Meedoen is gratis!
Schrijfwedstrijd Magie en Tovenaars

Inzenden van een verhaal is mogelijk van 25-2-2019 t/m 25-4-2019 (24.00 uur).

KLIK HIER
om een verhaal
in te sturen.
Uitgeverij Keytree organiseert in samenwerking met Schrijverspunt een schrijfwedstrijd. Als genre voor de schrijfwedstrijd gaan we uit van Fantasy, een genre dat zich kenmerkt door het gebruik van fictieve verhalen, verzonnen wezens en imaginaire werelden.

Als thema voor deze wedstrijd is gekozen voor: Magie en tovenaars.

De voorwaarden voor deelname zijn:

  • Deelname is mogelijk van 25-2-2019 t/m 25-4-2019 (24.00 uur) en alleen voor leden van Schrijverspunt (registratie is gratis!).
  • Verhalen dienen online geplaatst te worden op de website van Schrijverspunt. Je moet hiervoor eerst inloggen.
  • De maximale lengte is 1500 woorden.
  • Je inzending mag nog niet eerder zijn gepubliceerd, zowel op internet of in gedrukte / elektronische media.
  • Het gebruiken van een pseudoniem is toegestaan.
  • Je mag slechts eenmaal deelnemen.
  • Door deelname aan de wedstrijd verleen je Schrijverspunt toestemming om je ingezonden verhaal op de website en in de nog uit te geven bundel te publiceren.
  • Je verhaal is geschreven in de Nederlandse taal.

Wat kun je winnen?

Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal uitgeverij Keytree een bundel uitgeven van de beste verhalen. De redactie van Uitgeverij Keytree en Schrijverspunt bepalen welke verhalen in de bundel worden opgenomen en kiezen de winnaar. Stemmen, likes e.d.zijn welkom maar spelen geen rol in de beoordeling.

Schrijverspunt stelt een boekenpakket samen voor de winnaar. Daarnaast ontvangt de winnaar een gratis exemplaar van de uit te geven bundel.

Elfjes wereld

En zo begon het. De bomen gingen naar me zwaaien en merels spraken tegen me. Ik wist die dag dat ik in een keer honderd passen verder gekomen was. Niet de wereldse 100 passen, want dan zouden de kabouters niet ver gekomen zijn. En de reuzen weer veel te ver. Al wist ik toen nog niet dat ik ze ook daadwerkelijk tegen zou komen,  ik voelde in heel mijn hart dat ik een andere wereld was uitgenodigd.

Nu hoor ik je al vragen: “Hoe kom je daar? Mag ik er ook komen?”

Ik zou antwoorden met natuurlijk!  Als het maar zo simpel was.

Want weet je, mensen zeggen dat ik geen kind meer ben, maar een volwassene. Dat zeggen ze al heel lang, omdat ik al bijna veertig ben. Mij is vanaf mijn achtste verteld dat ik me maar eens volwassener moest gaan gedragen. Meisjes horen niet in kabouters te geloven, of in feeën. Ik moest me maar gaan gedragen naar mijn leeftijd en niet meer in sprookjes geloven. Maar de enige manier om naar de vijfde dimensie te verhuizen, begint bij het geloven in een soort sprookje. Namelijk beginnen te geloven in: dat ALLES KAN.

“Dat is makkelijk!” Hoor ik je zeggen. “Dat doe ik allang!”

Goed, houden zo. Maar de meesten, ben ik bang, zijn al van alles verloren. Weet jij nog hoe zeer het deed toen je de eerste keer je vleugels uitsloeg? Wat zeg je nou? Je kan niet vliegen? Aha! Dat is maar een heel klein stapje in geloven dat alles kan.

Maar goed, ik wil je graag meenemen, je uitleggen hoe het kan werken. En als je al gelooft in zelf vliegen en kabouters en reuzen, dan ben jij al tien stappen verder. Het maakt niet uit hoe oud je bent, want eerlijk waar: tijd bestaat niet!  Stel je open, met je ogen dicht. Pak mijn hand via je hart en dan gaan we. Je kan altijd op mij vertrouwen. 

Je kent het waarschijnlijk wel; je maakt een foutje en iemand lacht je uit. Je hebt een vriendje maar die maakt het uit. Je bent opeens bang, want het licht is uit. Deze wereld, waarin de volwassenen leven (en laten we eerlijk zijn; je bent al groot als je acht bent, niet waar?), gaat uit van bangmakerijen. Ze hebben allerlei dingen verzonnen omdat, nou ja, gewoon omdat alles kan. Maar ze zijn vergeten dat dat niet de wereld is zoals die bedoeld is. Zij hebben het licht uitgedaan, terwijl het zoveel fijner is in het licht. Volwassenen willen zich graag druk maken. Druk maken over geld. Een papiertje zonder waarde. Echt, zoek maar op: geld is ook gewoon maar bedacht. Druk maken over hun werk, ze hebben geen zin, ze zijn gestrest, ze zijn niet gelukkig. Druk, druk, druk. Meestal met ongeluk. Je word niet blij van status of spullen, maar ze zeggen dat dat erbij hoort, bij het ouder worden. Zij zijn vergeten dat het niet zo moeilijk hoeft.  En ook zijn ze vergeten dat het omkeerbeer is. Want ALLES KAN ook andersom. Je kan echt het licht gewoon weer aandoen. En dan is je gras opeens weer groen en voel je lekker warm en gezond en zie je alleen maar lachende gezichten. Want zelfs Grumpy; die chagrijnige kabouter, heeft er zelf voor gekozen z’n licht uit te doen. En is zijn licht aan, kan hij om zichzelf lachen.

“Maar als je dus eigenlijk alleen maar een lichtje aan hoeft te doen, hoezo is dat dan moeilijk?”

Het gaat er dan om dat je met je koppie boven het maaiveld durft gaan. Niet geloven dat alles zo hoort zoals anderen het doen. Niet geloven in die boze, grotemensenwereld. Waarin alles moeilijk is.  Dat kan wel, dat mag wel, tuurlijk. Maar dan blijf je lekker op deze wereld. Maar doordat je dingen anders doet, gaan mensen raar over je praten, je nawijzen, je uitlachen. Omdat ze jouw visie niet begrijpen, zeggen ze dat je gek bent. En die dingen blazen heel snel je licht uit. Waarschijnlijk moet je daar eerst doorheen. Misschien maar een paar keer, misschien wel twintig of meer. Dat is wat het moeilijk maakt.  Totdat je erachter komt, hoe je jouw licht beschermt. Want de grootste, tweede stap die er te zetten is om de deur te openen naar de vijfde dimensie: te gaan staan in je grootsheid. Zelfvertrouwen zonder arrogantie, zonder anderen kleiner te hoeven maken. Blijven geloven in jezelf. Blijven geloven dat JIJ alles kan. Er gebeurt zo veel in een mensenleven. Ook pijnlijke dingen. Maar die laten je juist groeien, als je het toestaat. Het is zo belangrijk te vertrouwen. Dat je krijgt wat goed voor je is, dat je zelf gevraagd hebt om juist deze lessen te leren.

Dus, we zijn er!  In de vijfde dimensie. Je mag even rondkijken, om te zien of het je bevalt. Kijk maar eens naar buiten en zie hoe mooi!

“Hè?” Hoor ik je zeggen, “Het is helemaal niet anders hier! Ik ben nog steeds op mijn kamer.”

En hier kom ik op stap nummer drie. Je bent niet ergens anders, je MAAKT het anders. Je voegt een dimensie extra toe. Je verruimd je blik en opent je hart. Kijkende met begrip en liefde maakt alles lichter. Kijk maar eens uit het raam en wens een vlinder. Als je die vervolgens ziet, weet dan dat dat geen vlinder maar een elfje is. Als er gewenst is om een vlinder en die verschijnt vrijwel meteen, dan is de hogere macht aan het werk. En met het geloof in die hogere macht is de deur naar de vijfde dimensie volledig geopend en niet meer te sluiten. De nieuwe wereld ligt aan je voeten en jij kunt hem precies zo maken zoals jij wil. Reuzen, kabouters, elfjes en feeën. Bomen die je zwaaiend begroeten en merels en andere dieren die je kan verstaan! Lieve monsters en omgekeerde regenbogen met potten vol goud en geluk.

“Zo makkelijk? Alles wat ik wens?”

Ik begrijp je vraag. Jij ging natuurlijk uit van de albekende, maximale drie wensen die een geest uit de fles laat uitkomen. Maar je bent hier zolang je blijft vertrouwen en geloven in jouw eigen lichtje. En die zorgt altijd voor je en geeft je alles wat je nodig hebt om steeds verder te komen.

 Op een voorwaarde, natuurlijk. Want mensen loslaten met zo’n grote macht is vroeger bewezen constant misgegaan.  Mensen die opeens vergeten hoe belangrijk ook het geluk van anderen is, normale mensen die opnieuw vergeten hoe mooi het is om bij anderen hun licht te mogen zien stralen. Mensen die dan opnieuw alleen maar voor zichzelf kiezen, waardoor ze het licht van anderen uitdoen. Dat werkte toen niet, nu niet en nooit niet.

Dus de voorwaarde is dat je het niet misbruikt, anders gezegd: in eerlijkheid gebruiken. Weliswaar 1 voorwaarde, maar daar hangt heel veel van af.

Durf je zo eerlijk te zijn, naar jezelf en naar iedereen? Durf je te geloven dat alles kan, ongeacht wat je geleerd is? Durf je vol zelfvertrouwen de eerste stap te zetten? Kijk nu nog eens uit het raam. Zie je het verschil? Je hoeft niet te antwoorden hoor…

“Euhm…, wat? Hè? Hoe kan dat nou?”

Knipoog  ;)

Hoe ik dit alles weet? Ik ben het elfje dat net langs je raam vloog!

Dit artikel delen?

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/sitemap