Loading...
Meedoen is gratis!
Schrijfwedstrijd Magie en Tovenaars

Inzenden van een verhaal is mogelijk van 25-2-2019 t/m 25-4-2019 (24.00 uur).

Uitgeverij Keytree organiseert in samenwerking met Schrijverspunt een schrijfwedstrijd. Als genre voor de schrijfwedstrijd gaan we uit van Fantasy, een genre dat zich kenmerkt door het gebruik van fictieve verhalen, verzonnen wezens en imaginaire werelden.

Als thema voor deze wedstrijd is gekozen voor: Magie en tovenaars.

De voorwaarden voor deelname zijn:

  • Deelname is mogelijk van 25-2-2019 t/m 25-4-2019 (24.00 uur) en alleen voor leden van Schrijverspunt (registratie is gratis!).
  • Verhalen dienen online geplaatst te worden op de website van Schrijverspunt. Je moet hiervoor eerst inloggen.
  • De maximale lengte is 1500 woorden.
  • Je inzending mag nog niet eerder zijn gepubliceerd, zowel op internet of in gedrukte / elektronische media.
  • Het gebruiken van een pseudoniem is toegestaan.
  • Je mag slechts eenmaal deelnemen.
  • Door deelname aan de wedstrijd verleen je Schrijverspunt toestemming om je ingezonden verhaal op de website en in de nog uit te geven bundel te publiceren.
  • Je verhaal is geschreven in de Nederlandse taal.

Wat kun je winnen?

Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal uitgeverij Keytree een bundel uitgeven van de beste verhalen. De redactie van Uitgeverij Keytree en Schrijverspunt bepalen welke verhalen in de bundel worden opgenomen en kiezen de winnaar. Stemmen, likes e.d.zijn welkom maar spelen geen rol in de beoordeling.

Schrijverspunt stelt een boekenpakket samen voor de winnaar. Daarnaast ontvangt de winnaar een gratis exemplaar van de uit te geven bundel.

Winnaars schrijfwedstrijd 'Magie en Tovenaars' bekend!

Van 25 februari t/m 25 april 2019 organiseerde uitgeverij Keytree in samenwerking met Schrijverspunt een schrijfwedstrijd in het genre Fantasy met als thema: Magie en tovenaars. Voor deze wedstrijd ontvingen we bijna 90 verhalen.

Meer dan 80 (een aantal verhalen voldeed niet aan de voorwaarden) leuke, originele, ontroerende en onthutsende verhalen hebben we mogen ontvangen. Bij dezen bedanken we iedereen die één of meerdere verhalen heeft ingestuurd!

De winnaar van het openingsverhaal en het boekenpakket is:

Steven Standaert met het verhaal Welp

Benieuwd of jouw verhaal in de bundel wordt opgenomen? Lees gauw verder!

Alle verhalen/auteurs voor de bundel (in willekeurige volgorde):

Steven Standaert : Welp

KT Sterling: het geheime verlangen van de tovenaar

Ellen Kusters: Wichard en Arnoldus

Petra van Engelenburcht: Magie

Tara Bakker: Ontheemd

Reinder Veelinx: Vlak voor de zoveelste zondvloed

Claudia Heijnen: Sneeuwvogel

Cindy Hovins: ook heksen maken foutjes

Nicole Houkes: Keria, de Donaktovernares

Marco Stroo: Vuurstormen

Edith E: Ik, de simpele geest van het Magische Boeck der leevensvraagstukken

Jorrit Stelma: En voor mijn volgende truc

Erik van der Velden: Het geheim van de bovenkamer

Hans van den Berg: De magiër

Emmelie Arents: De simulatie

Michelle Arts: Vogelvrij

Roos Vroonhof: Jachtseizoen

Anke van der Meer: De laatste reis

Pepijn Vissers: Toverraad en Traditie

Alain de Kinder: Quovadis

Morrigan Capall: Ravenheer

JN Martina: De grote bloedoorlog

Roelof Ham: Windruiter

Mark Tamminga: Het wisselhuis

Olga Ponjee: De uitverkorene

Jane Barnaby: Het perfecte slachtoffer

Arno Berendts: Merlijn komt los

Hasan Habibovic: Schaduwwezens

Renata R: Bergera en de vloek van van Arendus

Melanie Steentjes: Brandend oordeel

Nakita Veltman: Wrok

Jan Sebrechts: Zwarte zielen

Kees Scheurwater: De balans

Ben Blom: Echte vrienden

Jens van Neyghem: Magie van papier

Sarah Lenaars: Het meisje in de spiegel

Emsie Max: Als de maan verdwijnt

Yvonne Sonke: De hologrammen van Remuko

Selah Schonewille: De kleur van de bliksem

Annette Akkerman: De wonderlijke verdwijning van een schrijversblok

Magriet Spijker: Harde aarde en dansende vuurvliegjes

Liesbeth Jochemsen: De poppenjongen

Sandy Stokkel: Een bijzondere gave

Ans de Haan: De ontmoeting

Ido Venhuizen: De patstelling

Miranda Weernink: Voorzichtig

Frans van der Eem: De spreukendief

Eveline Boonstra: De Duistere Koets

Johan Tode: De vernietiging

Felicia Trenning: Timotheus


We feliciteren de winnaar van het boekenpakket en alle schrijvers waarvan het verhaal zal worden opgenomen in de bundel.


Na verschijning zal de bundel te koop zijn in elke boekenwinkel in België en Nederland.

Meer informatie over de verschijningsdatum etc. zal t.z.t. te vinden zijn op de website van Keytree.

Schrijfwedstrijd Magie en Tovenaars

Battlestar

Word wakker. 

Hoor mij aan. 

Ik smeek het je. 

Je let op. Wat fijn. Ik bedank je alvast voor je aandacht. Je weet het zelf nog niet, maar je bent bijzonder. Nu twijfel je of je er wel goed aan doet naar mij te luisteren. Dat is niet nodig. Als je ergens over wil twijfelen, twijfel dan over de grenzen van je mogelijkheden. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is jezelf open te stellen. Nu hoor je mijn stem in je hoofd. Luister naar de klanken van mijn stem en zoek een rustig plekje op. Goed zo. Zit rechtop en sluit dan je ogen. Dat je je even niet kan bewegen komt door mij. Geen paniek. Wees niet bang. Ik wil je geen kwaad doen. Echt niet. Ik zou je willen vragen te ontspannen. Mooi. Dan vertel ik nu mijn verhaal. 

…Ik neem je mee naar een vrij onbekend sterrenstelsel op miljoenen lichtjaren  afstand van de Aarde. Daar als tienerjongen heb ik mijn eerste visioen gehad. Dat wist ik alleen toen nog niet. Ik kreeg op dat moment zo’n harde klap dat mijn tanden er flink van klapperden. Ik viel hard en onhandig. Dat weet ik nog, omdat mijn gloednieuwe blauwe gewaad aan iets bleef haken. Ik heb er nachten van wakker gelegen, omdat het peperduur was. Het was bedoeld voor mijn inwijding. Nu weet ik dat ik om heel iets anders niet kon slapen. Het ging om dat gevoel dat maar bleef hangen op mijn schouders. Het gevoel van dood en verdriet. 

Mijn tweede visioen kreeg ik een aantal jaren later. Ik ga er vanuit dat je weet wat een visioen is. Ik heb je ook niet voor niets uitgekozen. Nu hoorde ik daadwerkelijk de jammerlijke kreten en proefde ik een mix van zand en verderf. Ik zag nu ook iets. Plassen met bloed. Bloed liep de goten in. De straten waren roder dan ooit. Ook zag ik  een veld bedekt met rijen van lichamen. Jong en oud, door elkaar, half op elkaar en precies naast elkaar. Ik herinnerde mij vooral de stilte, op een windvlaag na. Het lukte de windvlaag om af en toe enkele kledingstukken weg te blazen. Deze bleven uiteindelijk hangen aan een gevel, een hek of in een boom. Badend in het zweet werd ik uiteindelijk wakker. Op de vlucht van de ellende. 

Mijn derde visioen kreeg ik nog niet zo lang geleden. Ik vierde een lustrum en ik werd gehoord door de Raad. Ik moest mijn grootste geheim vertellen en daarom begon ik over mijn visioenen. Die had ik altijd voor mijzelf gehouden. Op het moment dat ik mijn stem wilde laten horen viel ik flauw. Tenminste, zo leek het voor de rest. Nu zag ik in mijn nieuwe visioen op afstand vijf figuren in een kring staan. Zij hadden zwarte gewaden aan, wapperend in de wind, en zij droegen goudkleurige handschoenen. Dit viel mij op, omdat zij hun handen in een bepaalde houding hadden gevouwen met hun hoofden gebogen. Ik hoorde ze fluisteren in een vreemde taal. Tot slot maakten zij een buiging.  Dit deden zij voor iemand die ik niet kon zien. Toen ik ook dit vertelde was de Raad bezorgd. Zij wisten wie deze figuren waren. Ik moest met de Hoge Dames spreken.

De Hoge Dames planden een missie en nu weet ik alles. Ik weet wie ze zijn en ik weet wie ze volgen. Zij worden de dienaren van de dood genoemd. Ik weet hun namen, maar ik kan ze niet uitspreken. Zij communiceren door te knikken. Hun pupillen krijgen dan een gouden gloed. Ze lijken op ons, maar ook weer niet. Ze zijn allemaal mooi en onweerstaanbaar op hun eigen manier. Het is een verwoestend volk. Ze laten een spoor achter van versplinterde hemellichamen, uitgedoofde sterren en manen die nooit meer zullen schijnen. En iedereen trapt in hun leugens. Het moet stoppen. En daarom ben ik hier…..

Hiermee eindig ik mijn verhaal. Daarmee begint dan vervolgens dat van jou. Ik heb contact met je gezocht, omdat ik nu weet waar deze visioenen zich afspelen. Je raadt het al. Dit alles gaat gebeuren op jouw planeet. De Aarde. Het gebeurt binnenkort. Ze zijn er nog niet, maar ze zijn er wel bijna. Ik zit ze op de hielen, maar ik ga het net niet redden. Daarom roep ik je hulp in. Ik wil dat je klaarstaat. 

Ik roep je op om onderdeel te worden van onze missie. Ik wil je meenemen naar je ware ontdekkingsreis. Ik wil op zoek naar je oerkracht. Zoals ik al eerder zei, je bent buitengewoon bijzonder. Blijkbaar hebben wij de mens al jarenlang bestudeerd en alles opgeschreven. Het geeft de geschiedenis weer van wat jij waarschijnlijk magie noemt. Wij noemen magie zelf een energiestroom en we zien dit als een kleur. De basiskleuren zijn Silex, Ferra, Aeris, Sód en Canxi. Jij noemt het rood, geel, blauwgroen, oranje en paars. Ieder die bewust is van zijn kern, dus zijn energiestroom, krijgt een hoofdkleur. Elke kleur heeft een eigen kernkracht. Maar niet iedereen met dezelfde kleur heeft precies dezelfde kracht. Iedereen is uniek.

Echt waar. Je kan als je wil op eigen kracht hoger vliegen dan een adelaar, sneller rennen dan de snelste antilope en harder vechten dan de sterkste beer. Het enige wat je hoeft te doen is bewust te zijn van je kern. En ik help je daarmee. Voel je je huid al gloeien? Dat is de eerste fase. De tweede fase bestaat uit het knappen van een onzichtbaar draadje. Het zorgt er voor dat je zintuigen als het ware worden verveelvoudigd. Je zal beter kunnen ruiken, kunnen proeven en kunnen zien. Dat hangt van je hoofdkleur af. Alles wordt sterker, maar het hangt van je kleur af waar je je in zal gaan specialiseren. Er zal, en ik kan het niet beter beschrijven, een tintelend gevoel ontstaan. Je voelt je meer aangetrokken tot de sterren, de maan en de zon in de buurt. Je zal de natuur omarmen en je zal op scherp staan. 

Ik weet inmiddels ook wie de dienaren aanbidden. Op dit moment loopt zij rond bij jullie. Tussen jullie. Ze heeft net als ons jullie jarenlang bestudeerd en ze is er klaar voor. Ik voel haar macht. Ze ziet de mens als parasiet en een parasiet moet vernietigd worden. De dienaren zijn haar volgers. Haar naam luidt Charon. Onthoud hem. Deel hem, maar spreek de naam niet hardop. Dan weet ze waar je bent. 

Adem nu weer diep in en uit. Raak niet in paniek, maar het is nu tijd om je mijn visoen te geven. Hoor het geschreeuw, voel de pijn en aanschouw de lijken. Je zal gaan huiveren en gaan trillen. Misschien zul je vallen. Maar het is noodzakelijk om dit te voelen, om te begrijpen hoe belangrijk het allemaal is. En wanneer je denkt, erger dan dit wordt het niet, ben ik bij je. Je zal je nieuwe energie gaan voelen. Open dan je ogen en sta op. Kijk in de spiegel. Kijk naar jezelf. En je weet het. De kleur zal in je gaan schijnen. 

Ik heb vertrouwen in je. Je bent sterk, gezond en je hebt de juiste leeftijd. Ik heb je uitgekozen. Jouw gewaad en je staf verschijnt vanzelf. Misschien niet nu, maar binnenkort. Dan ben je wakker. Je hebt niet veel tijd meer. Zoals ik al zei, ze komen er aan. Haast je. Zoek je kleur en verenig je. Ik zal je steunen. Wij zullen je steunen. Vecht met mij. Vecht voor je zelf, voor je gezin, voor je volk en voor je planeet. Word wakker, het is oorlog. 

Nog één ding. Houd de sterren in de gaten. Jij noemt het een vallende ster, maar dat is dit niet. Als je een boog van licht ziet , dan zijn het wij die reizen. Dat is altijd al zo geweest. Als het verschijnsel groter en feller wordt en het heeft een gouden kleur, sla dan alarm. Dan zijn het de dieners. Ook zij zijn met velen. 

Weet wie je tegenstander is en weet wie je helpt. Pas goed op jezelf en zorg goed voor elkaar.  Ik wacht op mijn team en dan kom ik er aan. Waarom zal ik jullie helpen hoor ik je denken? Nou, ik ben een van hun, maar ook een van jullie. Ik laat je nu los. Word wakker! Houd je ogen gericht op de sterren. Houd je ogen gericht op mij.

Mijn naam is Battlestar. 

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 27
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief