Voor schrijvers, door schrijvers
55 woorden wedstrijd

55 woordenverhaal - wedstrijd

Jouw verhaal hier toevoegen?
Week van het Korte Verhaal: vijfde editie 55 woorden! (klik hier voor meer informatie)

schrijfwedstrijd55woordenVan 14 t/m 21 februar 2020 wordt de Week van het Korte Verhaal gevierd en net als voorgaande jaren zoeken we weer 55 verrassende, intrigerende, schurende, onthutsende en  ontroerende fictieverhalen in precies 55 woorden (inclusief de titel), die we in een unieke verhalenbundel zullen uitbrengen. De jaarlijkse 55 woordenbundel is vaste sponsor van Stichting Biblionef, een stichting die zich ten doel stelt om kinderen overal ter wereld de kans te geven om te lezen. Een mooi initiatief dat wij natuurlijk van harte ondersteunen!

Vijfde editie

55woordenI.v.m. het lustrum van de deze schrijfwedstrijd voegen we naast de reguliere 55 verhalen nog eens 5 extra verhalen toe van PickThisScript. Daarnaast zal er sprake zijn van een eenmalige uitgifte van een e-boek met dezelfde inhoud als de fysieke uitgave, maar dan voor de prijs van slechts € 5,55.

Meedoen?

Lees eerst de spelregels, schrijf je verhaal, schrap wat overbodig is en dubbel-check het aantal woorden. Een deskundige jury bestaande uit Lilian Steenvoorden (winnaar van het beste 55 woordenverhaal 2019) en Inge van der Waag (eigenaar van de website www.55woorden.nl) selecteert de 55 beste verhalen die worden opgenomen in de 55 woorden­verhalen­­bundel 2020. Daarnaast ontvangt de auteur van het door de jury gekozen 'allerbeste 55 woordenverhaal 2020' een boekenpakket.

Twee spelregels!

  • Alleen fictie komt in aanmerking, dus echte, afgeronde prozaverhalen, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind. Gedichten, filosofische overpeinzingen en beschouwingen van natuur en persoonlijk leed worden, hoe mooi opgeschreven ook, onverbiddelijk en meedogenloos terzijde gelegd en doen niet mee aan de wedstrijd.
  • Het verhaal moet in precies 55 woorden inclusief de titel worden verteld, waarbij de woorden worden gescheiden door spaties. Raadpleeg bij twijfel het woordenboek om te controleren of woorden los of aan elkaar geschreven worden!
Over Stichting Biblionef
biblionefBiblionef zet kinderbibliotheken op in achterstandsgebieden en doneert nieuwe kinderboeken aan (school)bibliotheken. Op deze manier probeert Biblionef de horizon van deze kinderen te verbreden en hen een beter toekomstperspectief te geven. Kijk voor meer informatie op https://www.biblionef.nl 
Meer 55 woordenverhalen?
Enthousiast over 55 woordenverhalen? In onze schrijfactiviteit kun je het hele jaar 55 woorden verhalen lezen en/of toevoegen. Kijk eens in het menu bij Schrijfactiviteiten of KLIK HIER!

 Voor de vijfde editie van de schrijfwedstrijd ontvingen we 522 verhalen. Inzenden voor de wedstrijd is nu niet meer mogelijk. Vanzelfsprekend kun je ook je 55 woordenverhaal altijd inzenden bij de rubriek ‘Schrijfactiviteiten’. We danken alle inzenders voor het enthousiasme en de geschreven verhalen.

Aan de jury nu de taak om de komende tijd alle verhalen te lezen en te beoordelen. De jury heeft de intentie om op of rond 1 maart aanstaande de uitslag van de wedstrijd bekend te maken op deze website.

De winnaars van de 55 woordenwedstrijd zijn nu bekend.

klikhierdonker voor de uitslag.

  • Start
  • Schrijfwedstrijd 55 woorden

Hoe maak je kans op een plek in deze bundel?

  • Insturen kan alleen tussen 14 februari en 21 februari. Op 21 februari om 24.00 uur sluit de wedstrijdpagina en worden er geen verhalen meer geplaatst.
  • Om je verhaal te kunnen plaatsen, moet je eerst inloggen. Nog geen account bij Schrijverspunt? Meld je dan eerst aan als nieuw lid. Aanmelding is vrijblijvend en gratis.
  • Check voor de laatste keer je woordenaantal (55 woorden inclusief de titel!) en voeg je verhaal toe aan de 55 woorden wedstrijd­pagina.
  • Insturen betekent automatisch dat je akkoord gaat met eenmalige publicatie in de bundel.
  • De schrijvers van de geselecteerde verhalen ontvangen zo spoedig mogelijk bericht.  Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
  • Na afronding van de schrijfwedstrijd verwijderen we de ontvangen inzendingen.

Inspiratie nodig?

Het thema van de Boekenweek is dit jaar 'Rebellen en dwarsdenkers' en speciaal voor de lustrumeditie van onze 55 woordenbundel schreef Lilian Steenvoorden het verhaal 'Géén kuddedier'. 

Géén kuddedier

Het moest maar eens afgelopen zijn met dat altijd binnen de perken blijven.
Vanaf vandaag zou hij niet langer de voorspelbare weg volgen.
Hij keek over zijn schouder en hij haalde een paar keer diep adem.
Nu. Nu moest het gebeuren. Diagonaal doorkruiste hij het grasveld. 
Oef!
Ja, echt zoveel spannender, dit Olifantenpaadje.

Lilian Steenvoorden