Voor schrijvers, door schrijvers

Schrijfopdracht

De schrijfopdracht
Inzendingen: 121
Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.
Stadscentrum
© Eduard Brand op .
Aantal hits: 355

De auto stopte vlak naast me bij de rand van het trottoir. Ik schrok. Maar de auto kwam niet voor mij. Er werd een deur open gedaan met veel gelach en blije gezichten. Ik liep door. Opeens een stem achter me, een stem die ik herkende, geen idee waarvan. Ik liep door. De deur werd dichtgedaan, een klap.

Wat ik daar deed wist ik niet. Ik had zin eens een andere kant op te gaan, langs het centrum, al was ik ook daar vaker geweest. Nu was het er leeg. In alle drukte haastte ik me altijd als ik door die nauwe straatjes liep. In alle rust bekeek ik de oude panden. Mooi, maar de reclameborden verpestten de sfeer van de tijd toen de binnenstadshuisjes waren gebouwd, die borden met verlichte letters die samen de namen van de winkels vormden die in de panden stonden.

Lopend door die lege straat merkte ik dat het kouder werd. Ik ritste mijn jas dicht en draaide me om.

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Stadscentrum"

Geschreven door Eduard Brand . Geplaatst in Schrijfopdracht.
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Je helpt een andere schrijver met jouw eerlijke, respectvolle feedback en een serieuze waardering voor de schrijfkwaliteit van het artikel. Zie je verbeterpunten? Geef ze dan a.u.b. concreet aan in je commentaar.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !