De schrijfopdracht

De schrijfopdracht
Schrijf een verhaal in maximaal 500 woorden. Je verhaal dient te beginnen met een vaste, door jou hieronder te kiezen, eerste zin en eveneens te eindigen met een vastgestelde zin. Je kunt een keuze maken uit een van de onderstaande opties (we wijzigen de opties regelmatig).
 • Optie 1.

  Schrijf in maximaal 500 woorden een verhaal met als eerste zin:
  De auto stopte vlak naast me bij de rand van het trottoir.

  en als laatste zin:
  Ik ritste mijn jas dicht en draaide me om.
 • Optie 2.

  Schrijf in maximaal 500 woorden een verhaal met als eerste zin:
  Ze keek me aan op een wel heel venijnige manier.

  en als laatste zin:
  We gaven elkaar een hand, twijfelden even en kusten elkaar toen innig.
 • Optie 3.

  Schrijf in maximaal 500 woorden een verhaal met als eerste zin:
  De bank in het park, waar nooit iemand zat, was bezet...

  en als laatste zin:
  Pas uren later ontdekte ik dat ik mijn telefoon miste.
Om een verhaal in te zenden, graag eerst inloggen s.v.p.

Goed gezelschap

Ze kijkt me aan op een wel heel venijnige manier.

Ik vang haar blik en blijf haar strak aankijken. Bijna zonder te bewegen schudt ik mijn hoofd. Niet doen, nu.

‘Mama, mama!’

Charlotte, onze oogappel rent langs me heen en stort zich in de armen van mijn vrouw. Ex-vrouw. Vrouw. De papieren zijn nog niet getekend. Mijn vrouw hurkt en slaat haar armen om Charlotte heen. Terwijl haar mond onze dochter overlaadt met lieve woordjes kijken haar ogen langs me heen naar de auto achter me.
Op de bijrijdersstoel van mijn nieuwe BMW 4 serie cabrio zit Camilla achteloos haar nagels te vijlen. Ze is minstens de helft jonger dan ik. Af en toe schudt ze haar lange, lichtblonde lokken weer in model en slaat ze haar wimpers even ongeduldig naar ons op. Elke wimper is voorzien van minstens zes lagen dikke, zwarte, mascara. Haar wulpse lippen zijn roze gestift en lijken constant vochtig.
Tientallen keren heeft ze me al gekust. Een aantal keren zelfs keken haar grote ogen me uitdagend aan, terwijl haar glimmende, roze lippen zich om mijn eikel bevonden en ze de laatste druppels zaad uit me zoog. Camilla wil me. Altijd.

‘Hoe was het bij papa?’ vraagt mijn vrouw aan onze dochter. Charlotte vertelt dat we naar de speeltuin geweest zijn. En ze vertelt dat we zandkoekjes gebakken hebben. Over Camilla vertelt ze niets. Dat kan ze ook niet weten. Ze heeft haar immers nooit gezien.

Mijn vrouw maakt zich los van Charlotte en neemt haar bij de hand. ‘Tot dinsdag, dan,’ zegt mijn vrouw tegen mij. Het is allemaal nog wat onwennig en nieuw. Ik knik en zwaai even naar Charlotte. ‘Tot dinsdag, prinses.’
Charlotte zwaait terug. ‘Dag papa! Wat ga jij doen?’
Ik kijk even over mijn schouder naar mijn auto. De bijrijdersstoel is leeg. Een schot wild verlangen schampt ternauwernood mijn kruis. Straks thuis snel inloggen. Ze heeft belooft op me te wachten en haar lippen te stiften.
‘Papa gaat een spelletje doen op de computer,’ vertel ik. Dat kent Charlotte. Ze knikt en lacht naar me en wuift nogmaals. ‘Dag papa.’

Ik stap in mijn auto en snel naar huis. Al in de garage voel ik haar hand op mijn been. Langzaam kruipt haar hand omhoog naar mijn kruis. Snel sluit ik de auto af. De deuren van mijn huis doe ik op slot. Vanavond willen Camilla en ik niet gestoord worden. Ik mag haar nemen, heeft ze me beloofd. Snel log ik in. Nog een paar gegevens heeft ze van me nodig. Ik vind alles goed. Eindelijk strekt ze haar hand naar me uit.

We geven elkaar een hand, twijfelen even en kussen elkaar dan innig.

Dit artikel delen?
Pin It

Schrijfactiviteit, Schrijfopdracht

 • Hits: 40
(Gemiddelde waardering 0 met waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Alle gepubliceerde inzendingen schrijfopdracht

Geef een waardering voor een artikel
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Hoogste beoordeelding:

Top 10 : Meest gelezen