schrijfwedstrijd 55 woorden
Meedoen is mogelijk van 14 februari t/m 21 februari (24.00 uur).
KLIK HIER
om een 55 woorden verhaal
in te sturen

Week van het Korte Verhaal: vierde editie 55 woorden!
Van 14 t/m 21 februari 2019 wordt de Week van het Korte Verhaal gevierd en net als voorgaande jaren zoeken we weer 55 verrassende, intrigerende, schurende, onthutsende en  ontroerende fictieverhalen in precies 55 woorden (inclusief de titel), die we in een unieke verhalenbundel zullen uitbrengen. De jaarlijkse 55 woordenbundel is vaste sponsor van Stichting Biblionef, een stichting die zich ten doel stelt om kinderen overal ter wereld de kans te geven om te lezen. Een mooi initiatief dat wij natuurlijk van harte ondersteunen!

Meedoen?

Lees eerst de spelregels, schrijf je verhaal, schrap wat overbodig is en dubbel-check het aantal woorden. Een deskundige jury bestaande uit Johnny Bollé (winnaar van het beste 55 woordenverhaal 2018 en auteur van de meeslepende thriller ‘Egyptisch Blauw’) en Inge van der Waag (eigenaar van de website www.55woorden.nl) selecteert de 55 beste verhalen die worden opgenomen in de 55 woorden­verhalen­­bundel 2019. Daarnaast ontvangt de auteur van het door de jury gekozen 'allerbeste 55 woordenverhaal 2019' een boekenpakket.

Twee spelregels!

  1. Alleen fictie komt in aanmerking, dus echte, afgeronde prozaverhalen, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind. Gedichten, filosofische overpeinzingen en beschouwingen van natuur en persoonlijk leed worden, hoe mooi opgeschreven ook, onverbiddelijk en meedogenloos terzijde gelegd en doen niet mee aan de wedstrijd.
  2. Het verhaal moet in precies 55 woorden inclusief de titel worden verteld, waarbij de woorden worden gescheiden door spaties. Raadpleeg bij twijfel het woordenboek om te controleren of woorden los of aan elkaar geschreven worden!

Hoe maak je kans op een plek in deze bundel?

  • Insturen kan alleen tussen 14 februari en 21 februari. Op 21 februari om 24.00 uur sluit de wedstrijdpagina en worden er geen verhalen meer geplaatst.
  • Om je verhaal te kunnen plaatsen, moet je eerst inloggen. Nog geen account bij Schrijverspunt? Meld je dan eerst aan als nieuw lid. Aanmelding is vrijblijvend en gratis.
  • Check voor de laatste keer je woordenaantal (55 woorden inclusief de titel!) en voeg je verhaal toe aan de 55 woorden wedstrijd­pagina.
  • Insturen betekent automatisch dat je akkoord gaat met eenmalige publicatie in de bundel.
  • De schrijvers van de geselecteerde verhalen ontvangen zo spoedig mogelijk bericht.  Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
55 Woorden moeilijk?

Niet als je weet door te dringen tot de kern, weglaat wat overbodig is en ieder woord weegt op zijn waarde en betekenis. Denk dus na over ieder woord dat je gebruikt. Ondersteunt het de kern van het verhaal? Overbodige woorden kunnen weg. Alleen wat het verhaal krachtiger, enger, grappiger, aandoenlijker of scherper maakt mag blijven. Uiteindelijk houd je een verhaal over waarin ieder woord zijn eigen functie, doel en betekenis heeft.

Over Stichting Biblionef
biblionef
Biblionef zet kinderbibliotheken op in achterstandsgebieden en doneert nieuwe kinderboeken aan (school)bibliotheken. Op deze manier probeert Biblionef de horizon van deze kinderen te verbreden en hen een beter toekomstperspectief te geven. Kijk voor meer informatie op https://www.biblionef.nl 

De winnende 55 woordenverhalen zijn bekend!

Van 14 t/m 21 februari 2019 organiseerde Schrijverspunt voor de vierde keer de ultrakorte 55 woordenverhalen schrijfwedstrijd. De opdracht was om een ultrakort verhaal te schrijven in precies 55 woorden (inclusief de titel). De 55 beste verhalen worden gepubliceerd in de vierde  Nederlandstalige 55 woordenverhalenbundel, die tijdens de Boekenweek (23 t/m 31 maart) uitkomt.  

Het aantal inzendingen was weer overweldigend. Meer dan 700 leuke, originele, ontroerende en onthutsende verhalen hebben we mogen ontvangen. Bij deze bedanken we iedereen die één of meerdere verhalen heeft ingestuurd!

De winnaar van het openingsverhaal en het boekenpakket is:

Lilian Steenvoorden met het verhaal Overstekend groot wild

Benieuwd of jouw verhaal in de bundel wordt opgenomen? Lees gauw verder!

Alle 55 woordenverhalen 2019 (in willekeurige volgorde):

Overstekend groot wild - Lilian Steenvoorden
Wie een kuil graaft - Guusje Oussoren
Beste vriend - Sandra Visser
Op karakter - Susan Schutte
Vrije val
- Nancy van de Ruit
Robots aan de macht
- Bruno Lowagie
Supernova
- Rowdy Peetam
Stuk
- Debbie Lager
Ongeduldig
- Mies Huibers
Idioot
- Frits Agterdenbos
Verloren verleden
- Joran Effting
De harpiste
- Bennie Sieverink
Leren lezen
- Gino Dekeyzer
Liefde overwint alles
- Dee Snijder
Wie een kuil graaft
- Ewald Hagedorn
Valentijnsdag
- Hasan Habibovic
Zonder tekst en uitleg -
Leontine van Mourik
Keizer
- Stephanie Franssen
Wanneer gaat het vriezen?
- Yvonne Doff
Wederzien
- Debby Daamen
Verrassing
- Carla van Vliet
Eind goed... - Geertje Miedema
O
ptimist - Niels Faber
Taverne - Rens van der Born
Gebroken lucifer - Nienke Oesterholt
45
- Alianna Dijkstra
Eerste afspraakje - Anna Vincent
Begrijpelijk - Pit de Waard
Elevatorpitchbitch - Han Maas
Bourgondiër - Lucy Neetens
Mispoes
- Roos Vroonhof
Medelijden
- Stella Mantel
Bijzaken - Nel Goudriaan
Hell of a party - Jérôme Huyghe
Troostpijn
- Manon Ham
Geheim - Elise Bosma
Lummelen - Vivian van Piggelen
Contact - Ria Mandersloot
In bad - Marije Kerr
Rolpatronen
- Conny van Vuuren
Reigerdagen - Zoë van de Kerkhof
Moderniseren - Marlette Willemsen
Fietsenmaker - Bas van de Loo
Veiligheidsprotocol - Annette Akkerman
Wachten
- Agnita de Ranitz
Leven - Istvan Koning
Inschatting - Remke Jansen
Koren - Nikolai Sindorf
Tegenvaller - César Noordewier
Moordneigingen - Yvonne Sonke
Vijfenvijftig
- Wendy Luca-Mulder
De buurvrouw Merel Nahuijsen 
Oase - Cora van B.
Angstig - Pau
Welkomstmat - Edith E.

De bundel is nu al, alleen voor leden van Schrijverspunt voor een verlaagde prijs, tot 31 maart 2019 te bestellen in de boekenwinkel van Schrijverspunt. Levering begin april 2019.
Vanaf eind maart in elke boekenwinkel te koop.


klikhier om naar de boekenwinkel van Schrijverspunt te gaan.
Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieën getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.
Teksten en afbeeldingen van deze website mogen alleen met schriftelijke toestemming gebruikt worden. © Schrijverspunt 2019
https://www.lekkerboek.nl/sitemap