Voor schrijvers, door schrijvers
127 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Schrijfopdracht

Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.
 
KLIK HIER om de verschillende opdrachtmogelijkheden te bekijken.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

527 Hits

Publicatie op:
Zij
Ze keek me aan op een wel heel venijdige manier. Ik besloot om het hierbij te laten, ik heb me vergist. Vol schaamte trok in mijn jas aan en rende ik haar huis uit. Hoe kon ik mezelf zo voor gek zetten? Heb ik nu onze hele vriendschap op het spel gezet, voor dit? Mijn ouders hebben me geleerd dat ik altijd eerlijk tegen mezelf moet zijn maar ook eerlijk naar anderen toe. Ik ken haar al sinds de lagere school en het klikte meteen tussen ons, sindsdien waren wij onafscheidelijk. Ik moet haar gewoon even rust geven, ik moet mezelf gewoon even rust gunnen en wachten totdat zij naar mij toe komt. Hopelijk doet ze dat? De rest van het jaar vloog voorbij en ik was druk bezig met de voorbereidingen voor de kerstmarkt. Ik stond elk jaar op de kerstmarkt met mijn eigen gemaakte sjaals en ieder jaar weer waren ze aan het einde van de avond allemaal uitverkocht. Ik heb het hele jaar hard gewerkt om ze optijd af te krijgen, ik wou dit jaar het dubbele aantal aan sjaals hebben dan verleden jaar. In de vroege ochtend stond ik samen met mijn moeder het kraampje in te richten, het was al aardig druk om ons heen. Tegenover mijn kraam stond een oliebollenkraam, de beste man was al druk bezig met het bakken van oliebollen, appelflappen etc. en al gauw rook de hele straat naar verse oliebollen. Het is een gezellige drukte, kinderen die aan de hand van hun ouders worden meegenomen, vrouwen die opzoek zijn naar een leuk cadeautje en de mannen die bij elk eettentje even kijken wat er op het menu staat. Aan het begin van de avond was ik al door 3 kwart van mijn sjaals heen, ook dit jaar ging het weer extreem snel. Terwijl ik bezig was om wat nieuwe sjaals op te hangen hoorde ik zachtjes een stem achter me. Zij was het! Ik heb haar niet meer gezien sinds de laatste keer dat ik haar huis uitrende nadat ik haar had verteld dat ik verliefde gevoelens voor haar had. Ze vloog me in de armen en begon zachtjes te huilen. 'Het spijt me zo', zei ze. Ik heb me als een complete idioot gedragen, ik had toen gewoon eerlijk tegen je moeten zijn en zeggen dat ik precies hetzelfde voor jou voel maar dat durfde ik niet. Ik was bang dat jij niet hetzelfde voor mij zou voelen en dat ik onze vriendschap zou verpesten. Toen jij vertelde wat je voor mij voelde was alsof mijn maag een vreugdesprong maakte maar ik durfde toen niks te zeggen want 2 vrouwen in een relatie is natuurlijk anders dan een man en een vrouw. 'Ik weet wat je bedoelt maar ik weet ook dat wij alles samen aankunnen, onze liefde overwint alles" zei ik. Ze bleef tot het einde van de markt bij me staan, om samen naar huis te lopen. We gaven elkaar een hand, twijfelden even en kusten elkaar toen innig.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Zij"

16.07.20
Feedback schrijfkwaliteit
Aanpassing n.a.v. oude waardering.
 • Waardering schrijfkwaliteit
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • W.J. Slierendregt 22.11.19
  Het is goed geschreven. Toch heb ik een opmerking. Die vriendin is ook verliefd op haar en laat dat merken met een venijnige blik? Dat lijkt me moeilijk te rijmen.

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

 • Jeugdherinneringen (335) Harry Boerkamp 20-04-2020

  Ze keek me aan op wel een heel venijnige manier. Ondanks die blik in haar ogen had ik er nu spijt van dat ik mijn hormonen jaren geleden niet onder controle had gehad toen ik haar op een zomerse dag...

  Lees meer: Jeugdherinneringen