. Zonder pardon werden zij ook uit de zaal verwijderd.

Toen de zaal eenmaal leeg was begon hij opnieuw te spreken. De stem galmde over de gehele sportzaal. De achterzijde sloegen de deuren open en rijen van 5 kwamen honderden jongens binnen marcheren allemaal rond zijn leeftijd. Stampend deden ze de grond doen trillen en zo liep er ook één onaangename rilling heen over mijn rug.  Plotseling kwam er twijfel over de eerste vraag, is dit wel wat ik wil? Nu was er geen ruimte meer voor twijfel. Met nog één klap stonden de jongens midden in de zaal stil en sloegen de deuren daarnaast open. In rijen van 3 kwamen de meiden binnen maar ze waren in vergelijking met de mannen maar zo weinig meiden dat het helemaal niks in verhouding leek. Er waren 33 meisjes op wat leek wel een stuk of 700 jongens.

Opnieuw sprak de gebroken broeder in de rolstoel. Velen van jullie zullen de testen niet halen. Een paar nomads komen jullie vergezellen. Velen zullen de test halen maar ook een gedeelte niet. Behandel iedereen met respect en help waar je kan, laat zien of je een ware broeder of goset bent. Ware broeders en zusters zullen elkaar helpen het doel van de enige en eeuwige god te volbrengen. Vandaag zullen jullie in contact worden gebracht met een test. Deze test gaat verder dan alleen je fysieke krachten, je kennis, of geduldLaat zien dat je alle eigenschappen beheerst en dan mag je naar school op de academie broeders en helers.

De test

De volgende test laat zien wat jullie in je mars hebben. Vijfenzeventig procent van de geboren families zal het halen en van de huidige nomads zal het verbazen dat 1 van jullie door zullen hebben wat de bedoeling is. De volgende test is erg simpel, we gaan zo een stuk lopen we komen op een strand aan. Hier zul je een groot aantal stokken en emmers vinden. Jullie worden opgesplitst in groepen en daar volgt verdere uitleg. Nomads blijven bij mij. 

Na wat leek wel kilometers te hebben gelopen zagen we het spierwitte strand met inderdaad als aangegeven een heleboel emmers en een stuk of twintig stokken. De gehavende broeder begon te spreken Hierbij verwacht dat je elke keer dezelfde hoeveelheid in een emmer erbij in stopt als die keer ervoor, elke maal als jullie bovenop de berg komen moeten jullie de opdracht vervullen van een die daar staat. Onmiddellijk pakte een boeren jonge die ook bij hem in de klas had gezeten meteen 2 stokken en vier emmers. Deed ze alle vier vol met water en begon over het strand te wandelen naar het pad omhoog waar hij de helft van de inhoud al kwijt was voor bij de ingang van de berg was. De andere jonge een stuk magerder volgde hem, ook hij liep langzaam en gestaag het pad verder omhoog maar had door zijn rustige bewegingen nog meer water in de emmer zitten als degene die hij volgde. Tevens had hij er overduidelijk meer moeite mee dan zijn oudere klasgenoot maar hij zette door. Al snel verdween hij ook uit het zicht het oerwoud in. Het enige wat ik kon bedenken dat dit te makkelijk was en we waren nog maar met zijn tweeën over. Ik pakte een stok en twee emmers in beide deed ik een klein beetje water en mat dit zorgvuldig af aan de eerste lijn in de emmer. Ik pakte nog een emmer deed hetzelfde gooide het bij de eerst en zag dat deze precies bij het tweede lijntje. Ik leegde bij de emmers en vulde ze beide bij de eerste lijn deed ze aan één stok. In mijn ooghoek zag ik dat het meisje die ik nog nooit had gezien hetzelfde deed. Samenliepen we in een rustig tempo naar boven. Eenmaal boven aangekomen zagen we inderdaad nog een broeder staan, lichtelijk buiten adem zette we beide de emmer neer. 

Tevreden keek hij naar de emmers en zei, “vul je emmers opnieuw maar kom aan bij het volgende punt met exact even veel water als nu”. De broeder pakte een priem en stak een gat in de emmers duidelijk met uiterste precisie. Opnieuw vulde ik de emmer ditmaal tot de tweede rand en liepen verder de berg op. Na enkele kilometers zagen we weer een gehavende broeder, nu deden we allebei tot het vierde streepje en zoals we verwachte werd er een tweede gat bijgemaakt in de emmers. Dit ging door tot de achtste keer dat we een broeder tegen kwamen. Inmiddels hadden we kennis gemaakt en toen we nog maal werd verteld dat we verder moesten en het water moesten verdubbelen wanneer we op de volgende locatie kwamen zakte Lima inderdaad in elkaar en zij dat ze niet meer kon. Zonder erover na te denken pakte ik haar emmers over en vroeg om met mij verder te lopen. Met de dubbele belasting ging het langzamer dan ik gehoopt had maar we kwamen nog steeds vooruit. Voordat de negende halte was Lima genoeg uitgerust en pakte haar emmers weer over, wat als een opluchting voelde. 

Na het negende punt konden we al snel zien wat ons volgende uitdaging was. Er steeg een steile rots van vijftig meter boven ons uit. Doordat de emmers nu bijna vol waren maar nog steeds genoeg gaten in zaten zat er een behoorlijke tijdsdruk achter. Ik begin met klimmen en jij geeft alle emmers mee omhoog en trek ik jou elk mogelijkheid mee omhoog, we gaan samen boven komen. 

Na bijna 25 minuten waren we bijna boven tot er een emmer leeg viel. Onmiddellijk zij Lima laat mij maar hier. Ik sleurde haar omhoog en uiteindelijk kwamen en we met vier emmers met juiste hoeveelheid water boven. Nu pas drong het tot me door dat dat magie was en wij waren geslaagd voor de toets van de broeders. We sprongen elkaar in de armen en tranen rolde van de wangen van geluk.

Dit artikel delen?
  • Hits: 36
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief