Voor schrijvers, door schrijvers
De schrijfactie 100 woorden (klik hier)

Schrijvers steunen de harde werkers met 'Bedankt!'.

De coronacrisis treft iedereen. De belasting is groot en het is nog lang niet voorbij. Ook al doen we ons best om positief te blijven is het soms lastig met al die ingrijpende berichten.
Schrijvers willen schrijven en bij Schrijverspunt krijgen ze daarvoor de kans. Omdat we weten dat veel schrijvers onze schrijfwedstrijden, en dan met name de 55 woordenwedstrijd, waarderen combineren we de impact van het Coronavirus met een eenmalige schrijfwedstrijd van 100 woorden, spontaan bedacht en in zeer korte tijd georganiseerd.

Het doel is tweeledig. Een leuke schrijfwedstrijd met een bundel van de boeiendste verhalen en gedichten als eindresultaat en we willen vooral de cruciale werkers in deze lastige tijd een hart onder de riem steken. Bij verkoop van 2-3 bundels stellen we een exemplaar gratis beschikbaar voor de harde werkers. Met meer acties proberen we meer bundels gratis beschikbaar te stellen voor de werkers.

Deelnemers vragen we om in exact 100 woorden een aantrekkelijk verhaal of gedicht te schrijven over een zogenaamde cruciale medewerker. We doelen dan op mensen werkzaam in de gezondheidszorg, schoonmaak, beveiliging, etc.

Van de 50 meest aansprekende verhalen/gedichten produceren we een bundel met de titel 'Bedankt!' als direct gebaar naar al die harde werkers waar we veel te danken aan hebben. Het voorwoord in de bundel wordt geschreven door Bavo Dhooge.

Lees hierna hoe je mee kunt doen aan deze schrijfwedstrijd en hoe je ook nog een bijdrage kunt leveren aan deze actie.
Meedoen aan deze schrijfwedstrijd? (klik hier)

Lees eerst de spelregels, schrijf je verhaal of gedicht, schrap wat overbodig is en dubbel-check het aantal woorden. Bedenk dat het ons gaat om te komen tot een aangename lezenswaardige bundel waarmee we onze dank willen uiten. De inzendingen dienen echte verhalen of gedichten te zijn. Gewoon leuk, grappig, spannend of ontroerend om te lezen. Geen bedankje in 100 woorden dus. Namens de redactie selecteert een jury, bestaande uit Cora Sanders, Marian Bouwhuis en Wouter  Grootenboer, de 50 beste en meest lezenswaardige verhalen/gedichten die worden opgenomen in de speciale 100 woordenbundel. Daarnaast ontvangt de auteur van het door de jury gekozen 'allerbeste 100 woordenverhaal of gedicht' een boekenpakket. Het voorwoord in de bundel wordt geschreven door Bavo Dhooge.

Twee spelregels!

 • Voor een verhaal komt alleen fictie in aanmerking, dus echte, afgeronde prozaverhalen, met een begin, een midden en het liefst een verrassend eind. Gedichten zijn, bij uitzondering, ook toegestaan mits exact in 100 woorden (incl. de titel).
 • Deelnemers vragen we om in exact 100 woorden, waarbij de woorden worden gescheiden door spaties, een verhaal of gedicht te schrijven over een cruciale medewerker. We doelen dan op mensen werkzaam in de gezondheidszorg, schoonmaak, beveiliging, etc. We verwachten verrassende, intrigerende, spannende, schurende, onthutsende, humoristische en ontroerende fictieverhalen of gedichten. Geen dankbrief, de bundel zelf is de dank, aan de genoemde werkers maar echte lezenswaardige verhalen of gedichten.
We hopen op veel variatie bij de inzendingen. Elk type cruciale werker als thema in een verhaal of gedicht is ons even dierbaar.

Hoe maak je kans op een plek in deze bundel?

 • Insturen van je verhaal is mogelijk vanaf  1-5-2020. Op 31-5-2020 om 24.00 uur sluit de wedstrijd en worden er geen verhalen of gedichten meer toegelaten.
 • Je verhaal of gedicht dient een relatie te hebben met de functie van een cruciale medewerker. Dus een schoonmaker, verpleegkundige, caissière, etc. is min of meer de hoofdpersoon. Doel van het verhaal/gedicht is leesplezier voor de lezer.
 • Om je verhaal of gedicht te kunnen plaatsen, moet je eerst inloggen. Nog geen account bij Schrijverspunt? Meld je dan eerst aan als nieuw lid. Aanmelding is vrijblijvend en gratis.
 • Check voor de laatste keer je woordenaantal (exact 100 woorden inclusief de titel!) en voeg je verhaal of gedicht toe aan deze 100 woordenwedstrijd­.
 • Het insturen van meerdere verhalen en/of gedichten is toegestaan.
 • Insturen betekent automatisch dat je akkoord gaat met een mogelijke, eenmalige publicatie in de bundel.
 • De schrijvers van de geselecteerde verhalen worden binnen 14 dagen na beëindiging van de wedstrijd bekend gemaakt op deze website.  Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Na afronding van de schrijfwedstrijd verwijderen we de ontvangen inzendingen.
Spreekt deze actie, naast de schrijfwedstrijd, je aan en wil je ook een bijdrage leveren? Lees dan hieronder verder.
Spreekt dit initiatief je aan? (klik hier)
Van de 50 meest aansprekende verhalen produceren we een bundel met de titel 'Bedankt!' als direct gebaar naar al die harde werkers waar we veel aan te danken hebben. De bundel is, na afronding van de schrijfwedstrijd, overal in België en Nederland te koop. Als fysiek boek, e-boek en zelfs als luisterboek. De verkoopprijs van de fysieke bundel proberen we zo laag mogelijk te houden en zal waarschijnlijk € 12.50 bedragen.

Schrijverspunt heeft geen enkel winstoogmerk met deze actie en neemt daarnaast de organisatie van deze actie gratis voor haar rekening.

Doel:
 • Schrijvers de gelegenheid bieden om, gezamenlijk, een dankgebaar te maken naar alle harde werkers in deze coronatijd.
 • De harde werkers een hart onder de riem te steken.
 • Zoveel mogelijk harde werkers in België en Nederland de mogelijkheid te bieden tot een gratis bundel om even te genieten en afleiding te vinden met een aantal lezenswaardige verhalen of gedichten.

De financiële middelen van Schrijverspunt zijn beperkt maar we willen wel graag zoveel mogelijk harde werkers een gratis bundel aanbieden. Daarom hebben we een aantal zaken bedacht en staan we open voor aanvullende initiatieven.


Je kunt ze vinden op onze actiepagina!

klikhier200x50 om naar de actiepagina te gaan.

Blijf zoveel mogelijk binnen en houd anders minimaal 1,5 meter afstand!

Voor deze schrijfactie ontvingen we 177 inzendingen. Inzenden is nu niet meer mogelijk. We danken alle inzenders voor het enthousiasme en de geschreven verhalen.

Aan de jury nu de taak om de komende tijd alle verhalen te lezen en te beoordelen. De intentie is om uiterlijk in de derde week van juni de uitslag van de wedstrijd bekend te maken op deze website. De bundel zal voor het einde van de maand verschijnen.
 
Klik hierom het laatste nieuws over de uitslag te lezen.