• images/deelname/schrijfopdracht.jpg
  Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.
  Inzenden voor deze schrijfactiviteit is niet meer mogelijk. Op termijn beëindigen we deze mogelijkheid.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan en verwijderen we.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Nat

Publicatie: 05 april 2020

De bank in het park, waar nooit iemand zat, was bezet. Ik keek ervan op. Nooit zat iemand op deze bank zo dicht bij de vijver, maar vandaag zat er een jonge vrouw met een hoofddoek. Verveeld reed ze de wandelwagen die voor haar voeten stond met haar linkerhand ritmisch van haar af en naar haar toe, terwijl ze op haar mobieltje keek die ze met haar rechterhand bediende. Haar zoontje met gele broek en een blauw jasje dat in de wagen zat schaterde het uit van plezier. In het gras speelde een meisje met een rode bal. Terwijl ik over het pad aan kwam lopen, keek de vrouw op van haar telefoon. Ik groette haar vriendelijk. Zij knikte en sloeg vervolgens haar ogen neer. Langs de rand van de vijver kwam een oudere man aangelopen. Zijn speelse boxer rende voor hem uit. In het voorbijgaan meende ik hem te herkennen. Was dat niet mijnheer Sikkens, mijn docent geschiedenis van de middelbare school. De beste docent die ik ooit heb gehad. Ja, hij moest het wel zijn. Zachtjes mompelde ik: “Goedemorgen mijnheer Sikkens.” Verbaasd draaide hij zich om. “Waar kent u mij van?” 
“Ik ken u van de middelbare school. Ik heb geschiedenis van u gehad.”
 
“Ach ja, de goede oude tijd toen ik nog dagelijks iets om handen had. Dat is lang geleden.” 

Terwijl wij herinneringen ophaalden, verstoorde een plotseling gegil ons gesprek. De boxer van mijnheer Sikkens had het meisje met de bal in de gaten gekregen en rende vrolijk achter haar aan. Het meisje was doodsbang weggerend en van de talud af in de vijver gelopen. Haar moeder had de wandelwagen bij haar weggeduwd, was van de bank gestoven en stond met zwaaiende armen gillend aan de waterkant. “Help mij,  haal haar eruit, ze kan niet zwemmen.” Ik gooide mijn jas uit en sprong zonder mij te bedenken in het water. Na tien forse slagen was ik bij haar. Ze spartelde tegen toen ik haar wilde pakken. Met enige moeite lukte het mij om haar op de kant te leggen. Drijfnat met het kroos in mijn haar hees ik mij op het droge. De moeder troostte haar dochter en bedankte mij voor de hulp. Ik groette haar en mijnheer Sikkens, raapte mijn jas op en spurtte drijfnat naar huis. Pas uren later ontdekte ik dat ik mijn telefoon miste. 

WAARDERING

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

HITS

721

Artikel aangepast: 19-06-2020

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
15.07.20
Feedback:
Aanvulling n.a.v. oude waardering.
Show more