Loading...
Meedoen is gratis!
Schrijfwedstrijd Magie en Tovenaars

Inzenden van een verhaal is mogelijk van 25-2-2019 t/m 25-4-2019 (24.00 uur).

Uitgeverij Keytree organiseert in samenwerking met Schrijverspunt een schrijfwedstrijd. Als genre voor de schrijfwedstrijd gaan we uit van Fantasy, een genre dat zich kenmerkt door het gebruik van fictieve verhalen, verzonnen wezens en imaginaire werelden.

Als thema voor deze wedstrijd is gekozen voor: Magie en tovenaars.

De voorwaarden voor deelname zijn:

  • Deelname is mogelijk van 25-2-2019 t/m 25-4-2019 (24.00 uur) en alleen voor leden van Schrijverspunt (registratie is gratis!).
  • Verhalen dienen online geplaatst te worden op de website van Schrijverspunt. Je moet hiervoor eerst inloggen.
  • De maximale lengte is 1500 woorden.
  • Je inzending mag nog niet eerder zijn gepubliceerd, zowel op internet of in gedrukte / elektronische media.
  • Het gebruiken van een pseudoniem is toegestaan.
  • Je mag slechts eenmaal deelnemen.
  • Door deelname aan de wedstrijd verleen je Schrijverspunt toestemming om je ingezonden verhaal op de website en in de nog uit te geven bundel te publiceren.
  • Je verhaal is geschreven in de Nederlandse taal.

Wat kun je winnen?

Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal uitgeverij Keytree een bundel uitgeven van de beste verhalen. De redactie van Uitgeverij Keytree en Schrijverspunt bepalen welke verhalen in de bundel worden opgenomen en kiezen de winnaar. Stemmen, likes e.d.zijn welkom maar spelen geen rol in de beoordeling.

Schrijverspunt stelt een boekenpakket samen voor de winnaar. Daarnaast ontvangt de winnaar een gratis exemplaar van de uit te geven bundel.

Winnaars schrijfwedstrijd 'Magie en Tovenaars' bekend!

Van 25 februari t/m 25 april 2019 organiseerde uitgeverij Keytree in samenwerking met Schrijverspunt een schrijfwedstrijd in het genre Fantasy met als thema: Magie en tovenaars. Voor deze wedstrijd ontvingen we bijna 90 verhalen.

Meer dan 80 (een aantal verhalen voldeed niet aan de voorwaarden) leuke, originele, ontroerende en onthutsende verhalen hebben we mogen ontvangen. Bij dezen bedanken we iedereen die één of meerdere verhalen heeft ingestuurd!

De winnaar van het openingsverhaal en het boekenpakket is:

Steven Standaert met het verhaal Welp

Benieuwd of jouw verhaal in de bundel wordt opgenomen? Lees gauw verder!

Alle verhalen/auteurs voor de bundel (in willekeurige volgorde):

Steven Standaert : Welp

KT Sterling: het geheime verlangen van de tovenaar

Ellen Kusters: Wichard en Arnoldus

Petra van Engelenburcht: Magie

Tara Bakker: Ontheemd

Reinder Veelinx: Vlak voor de zoveelste zondvloed

Claudia Heijnen: Sneeuwvogel

Cindy Hovins: ook heksen maken foutjes

Nicole Houkes: Keria, de Donaktovernares

Marco Stroo: Vuurstormen

Edith E: Ik, de simpele geest van het Magische Boeck der leevensvraagstukken

Jorrit Stelma: En voor mijn volgende truc

Erik van der Velden: Het geheim van de bovenkamer

Hans van den Berg: De magiër

Emmelie Arents: De simulatie

Michelle Arts: Vogelvrij

Roos Vroonhof: Jachtseizoen

Anke van der Meer: De laatste reis

Pepijn Vissers: Toverraad en Traditie

Alain de Kinder: Quovadis

Morrigan Capall: Ravenheer

JN Martina: De grote bloedoorlog

Roelof Ham: Windruiter

Mark Tamminga: Het wisselhuis

Olga Ponjee: De uitverkorene

Jane Barnaby: Het perfecte slachtoffer

Arno Berendts: Merlijn komt los

Hasan Habibovic: Schaduwwezens

Renata R: Bergera en de vloek van van Arendus

Melanie Steentjes: Brandend oordeel

Nakita Veltman: Wrok

Jan Sebrechts: Zwarte zielen

Kees Scheurwater: De balans

Ben Blom: Echte vrienden

Jens van Neyghem: Magie van papier

Sarah Lenaars: Het meisje in de spiegel

Emsie Max: Als de maan verdwijnt

Yvonne Sonke: De hologrammen van Remuko

Selah Schonewille: De kleur van de bliksem

Annette Akkerman: De wonderlijke verdwijning van een schrijversblok

Magriet Spijker: Harde aarde en dansende vuurvliegjes

Liesbeth Jochemsen: De poppenjongen

Sandy Stokkel: Een bijzondere gave

Ans de Haan: De ontmoeting

Ido Venhuizen: De patstelling

Miranda Weernink: Voorzichtig

Frans van der Eem: De spreukendief

Eveline Boonstra: De Duistere Koets

Johan Tode: De vernietiging

Felicia Trenning: Timotheus


We feliciteren de winnaar van het boekenpakket en alle schrijvers waarvan het verhaal zal worden opgenomen in de bundel.


Na verschijning zal de bundel te koop zijn in elke boekenwinkel in België en Nederland.

Meer informatie over de verschijningsdatum etc. zal t.z.t. te vinden zijn op de website van Keytree.

Schrijfwedstrijd Magie en Tovenaars

Miagre's Proef

Ik ben Miagre, een van de tovenaarsleerlingen die straks haar Magieproef moet beginnen. Alle leerlingen krijgen een opdracht van de grote TovenaarsRaad, die ze moeten voltooien. Dat heet simpelweg: de Magieproef. Tovenaars zijn niet zo creatief. Ik hoop dat ik er klaar voor ben. We moeten tijdens onze proef een soort dagboek bijhouden.

De opdrachtenverdeling was niet wat ik me ervan had voorgesteld. Het was gewoon een soort ‘lootjes trekken.’ Ik heb mijn opdracht al honderd keer gelezen, maar ik kan nog steeds niet geloven dat ik een Queeste heb getrokken. Jij denkt nu waarschijnlijk, ‘Wat is daar zo erg aan?’, maar tovenaars laten nooit iemand ergens makkelijk mee wegkomen.  Ze zijn nogal paranoïde dat iemand de macht zal proberen over te nemen van de TovenaarsRaad.

Morgen vertrek ik, en Zedd gaat met me mee als Senior Tovenaar. Ik ken hem niet zo goed, maar eigenlijk ken ik niemand in de TovenaarsRaad goed.

Ik moet dus die zoektocht doen. Je kent vast wel het verhaal van de pot goud aan het einde van de regenboog. Ik moet die pot met goud vinden, een goudstuk verkrijgen, omsmelten, en er mijn Magische Object van maken, vóór de volgende vallende ster, over twee dagen. Oftewel, als dit mislukt, kan ik geen Magisch Object maken, en kan ik dus geen grote magie gebruiken. No Pressure!

Dag 1, 8:00

Ik heb een regenboog gespot! Om er zo snel mogelijk te komen, hadden we paarden nodig. Zedd zei dat ik het probleem zelf op mocht lossen. Dus dat deed ik. Je had zijn gezicht moeten zien, toen ik zonder te stotteren een vloeiende verouderingsspreuk over twee veulens uitsprak!

Ik verwacht vanavond aan te komen bij de regenboog, maar tegen die tijd zou hij al vervaagd kunnen zijn. We moeten dus opschieten, maar de paarden worden snel moe. Nu ik erover nadenk… misschien kan ik meer energie in hun voer toveren, dat soort dingen doen tovenaars tenslotte.

13:00

We zijn bij de regenboog! Die energiespreuk heeft goed geholpen. Zedd’s verbaasde gezichten zijn zo grappig! Hij denkt dat alleen tovenaars van de TovenaarsRaad goed kunnen toveren.

14:00

Toen we aankwamen bij de regenboog, begon die al een beetje te vervagen. De pot met goud stond er wel, maar er was geen Leprechaun te bekennen. Ik keek naar Zedd wat ik moest doen, en hij zei: ‘Pak gewoon een van die goudstukken.’ Maar dat mag toch helemaal niet?! dacht ik nog, toen er een Leprechaun aan kwam lopen. ‘Hoi, wij zoeken…’ begon ik, maar hij was al aan Zedd aan het uitleggen dat je niet zomaar een goudstuk mag meenemen. Het leek Zedd niet te interesseren. De Leprechaun keek naar mij voor hulp, dus ik zei :‘Hij heeft gelijk, Zedd.’ Zedd keek me boos aan, en zei: ’Je bent op weg tovenaar te worden, dus je bent hoger in rang dan hij, maar nu respecteer je een Senior Tovenaar niet, en daarop kan je zakken.’ ‘Maar ik wil niet slagen tegen de regels in…’ ‘Goed, dan zál je niet slagen. Je bent officieel gezakt. Goedendag.’ En hij reed weg. ‘Je had niet hoeven zakken, omdat je mij hielp. Dank je wel. Ik ben Ward, trouwens,’ hoorde ik opeens. ‘Ik wil nu eenmaal niet tegen regels in tovenaar worden. Ik ben Miagre.’ zei ik.

Vlak voordat Ward verdween, zei hij nog tegen me: ‘Dank je, Miagre, als er ooit iets is wat ik voor je kan doen, maak dan dit teken,୯, in de lucht, en dan zal ik zo snel mogelijk komen.’ En hij gaf me een goudstuk uit de pot van de regenboog. ‘Hier, ik weet dat je gezakt bent, maar neem dit toch maar, als herinnering.’ Toen verdween hij. Ik hoef mijn Magieproef niet meer bij te houden. Dit is dus waarschijnlijk het laatste wat je van mij zult horen.

Dag 2, 16:00

Of niet. Ik zat op mijn kamer in de Tovenaarsgemeenschap, een paar uur voor de vallende ster, toen er op de deur werd geklopt. Ik deed de deur open en… ik zag niemand. ‘Hier beneden!’ hoorde ik Ward roepen.  “Wat doe jij hier?’ ‘Ik heb een vriend, en zijn neef heeft misschien iets gevonden!’ ‘Wat bedoel je?’ ‘Ik wilde je bedanken, dus ik heb alle Leprechauns die ik kon vinden gevraagd om te zoeken naar een manier om je te helpen. And guess what? Die neef heeft iets gevonden, maar dat is op een paar uur reizen van hier. Dus ik heb gezocht, en ik heb hét perfecte vervoermiddel gevonden! Pak het goudstuk dat je van mij hebt gekregen, de draak staat buiten te wachten.’ Ik kon mijn oren niet geloven; een Draak?! ‘Waar heb je die vandaan?’ ‘Dat is nu even niet belangrijk, jou op tijd hier weer terug krijgen om je Magieproef te halen, is wél belangrijk.’ Dus nu zit ik op een paar kilometer boven de grond, en Ward heeft verteld over een oude tekst, en dat er meerdere manieren zijn om Tovenaar te worden! De tovenaars van de Raad hebben daar nooit iets over gezegd! Er is dus misschien nog hoop, maar dan moeten we wel op tijd weer terug zijn. ‘Waar zei je dat we heen gingen?’ vroeg ik, waarop Ward antwoordde: ‘Er is een centaur, Kratogeus, die een archief vol met oude teksten heeft liggen, hij weet alles over hoe je tovenaar kunt worden, maar in al zijn boeken staat niks over Magieproeven.’ Eigenlijk was ik niet eens zo héél erg verbaasd. ‘Bedoel je dat de Raad heeft gelogen, om te zorgen dat er minder tovenaars zouden zijn?!’ ‘Zo klónk Kratogeus wel.’

18:00

we zijn bijna bij Kratogeus’ archief, waar hij informatie over van alles en nog wat heeft liggen. Ik hoop dat ik er iets aan heb, de tijd begint te dringen.

19:00

Oké, dus de Raad heeft gelogen, over Magieproeven. En Magische Objecten, die hebben ze zelf bedacht. In één van Kratogeus’ boeken vonden we hoe het vroeger ging: de leraar keek hoe goed de leerling was, en zei dan gewoon of hij wel of niet goed genoeg was om een examen af te leggen. Dat examen bestond uit een schriftelijk en een praktijk-gedeelte. In het schriftelijke deel moesten ze een paar spreuken opschrijven, en waar ze toe dienen. in het praktijk-gedeelte moesten ze die spreuken uitvoeren voor tien tovenaars, en als 90 procent van die spreuken goed ging, en er raakte niemand gewond, was je officieel tovenaar.  Kratogeus was zo boos over die leugens, dat hij voor het eerst in zijn leven iemand een boek heeft uitgeleend, dus nu gaan we naar de plek waar ik mijn Magische Object had moeten maken, en we nemen het boek mee.

21:00

De vallende ster is om middernacht! Als we nog willen zorgen dat ik alsnog mijn examen kan halen, moeten we opschieten. Er is een soort ceremonie. Er wordt buiten een podium neergezet, en op dat podium moeten de leerlingen hun Magische Object maken. Dus. Dit is het plan: Ik ga tussen de leerlingen staan, die hun proeven wél gehaald hebben. Iedereen moet een mantel met kap op, dus ik val niet op. Ik neem Kratogeus’ boek mee, als ‘spreukenboek’. Als iedereen op het podium staat, moet ik wachten tot ze beginnen met het maken van hun Objecten, en dan gaan voorlezen. Ward zal tussen het publiek staan, en roepen dat ik gelijk heb. En dan maar hopen dat meer mensen gaan luisteren, want waarschijnlijk zal de Hoogste Tovenaar zeggen dat ik maar wat klets, zéker als hij ziet dat ik eigenlijk gezakt ben. Dan kan ik hem het boek laten zien, en dan… Heb ik geen idee wat er gaat gebeuren, dus dat wordt improviseren.

23:00

Over vijf minuten zijn we er…

23:30

Oké, de Ceremonie begint zo. Even controleren:

Boek ✓ , Mantel ✓, Ward ✓. Oké, let’s do this!

Dag 3,10:00

Zo, dat was me het avondje wel! Het plan is gelukt, het ging precies zoals we verwacht hadden.  De Raad heeft uren vergaderd of het boek echt was, of dat ik gewoon wraak probeerde te nemen. Er is iemand Verdwenen naar Kratogeus’ archief, en Kratogeus schijnt gezegd te hebben dat ‘ál zijn boeken alleen feiten weergeven’. De Tovenaarsraad heeft toegegeven dat zij fout waren, maar dat zij niet wisten dat je vroeger op een andere manier tovenaar kon worden. De oplossing die ze hebben bedacht: alle mensen die al tovenaar zijn, mogen dat blijven, maar vanaf nu gaan de proeven weer zoals vroeger. Ik mag het dus alsnog proberen! Ik moet het op de oude manier doen, dus écht toveren. Zedd wilde goedmaken dat hij weg is gegaan, dus hij gaat me leren Verdwijnen en Verschijnen. hij vertelde me dat het niet zo lastig is als het lijkt, en dat ik waarschijnlijk overmorgen naar Kratogeus kan om hem persoonlijk te bedanken en zijn boek terug te geven. Dus dit is écht het laatste wat je van mij zult lezen, want nu hoef ik mijn Magieproef écht niet meer op te schrijven.

Dit artikel delen?
Pin It
  • Hits: 82

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief