Voor schrijvers, door schrijvers

Schrijfopdracht

De schrijfopdracht
Inzendingen: 125
Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.
Overlast
© Eggerik Dockx op .
Aantal hits: 206

De auto stopte vlak naast me bij de rand van het trottoir. Exact op het afgesproken uur. De bestuurder en zijn passagier stapte uit terwijl de achterklep van de SUV openging. Ze tilde nog geen 3 seconden later het levenloze lichaam van Greta uit de koffer en smeten het naast me op het trottoir. Beide mannen stapte terug in. Voor de bestuurder zijn hoofd bukte, keek hij me eerst recht in de ogen en deed het bekende teken, waarbij de wijsvinger van de rechterhand van links naar rechts over de keel glijdt. De zwarte Mercedes vertrok met gierende banden. Wat op dit uur, in deze verlaten kantoorwijk, waarschijnlijk niemand merkte. Ik hurkte naast het lichaam van mijn buurvrouw en voelde aan haar pols. Wat jammer. Maar hiermee was de overlast eindelijk opgelost. Eerst had ik het vriendelijk gevraagd om haar vervolgens voor de rechter te slepen. Greta trok er zich niets van aan. Haar televisie bleef dus steeds tot diep in de nacht aanstaan met het geluid op maximum volume. Ten einde raad nam ik een gespecialiseerd bureau onder de arm. Een genootschap dat wat meer in de schemerzone werkt. Tot tweemaal toe werd er een team van telkens 3 personeelsleden naar het huis van mijn naaste buur gestuurd. De eerste maal sloopte ze de televisie met een hamer en dreigde Greta af. De tweede maal namen ze het spiksplinternieuwe toestel, dat amper een dag na hun eerste bezoek was geleverd, gewoon mee. Echter, pas nadat ze de halve inboedel van de woonkamer hadden verwoest en twee van haar vingers hadden gebroken. Het gekrijs van de pijn kon ik toen duidelijk horen. Zelfs boven het gebruikelijke maximum volume. Dat deed mijn buurvrouw echter nog niet van gedacht veranderen. Dus zwichtte ik voor het voorstel met een stevig extra supplement, cash zonder kwitantie. Nadat ik de som had betaald, vroegen ze me hier vanavond om 23h op hen te wachten. Ze was dood. Geen enkele pols meer. Terwijl ik terug rechtstond begon het zachtjes te regenen. Even een glimlach die ik niet meer kon onderdrukken. Eindelijk. Ik ritste mijn jas dicht en draaide me om.

Dit artikel delen?
Feedback voor schrijfactiviteiten

Hier jouw review voor: "Overlast"

Geschreven door Eggerik Dockx . Geplaatst in Schrijfopdracht.
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen.
(543)
343 commentaren
31 nuttige stemmen.
23.09.20
Feedback schrijfkwaliteit
Met veel plezier gelezen, Eggerik. (Ik hoop niet dat je echt zo'n buurvrouw hebt.... eh, of hebt gehad
Grammatica & Spelling:
Goed
  • Waardering schrijfkwaliteit
    100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart