Voor schrijvers, door schrijvers
De schrijfopdracht

Schrijfopdracht

Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 114

Liefde op het eerste ...?

Ze keek me aan op een wel heel venijnige manier. Ik wilde net mijn sigaret opsteken, maar voordat ik de kans kreeg wees ze met haar vinger naar achter mijn linkerschouder. Daar stond een groot rond bord met een rode streep door een sigaret, best knap om te missen. Ik draaide me terug en keek haar schuldig aan, net een kind die betrapt werd op het pakken van een koekje. Ze haalde een wenkbrauw omhoog.

               ‘Betrapt, of niet?’ zei ze met een overwinnende glimlach, ze was duidelijk aan het genieten van de situatie.

               ‘Wat nou als ik jou er ook een aanbied?’ zei ik lichtelijk ongemakkelijk terwijl ik me hand door de achterkant van mijn haar schudde. Ze keek me voor een paar seconden ongeloofwaardig aan, en barstte vervolgens uit in het lachen. Toen maakte ik mezelf wijs dat ze me grappig vond, maar achteraf denk ik dat ze me uitlachte. Ze ging voor enkele seconden door en kwam uiteindelijk bij. We keken elkaar aan, het voelde alsof ze recht door mij heen kon kijken. Ik zou niks geheim voor haar kunnen houden, maar het rare was dat ik dat niet erg vond. Ze kwam ongeveer tot mijn neus. Die van haar was klein en rond met enkele zonesproeten. Ik weet niet wat het was, maar ik kon niet stoppen naar haar kijken, ik wilde niet stoppen. Na een tijdsverloop wat als een eeuwigheid voelde, maar waarschijnlijk tien seconden was zei ze; ‘Ik ga er nu vandoor hoor, voortaan je gedragen hoor badboy.’ Ze gaf me een knipoog en liep verder.

               ‘Wacht.’ zei ik onbewust.

               Ze stond stil en draaide weer naar mij om. ‘Ja?’

               Ik kwam dichterbij ‘’Hoe heet je?’   

               Ze moest even denken. ‘Angela.’

               ‘Geloof jij in liefde op het eerste gezicht Angela?’

               Ze trok weer een wenkbrauw op en keek me voor enkele seconde aan. Op dat moment besefte ik ook hoe dom dat overkwam en kon ik mijn hoofd wel tegen een muur slaan. ‘Nee,’ zei ze. En toen begon ik me echt te  schamen ‘Maar wel in liefde op de eerste kus.’

               Dat was niet een reactie die ik verwachtte, ik wist op het moment dit zeker. Ik wilde deze meid beter leren kennen.

               ‘Angela, laat ik me voorstellen. Mijn naam is Liam’ we gaven elkaar een hand, twijfelden even en kusten elkaar toen innig.

Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Karel Bayon
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 278
Publicatie op .

Geef een waardering voor: "Liefde op het eerste ...?"

Geschreven door Karel Bayon . Geplaatst in Schrijfopdracht.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Grammatica & Spelling:
Passend in deze rubriek:
14.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering.
  • Lezenswaardig:
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!