• images/deelname/schrijfopdracht.jpg
  Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.
  Inzenden voor deze schrijfactiviteit is niet meer mogelijk. Op termijn beëindigen we deze mogelijkheid.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  63 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

De ontvoering

Publicatie: 09 september 2020

De auto stopte vlak naast me bij de rand van het trottoir. Er stapte een man uit met een bivakmuts op en een pistool in zijn hand, hij liep op me af en riep ´handen omhoog!´ Ik deed wat de man me opdroeg. Hij zag het setje handboeien wat ik altijd op mijn heup draag als ik op mijn werk ben, maar ik was pas net thuis gekomen, had een biertje gepakt en was op het trottoir gaan zitten. Ik had nog net genoeg tijd om mijn badge af te doen en onder het trappetje te gooien voor dit hele gedoe begon. En riep naar me doe ze om en gooi de sleutel naar mij. Nogmaals deed ik wat de man me zei, en deed ze om. De man liep naar me toe en deed een zak om mijn hoofd, hij greep me bij mijn arm en duwde me met harde hand het busje in. Het busje begon te rijden, ondertussen probeerde ik een gesprek met de man die me had vastgegrepen te beginnen, wat niet lukte want de man die achter het stuur zat zei telkens: ´laat m niet in je hoofd kruipen, dat is wat ze allemaal doen, om je vervolgens neer te schieten.´ De ontvoerde man zei: ´weten jullie überhaupt wie ik ben?´ De mannen keken elkaar aan, en de man die achter het stuur zat zei: ‘Ja dat weten we.´ De man zei: ´ wie ben ik dan?´ De man die achter het stuur zat zei: ´ jij bent Steven John Mcgarrett, je zat 6 jaar bij de NAVY seals en bij de laatste opdracht die je had in afghanistan, is je vader vermoord, toen ben je teruggekomen naar Hawaii, en ben je gevraagd om een speciale taskforce te beginnen, en dat is nu het hoogtepunt in je leven.´ Steve probeerde zijn verbazing te onderdrukken, wat uiteindelijk lukte, en toen merkte hij dat ze waren gestopt. Waar zijn we vroeg steve, de man die vlak naast m zat hielp m de wagen uit en liep met m naar binnen, ondertussen parkeerde de andere man de wagen. Steve hoorde ineens een vrij bekende stem zeggen: ´Albert waarom lijkt het alsof jullie m hebben ontvoerd?´ De stem was van Joe white, die ook zei: ´ wel waar wachten jullie nog op?, maak m los.´

Toen zei Steve: ´ doe alsjeblieft geen moeite´, ze hoorden een luide knak en ze zagen ineens dat een van Steve´s handen los was en uit de kom was, hij trok de kap van zijn hoofd af en maakte de andere handboei los. Joe keek m trots aan en Steve zei: je zou je werk niet goed hebben gedaan als ik mezelf niet los kon maken van een simpel setje handboeien.´ Steve liep op m af en gaf de oudere man een hand, maar hij zei: kom op zeg en gaf m een knuffel. 

Ik ritste mijn jas dicht en draaide me om.

Klik op Stem, bepaal het aantal sterren en klik op Waardeer.
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
HITS

490

PRAKTIJKTEST

We testen in deze schrijfactiviteit een nieuwe mogelijkheid om te reageren op een artikel. Je kunt een waardering geven (hierboven) en/of een commentaar toevoegen (hieronder). Beiden mag maar is niet meer noodzakelijk. Voorlopig is het nog een praktijktest dus laat het ons weten als het niet helemaal goed gaat.

Commentaar:

30.09.20
Feedback:
mooi verhaal zeg! Vier sterren en een pluim! Schrijf vooral door!
Show more
14.09.20
Feedback:
Je verandert je perspectief, dat is jammer. Schrijf liever het hele woord 'hem' in plaats van alleen een m, zeker als de verteller vertelt. Het verhaal is leuk en de opdracht goed geslaagd. Ik vind het ook wel grappig dat die oude man zegt 'geef me een knuffel' en dat de reactie is dat hij zich omdraait en zijn jas dichtritst. Volgens mij hebben ze allebei een ander idee over hun relatie.
Show more
 • Tara ietswaard 02.10.20
  je hebt hartstikke gelijk, maar het is zeg maar een vader- zoon relatie, ik had dat wel meer naar voren moeten brengen. Ik zal de feedback zeker gebruiken voor de volgende verhalen.