1 post
 • images/deelname/schrijfopdracht.jpg
  Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.
  Inzenden voor deze schrijfactiviteit is niet meer mogelijk. Op termijn beëindigen we deze mogelijkheid.
  69 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Kabouteren

Publicatie op : 15-09-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Kabouteren

405 Hits.
Ik loop met toenemende ongerustheid naar de bushalte. Het was hier toch ergens? Ik kijk nog eens op de kaart die in de abri hangt en vervloek de gare accu van m’n telefoon. Ik weet het adres, maar dat ligt in een typische jaren tachtig-nieuwbouwwijk met een onnavolgbaar straatnaam-huisnummerschema. Maar nu denk ik echt te weten waar ik heen moet.
 
“Ah,” zegt de vriendelijk grijnzende man die een half uur later open doet. “Jij bent zeker de journalist. Hoi, ik ben Henk.” Ik stel me voor. “Kom verder,” zegt hij en beent de woonkamer in. Daar zijn nog vier mannen, die zich aan me voorstellen.
 
Ze hebben elkaar leren kennen op een internetforum. Wat begon als gedeelde interesse groeide langzaam uit tot vriendschap. “En dan besluit je elkaar een keer in het echt te ontmoeten.” zegt Henk. “Dat is twee jaar geleden. Eerst één keertje, een paar maanden nog eens, en voor je het weet zie je elkaar elke vier weken.”
 
In het midden van de voorkamer ligt een grote stapel kleren. Op een tafel liggen nepbaarden, mutsen, pijpen en allerlei andere attributen. Aan de muur hangt een aantal foto’s van tuinkabouters. In het eerste kwartier voelen de mannen zich wat opgelaten, maar al snel nemen enthousiasme en bier het over en gaan ze op in hun bezigheden. Kledingstukken worden bekeken, vergeleken met de foto’s aan de muur. Kleren gaan uit, andere kleren aan. Adviezen worden gevraagd en gegeven en de blikken blijven gaan naar de foto’s op de muur.
Een belangrijk onderdeel van kabouteren, legt ene Jan uit, is de gelijkenis. “Je hebt die ene tuinkabouter niet zomaar uitgekozen. Je wil hem wórden. En dat proces, die transformatie, is de voorpret.” En het moet gezegd, in de loop van de avond worden de mannen steeds vrolijker. Én ze lijken inderdaad steeds meer op de foto’s aan de muur.
 
Tegen drieën is iedereen tevreden met z’n outfit. Na een laatste biertje gaan de mannen één voor één naar buiten. Ze omhelzen elkaar, geven high-fives, boksen. Wensen elkaar succes. Als laatste vertrekt Henk. Zoals afgesproken ga ik met hem mee.
“Het gaat niet alleen om de gelijkenis,” fluistert hij tegen me, terwijl we door de wijk lopen. “De echte kick komt natuurlijk nog.” Na tien minuten stoppen we bij een tuin met diverse tuinkabouters. Eén van lijkt precies op Henk, tot en met de pijp die in de mondhoek bungelt. Henk verstopt hem voorzichtig achter een struik en neemt vervolgens zelf de plek in. “Ik weet natuurlijk niet wanneer de bewoners wakker worden, maar hoe langer het duurt, hoe groter de kick. Dat moment dat de gordijnen open gaan en de mensen zien dat hun tuinkabouter tot leven is gekomen. Dat gevoel is onbeschrijfelijk.”
“En dan?”
“Nou, dan rennen hè.” giechelt Henk.
Vroeger had hij wel andere bonte avonden met mannen, had Henk me eerder die avond al toevertrouwd. Daar stopte hij mee toen hij het kabouteren ontdekte. “Het is niet hetzelfde. Maar dit is dus duidelijk beter dan seks.”

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

30.09.20
Feedback:
Uw stukje maar laat gelezen, maar erg veel genoten!
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
17.09.20
Feedback:
Geestig, Wouter. Ik zie het allemaal voor me.
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
17.09.20
Feedback:
Leuk bedacht, echt grappig!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
55 woordenverhaal
Lieverd
414
Lezen?
55 woordenverhaal
Papa
354
Lezen?
De Vaas
354
Lezen?
Opa
339
Lezen?
Poekie
329
Lezen?