Voor schrijvers, door schrijvers

De verschillende opties om aan mee te doen:

 • Optie 1.

  • Eerste zin:
   De auto stopte vlak naast me bij de rand van het trottoir.
   en als laatste zin:  
   Ik ritste mijn jas dicht en draaide me om.
 • Optie 2.

  Eerste zin:
  Ze keek me aan op een wel heel venijnige manier.
  en als laatste zin  
  We gaven elkaar een hand, twijfelden even en kusten elkaar toen innig.
 • Optie 3.

  Eerste zin:
  De bank in het park, waar nooit iemand zat, was bezet...
  en als laatste zin:
  Pas uren later ontdekte ik dat ik mijn telefoon miste.
 • Optie 4.

  Eerste zin:
  Vreemd dat het kerkplein leeg is op dit uur...
  en als laatste zin:
  Zal iemand dit ooit geloven?
 • Optie 5.

  Schrijf een tekst (proza of poëzie) uitgaande van het gegeven dat je een van je zintuigen mist.
  Denk er niet teveel bij na, maar schrijf.
 • Optie 6.

  • Beschrijf een willekeurig voorwerp in je directe omgeving.
  • Beschrijf daarna hetzelfde voorwerp door de ogen van iemand anders.
   Twee verhalen dus over hetzelfde voorwerp.
 • Optie 7.

  Eerste zin:
  Ik loop met toenemende ongerustheid naar de bushalte....
  en als laatste zin:
  Het is niet hetzelfde. Maar dit is dus duidelijk beter dan sex.
Een verhaal in maximaal 500 woorden. Elk verhaal dient te beginnen met een vaste, te kiezen, eerste zin en eveneens te eindigen met een vastgestelde zin. Bij een opdracht associatief schrijven is slechts de beperking van maximaal 500 woorden van toepassing.

Schrijfopdracht

Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.
Je kunt hieronder artikelen o.a. sorteren o.b.v. schrijfopdracht.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 81
Klik op de profielnaam of -afbeelding van de schrijver voor meer informatie en een overzicht van zijn/haar schrijfactiviteiten.

Televisie

| Eelco Visser

Voor velen is de televisie een heerlijk medium waarbij beeld en geluid onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Mijn buurkinderen doen daarom overdag al de televisie aan. Ze kijken naar series op Netflix. Series die oneindig lang duren en in deze tijd van weinig huiswerk tot aan het begin van de avond uitkomst bieden. Ze genieten met volle teugen en doen met tegenzin afstand van hun plekje voor de beeldbuis als de klok acht uur slaat. Om acht uur is de televisie voor hun moeder. Moeders wil het nieuws zien en heeft nog het volste vertrouwen in de berichtgeving. Zij is niet behept met het Trumpvirus en gelooft alles. Nou ja, alles. In het bestaan van nepnieuws gelooft ze niet. Dat moet wel fake zijn. Voor haar is de televisie een bron van informatie die voor een belangrijk deel haar kijk op de wereld bepaalt. En verder brengt de tv haar enige verpozing. Het is haar gegund.

In tegenstelling tot mijn buurkinderen kan de televisie mij overdag gestolen worden. Ik houd niet van films en series. Ook nieuwsberichten zijn zelden aan mij besteed. Ik luister het liefst zo weinig mogelijk naar meningen, mooie praatjes en kwesties waar de televisie nooit genoeg van kan krijgen.  Al die zelfbenoemde experts, pfff. Wat anderen allemaal vinden, het zal me wat. Ik neem de wereld zo deze zich in het dagelijks leven aan mij voordoet. Voor mij is de televisie een apparaat waarvan het licht belangrijker is dan het geluid. Wat is er mooier dan ‘s avonds na elf uur in de kamer te zitten en een boek bij het licht van de televisie te lezen. Alle lichten in de kamer zijn uit, alleen de tv is aan met het geluid op stil. De televisie geeft met zijn flitsende beelden de hele kamer de uitstraling van een disco. Alleen een goed boek, het licht van de televisie en ik. Meer is er niet nodig om mij een bijzondere leeservaring te bezorgen. De televisie als een bewegende schemerlamp, mooier dan dat kan ik het niet krijgen. 

Dit artikel delen?

Graag je mening (waardering en/of commentaar) over deze inzending.
Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

Je waardering voor een artikel

Hits: 86

(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Tags: optie 6
Misschien wil je de volgende inzending ook wel lezen...

De witte ballon

Geschreven door Asko De vries robles. Geplaatst in Kort verhaal.
Carla  stierf na een lange lijdensweg. Zij had gevochten voor wat zij waard was en genoeg is genoeg. De tumoren ontnamen haar de levenslust en wat je zaait zul je oogs...
Actuele Top 3 van deze rubriek

Nat

05, apr, 2020 Eelco Visser

Stil gesprek

06, mrt, 2020 Eelco Visser
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!