• images/deelname/schrijfopdracht.jpg
  Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.
  Inzenden voor deze schrijfactiviteit is niet meer mogelijk. Op termijn beëindigen we deze mogelijkheid.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  63 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Ik ruik niks...

Publicatie: 03 april 2020
Die morgen werd ik wakker met een vreemd gevoel. Ik kon het niet plaatsen, echt niet. Ik strompelde als gewoonlijk naar de badkamer en nam een douche.
Ik droogde mijn karkas af en ging naar de keuken. Wat was toch dat gevoel.
Plots drong het tot me door, ik ruik niks meer. Gewoonlijk ruikte ik 's morgens de versgezette koffie die ik 's avonds regelde om op klokslag zeven te beginnen 'brouwen'.
Ik nam peinzend het brood uit de kast. Ik rook niet die lekkere broodgeur die ik zo gewoon was. Ik werd er sjagrijnig van. De hond sprong tegen mijn been, zelfs zijn ietwat vieze luchtje nam ik niet waar.
Vreemd, dacht ik, maar hoe ben ik hier aan gekomen. Ik voelde me voor de rest prima, enkel het gevoel 'ruiken' was weg op de één of andere manier.
Ik begon zelfs in paniek te geraken. Ik was geen hypochonder maar het ruikgebrek zou weleens een aanleiding tot blindheid kunnen zijn.
Of doodheid.
Het gedacht alleen al zorgde ervoor dat ik behoorlijk nerveus werd. Ik dronk de reukloze koffie op en at het niet ruikende brood op.
Wat kon ik doen alvorens ook nog doof en blind te worden.
De dokter bellen zou misschien een goed idee zijn.
Ik nam mijn mobieltje en stak terwijl een sigaret op. Ik rook zelfs die lekkere tabaksgeur niet meer die als een blauw schijnsel voor mijn ogen dwarrelde na een stevige trek .
"Morgen ,met dokter Wagemans!"
Wel dat wist ik ook wel, ik had immers zijn nummer gedraaid verdorie, de loodgieter zou mijn oproep niet kunnen beantwoorden of wel?! Ik raakte helemaal over mijn toeren.
"Euh...goedemorgen...U spreekt met Frits Ellegeer, ik zit met een vreemd probleem!" ratelde ik.
"Oh ja? Wat scheelt er ?"
"Ik kan niks meer ruiken dokter !"
Even werd het stil aan de andere kant, even had ik de indruk dat ik geproest hoorde, of het lachen van de dokter.
"Euh...zo ineens beste ?
"Ja, natuurlijk zo ineens, ik stond op vanmorgen en besefte dat ik niks meer kon ruiken!"
"Vreemd.."
Er viel een lange stilte. Ik dacht dat ik nog meer gelach hoorde. Ik zat op het tipje van de stoel, terwijl te schudden met mijn been, ik was zo kwaad.
"Euh..soms kan dit tijdelijk zijn, weet U, indien ht morgen nog zo is, kom dan even langs, okee ?!"
"Doe ik dokter, doe ik ",zei hij, en hij gooide zijn mobieltje op de zetel,
"Klootzak, mensen helpen is te moeilijk of zo???!!!"
Ik werd nog kwader, trok aan mijn sigaret.
Ik rook nog steeds niks. Buiten scheen de zon en ik opende het raam. Ik rook de bomen niet noch de bloemen.
Ik panikeerde nog meer. Stak nog een sigaret op.
Ik gaf de hond zijn eten, dat meestal naar vis rook, ik rook het niet.
En zo ging dat maar door, op de straat rook ik niet het vers gemaaien gras, noch de geur van voorbijzoevende auto's, zelfs mijn after shave rook ik niet.
Ging ik een zenuwinzinking krijgen? Ik voelde me plots niet goed, alles werd zwart....
Hij werd gevonden door een voorbijganger...die hem in bedwang moest houden tot de ziekenwagen kwam.
Even later was de ambulance er.
"Hij weer verdorie, waarom laten ze die schizofrenen toch zo los lopen..."
Ze namen de dwangbuis en terwijl Frits krijste als een kind werd hij er in gebonden....
Klik op Stem, bepaal het aantal sterren en klik op Waardeer.
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
HITS

540

PRAKTIJKTEST

We testen in deze schrijfactiviteit een nieuwe mogelijkheid om te reageren op een artikel. Je kunt een waardering geven (hierboven) en/of een commentaar toevoegen (hieronder). Beiden mag maar is niet meer noodzakelijk. Voorlopig is het nog een praktijktest dus laat het ons weten als het niet helemaal goed gaat.

Commentaar: