1 post
 • images/deelname/schrijfopdracht.jpg
  Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.
  Inzenden voor deze schrijfactiviteit is niet meer mogelijk. Op termijn beëindigen we deze mogelijkheid.
  69 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 04-05-2020

Hits: 567

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Liefde op het eerste ...?

Aangepast: 04-05-2020

Ze keek me aan op een wel heel venijnige manier. Ik wilde net mijn sigaret opsteken, maar voordat ik de kans kreeg wees ze met haar vinger naar achter mijn linkerschouder. Daar stond een groot rond bord met een rode streep door een sigaret, best knap om te missen. Ik draaide me terug en keek haar schuldig aan, net een kind die betrapt werd op het pakken van een koekje. Ze haalde een wenkbrauw omhoog.

               ‘Betrapt, of niet?’ zei ze met een overwinnende glimlach, ze was duidelijk aan het genieten van de situatie.

               ‘Wat nou als ik jou er ook een aanbied?’ zei ik lichtelijk ongemakkelijk terwijl ik me hand door de achterkant van mijn haar schudde. Ze keek me voor een paar seconden ongeloofwaardig aan, en barstte vervolgens uit in het lachen. Toen maakte ik mezelf wijs dat ze me grappig vond, maar achteraf denk ik dat ze me uitlachte. Ze ging voor enkele seconden door en kwam uiteindelijk bij. We keken elkaar aan, het voelde alsof ze recht door mij heen kon kijken. Ik zou niks geheim voor haar kunnen houden, maar het rare was dat ik dat niet erg vond. Ze kwam ongeveer tot mijn neus. Die van haar was klein en rond met enkele zonesproeten. Ik weet niet wat het was, maar ik kon niet stoppen naar haar kijken, ik wilde niet stoppen. Na een tijdsverloop wat als een eeuwigheid voelde, maar waarschijnlijk tien seconden was zei ze; ‘Ik ga er nu vandoor hoor, voortaan je gedragen hoor badboy.’ Ze gaf me een knipoog en liep verder.

               ‘Wacht.’ zei ik onbewust.

               Ze stond stil en draaide weer naar mij om. ‘Ja?’

               Ik kwam dichterbij ‘’Hoe heet je?’   

               Ze moest even denken. ‘Angela.’

               ‘Geloof jij in liefde op het eerste gezicht Angela?’

               Ze trok weer een wenkbrauw op en keek me voor enkele seconde aan. Op dat moment besefte ik ook hoe dom dat overkwam en kon ik mijn hoofd wel tegen een muur slaan. ‘Nee,’ zei ze. En toen begon ik me echt te  schamen ‘Maar wel in liefde op de eerste kus.’

               Dat was niet een reactie die ik verwachtte, ik wist op het moment dit zeker. Ik wilde deze meid beter leren kennen.

               ‘Angela, laat ik me voorstellen. Mijn naam is Liam’ we gaven elkaar een hand, twijfelden even en kusten elkaar toen innig.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

14.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
WANT ik ben een schrijver
490
Lezen?
Dat is kut man
486
Lezen?
55 woordenverhaal
Groepsdruk
467
Lezen?