Voor schrijvers, door schrijvers

De verschillende opties om aan mee te doen:

 • Optie 1.

  • Eerste zin:
   De auto stopte vlak naast me bij de rand van het trottoir.
   en als laatste zin:  
   Ik ritste mijn jas dicht en draaide me om.
 • Optie 2.

  Eerste zin:
  Ze keek me aan op een wel heel venijnige manier.
  en als laatste zin  
  We gaven elkaar een hand, twijfelden even en kusten elkaar toen innig.
 • Optie 3.

  Eerste zin:
  De bank in het park, waar nooit iemand zat, was bezet...
  en als laatste zin:
  Pas uren later ontdekte ik dat ik mijn telefoon miste.
 • Optie 4.

  Eerste zin:
  Vreemd dat het kerkplein leeg is op dit uur...
  en als laatste zin:
  Zal iemand dit ooit geloven?
 • Optie 5.

  Schrijf een tekst (proza of poëzie) uitgaande van het gegeven dat je een van je zintuigen mist.
  Denk er niet teveel bij na, maar schrijf.
 • Optie 6.

  • Beschrijf een willekeurig voorwerp in je directe omgeving.
  • Beschrijf daarna hetzelfde voorwerp door de ogen van iemand anders.
   Twee verhalen dus over hetzelfde voorwerp.
 • Optie 7.

  Eerste zin:
  Ik loop met toenemende ongerustheid naar de bushalte....
  en als laatste zin:
  Het is niet hetzelfde. Maar dit is dus duidelijk beter dan sex.
 • Ik, schrijver

  Optie 8

  Schrijf een fantasierijk verhaal met als onderwerp 'Ik, schrijver'. Waarheidsgetrouw of compleet fictief, het is aan jou als het maar de moeite waard is om te lezen. Probeer de lezer te boeien en mee te trekken in jouw wereld als schrijver.
  Klik hier voor inspiratie.
Een verhaal in maximaal 500 woorden. Een aantal verhaalopdrachten dienen te beginnen met een vaste eerste zin en eveneens te eindigen met een vastgestelde zin. Bij een opdracht associatief schrijven is alleen de beperking van maximaal 500 woorden van toepassing.
De schrijfopdracht

Schrijfopdracht

Aantal gepubliceerde inzendingen: 99

Zij

Ze keek me aan op een wel heel venijdige manier. Ik besloot om het hierbij te laten, ik heb me vergist. Vol schaamte trok in mijn jas aan en rende ik haar huis uit. Hoe kon ik mezelf zo voor gek zetten? Heb ik nu onze hele vriendschap op het spel gezet, voor dit? Mijn ouders hebben me geleerd dat ik altijd eerlijk tegen mezelf moet zijn maar ook eerlijk naar anderen toe. Ik ken haar al sinds de lagere school en het klikte meteen tussen ons, sindsdien waren wij onafscheidelijk. Ik moet haar gewoon even rust geven, ik moet mezelf gewoon even rust gunnen en wachten totdat zij naar mij toe komt. Hopelijk doet ze dat? De rest van het jaar vloog voorbij en ik was druk bezig met de voorbereidingen voor de kerstmarkt. Ik stond elk jaar op de kerstmarkt met mijn eigen gemaakte sjaals en ieder jaar weer waren ze aan het einde van de avond allemaal uitverkocht. Ik heb het hele jaar hard gewerkt om ze optijd af te krijgen, ik wou dit jaar het dubbele aantal aan sjaals hebben dan verleden jaar. In de vroege ochtend stond ik samen met mijn moeder het kraampje in te richten, het was al aardig druk om ons heen. Tegenover mijn kraam stond een oliebollenkraam, de beste man was al druk bezig met het bakken van oliebollen, appelflappen etc. en al gauw rook de hele straat naar verse oliebollen. Het is een gezellige drukte, kinderen die aan de hand van hun ouders worden meegenomen, vrouwen die opzoek zijn naar een leuk cadeautje en de mannen die bij elk eettentje even kijken wat er op het menu staat. Aan het begin van de avond was ik al door 3 kwart van mijn sjaals heen, ook dit jaar ging het weer extreem snel. Terwijl ik bezig was om wat nieuwe sjaals op te hangen hoorde ik zachtjes een stem achter me. Zij was het! Ik heb haar niet meer gezien sinds de laatste keer dat ik haar huis uitrende nadat ik haar had verteld dat ik verliefde gevoelens voor haar had. Ze vloog me in de armen en begon zachtjes te huilen. 'Het spijt me zo', zei ze. Ik heb me als een complete idioot gedragen, ik had toen gewoon eerlijk tegen je moeten zijn en zeggen dat ik precies hetzelfde voor jou voel maar dat durfde ik niet. Ik was bang dat jij niet hetzelfde voor mij zou voelen en dat ik onze vriendschap zou verpesten. Toen jij vertelde wat je voor mij voelde was alsof mijn maag een vreugdesprong maakte maar ik durfde toen niks te zeggen want 2 vrouwen in een relatie is natuurlijk anders dan een man en een vrouw. 'Ik weet wat je bedoelt maar ik weet ook dat wij alles samen aankunnen, onze liefde overwint alles" zei ik. Ze bleef tot het einde van de markt bij me staan, om samen naar huis te lopen. We gaven elkaar een hand, twijfelden even en kusten elkaar toen innig.
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Sarina Dijkshoorn - Horsman
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 390
Publicatie op .
 
  Meer van deze schrijver:

Geef een waardering voor: "Zij"

Geschreven door Sarina Dijkshoorn - Horsman . Geplaatst in Schrijfopdracht.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
16.07.20
Feedback:
Aanpassing n.a.v. oude waardering.
 • Lezenswaardig:
  80%
 • Passend in deze rubriek:
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • W.J. Slierendregt 22.11.19
  Het is goed geschreven. Toch heb ik een opmerking. Die vriendin is ook verliefd op haar en laat dat merken met een venijnige blik? Dat lijkt me moeilijk te rijmen.

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...