Voor schrijvers, door schrijvers
126 publicaties

Ook jouw artikel is welkom en meedoen is gratis.

Schrijfopdracht

Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.

441 Hits

Publicatie op:
Het lot van de uitverkorene

Vreemd dat het kerkplein leeg is op dit uur. We hadden toch hier afgesproken? Ik controleer nogmaals de berichten in de appgroep, maar dit is echt de locatie. Geen idee waarom ze al zo vroeg af wilden spreken, misschien wilden ze het niet laat maken of zo. Zul je net zien dat als we dan wel zo vroeg af spreken, ze alsnog een uur te laat komen. Ik kijk om me heen, maar behalve een grote kerk zijn hier geen gebouwen van betekenis om in te wachten. 

Eigenlijk heb ik hier niets te zoeken. Ik had nog wel de communie gedaan, maar daarna nooit meer een stap in Huize Gods gezet. Inmiddels ben ik zelfs alweer vergeten waar al die feestdagen ook alweer voor waren. De zaal is net zo leeg als het plein. Waar het daar windstil leek, lijkt hier een briesje te staan. Waarschijnlijk airconditioning. De kerkbankjes zijn ernstig versleten. Het zou me niks verbazen dat je erdoorheen zakt wanneer je erop knielt. Hosties en wijn zijn nergens te vinden.

Ik stel me voor dat ze zo meteen bij wijze van verassing opeens van achter het altaar tevoorschijn springen. Maar ik ben niet jarig. En er is ook geen andere ceremoniële bijeenkomst in mijn hoofd die me nog langer aan deze plek bindt. Langzaam loop ik terug naar de grote voordeur, als ik opeens geritsel hoor in de buurt van het altaar. Een teken Gods? Nee, ik geloof er niet in. Of kan Hij je ook tekens geven wanneer je niet in Hem geloofd?

‘Milo, goed je hier te zien,’ zegt een hoge stem. Op het altaar is een meisje van een jaar of twaalf met bruine vlechtjes verschenen. Ze heeft de grootte van een cavia en gepolijste vleugeltjes.
‘Sorry, maar ik geloof niet in engelen.’
‘Maakt niet uit, het was ook mijn keuze om voor je te verschijnen.’
‘Voor mij? Trouwens hoe weet jij eigenlijk mijn naam?’
‘Visioenen, Milo. Ik heb je gevisualiseerd. Je bent uitverkorene.’
Vanuit het kerkplein klinkt het vertrouwde geschreeuw. Ze zijn er dus, en behoorlijk aangeschoten.
‘Ik voel me vereerd.’
‘Ja, het is een grootse eer. En we zijn ook erg blij dat we jou hiervoor hebben uitgekozen. Jij beschikt over de perfecte gaven om de opdrachten goed te vervullen.’
‘Wacht even, opdrachten?’
De engel, of wat ze dan ook mag voorstellen, fronst haar wenkbrauwen. 
‘Daar ben je toch wel bekend mee? Ik heb je alles ingestraald.’

Het geschreeuw buiten wordt harder. Ik hoor ze nu meerdere keren om mijn naam roepen.
‘Ik heb geen tijd om dit uit te leggen. Volg je me?’
Ik draai me om en sprint naar de uitgang, de geluiden tegemoet. Opeens voel ik getrek aan mijn arm. Het broze vleugeltje is in een enorme grijparm veranderd, die me richting het altaar sleurt.
‘Je hebt geen keuze, Milo.’
‘Verdomme, ik heb nog tentamens deze week!’ 
Het altaar opent zich en de sterke wannabe-engel trekt me een diepe duisternis in. Het lot van de uitverkorene. Zal iemand dit ooit geloven?

                                         


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Het lot van de uitverkorene"

15.07.20
Feedback:
Aanpassing na.v. oude waardering.
  • Schrijfkwaliteit
    3.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig