Voor schrijvers, door schrijvers
We zijn momenteel een nieuw waarderingssysteem aan het testen voor deze schrijfactiviteit. Wellicht even wat verwarrend maar we passen het nog verder aan. Dank voor je begrip.

De verschillende opties om aan mee te doen:

 • Optie 1.

  • Eerste zin:
   De auto stopte vlak naast me bij de rand van het trottoir.
   en als laatste zin:  
   Ik ritste mijn jas dicht en draaide me om.
 • Optie 2.

  Eerste zin:
  Ze keek me aan op een wel heel venijnige manier.
  en als laatste zin  
  We gaven elkaar een hand, twijfelden even en kusten elkaar toen innig.
 • Optie 3.

  Eerste zin:
  De bank in het park, waar nooit iemand zat, was bezet...
  en als laatste zin:
  Pas uren later ontdekte ik dat ik mijn telefoon miste.
 • Optie 4.

  Eerste zin:
  Vreemd dat het kerkplein leeg is op dit uur...
  en als laatste zin:
  Zal iemand dit ooit geloven?
 • Optie 5.

  Schrijf een tekst (proza of poëzie) uitgaande van het gegeven dat je een van je zintuigen mist.
  Denk er niet teveel bij na, maar schrijf.
 • Optie 6.

  • Beschrijf een willekeurig voorwerp in je directe omgeving.
  • Beschrijf daarna hetzelfde voorwerp door de ogen van iemand anders.
   Twee verhalen dus over hetzelfde voorwerp.
 • Optie 7.

  Eerste zin:
  Ik loop met toenemende ongerustheid naar de bushalte....
  en als laatste zin:
  Het is niet hetzelfde. Maar dit is dus duidelijk beter dan sex.
 • Ik, schrijver

  Optie 8

  Schrijf een fantasierijk verhaal met als onderwerp 'Ik, schrijver'. Waarheidsgetrouw of compleet fictief, het is aan jou als het maar de moeite waard is om te lezen. Probeer de lezer te boeien en mee te trekken in jouw wereld als schrijver.
  Klik hier voor inspiratie.
Een verhaal in maximaal 500 woorden. Een aantal verhaalopdrachten dienen te beginnen met een vaste eerste zin en eveneens te eindigen met een vastgestelde zin. Bij een opdracht associatief schrijven is alleen de beperking van maximaal 500 woorden van toepassing.
De schrijfopdracht

Schrijfopdracht

Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.
Aantal gepubliceerde inzendingen: 87

In het donker

© Rianne Bagerman op .
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Waardering:
Hits: 226

De auto stopte vlak naast me bij de rand van het trottoir. Het portier ging open en ik werd de auto ingetrokken. Er werd een zak over me heen getrokken en ik kon niets meer zien. Waar zouden we naar toe gaan? Ik raakte in paniek en schreeuwde om hulp. Maar er kwam geen reactie. Het was doodstil. Behalve het geluid van de motor was er niets te horen.

De auto sloeg een aantal keren af en na een rit die wel een eeuwigheid leek te duren, maar in werkelijkheid maar 15 min was, stopte de auto definitief. Ik hoorde gelach en werd de auto uitgetrokken. Wat was er allemaal aan de hand? Allemaal scenario’s flitsten door mijn hoofd. Ik was er geweest, ik zou nooit meer daglicht zien. Ik was vast ontvoerd. Maar waarom?, vroeg ik me af. Er valt niets te halen bij mijn familie. We hebben geen geld en zijn maar een doorsnee gezin.

Schijnbaar liepen we een gebouw binnen en werd ik een kamer ingeduwd. Weer die doodse stilte. Dit was ondraaglijk. Het leek wel of ik doof en blind tegelijk was. Nog steeds zat die zak over mijn hoofd. Ik trok hem er af. Maar het veranderde niets. Het was nog steeds stikdonker, zelfs nu die zak van mijn hoofd af was. Waar ben ik? Wat is er toch aan de hand. De paniek nam toe. “Kalm blijven!”, sprak ik mezelf streng toe. “Denk rustig na wat je kan doen.” Eerst maar eens voorzichtig op onderzoek uit. Ik stak mijn armen naar voren en liep voorzichtig schuifelend vooruit. Bang voor wat ik aan zou treffen..

Het duurde even, maar na een tijdje bereikte ik een muur. Ik voelde aan de muur, maar niets verraadde de herkomst van deze plek. Op de tast liep ik verder langs de rand van de muur. Ondertussen probeerde ik alle details in me op te nemen. Wacht eens, wat is dit? Dit stuk voelde anders als de rest van de muur. Ik voelde nog eens goed en streek met mijn hand langs het oppervlak. Dit leek wel een deur. Ja hoor, er zat een klink aan de deur. Automatisch drukte ik de klink naar beneden. De deur ging open.

Een klein straaltje licht kwam onder de deur uit. Ik duwde de deur verder open, mijn ogen dicht knijpend tegen het felle licht. Ik voelde iets op me neerdwarrelen. Het was confetti. Ik begreep er niets meer van. Ik liep de gang op en daar in de vol verlichtte gang hoorde ik ineens de woorden: GEFELICITEERD!

Daar kwamen mijn vrienden en familie tevoorschijn. Ze hadden een verrassingsfeestje voor me georganiseerd voor mijn verjaardag, met een aantal spannende opdrachten. Dit was nog maar het begin. Het beloofde een super spannende avond te worden. Ik keek nog eens goed om me heen en herkende toen het huis waar we in waren. Nog een laatste blik op die donkere kamer. Ik ben er klaar voor. Ik ritste mijn jas dicht en draaide me om.

Dit artikel delen?

De waardering voor: "In het donker"

Geschreven door Rianne Bagerman .
(De gemiddelde waardering is 0 door stem(-men)
Pluspunten van dit artikel:
Grammatica & Spelling:

Reacties   

# Verklap de clou niet per ongelukMartijn de Klerk 23-02-2020 12:50
Leuk dat het verhaal een andere kant op gaat dan je eerst verwacht.

Je hebt GEFELICITEERD in kapitalen geschreven, om aan te geven dat het geroepen werd. Echter, doordat het in kapitalen staat valt het meer op. Als je de pagina open, valt je oog erop en weet je de clou al voor je gaat lezen. Dat is zonde natuurlijk, ik zou daarom niet kapitelen gebruiken, maar desnoods een aantal uitroeptekens.
# Goede tipRianne Bagerman 23-02-2020 14:53
Bedankt voor je comment. Een zeer goede tip waar ik nog niet eens aan had gedacht. Ga dit zeker meenemen als ik weer een verhaal ga schrijven :-)

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen

Ook jouw waardering hier?

5 sterren = zeer de moeite waard, 4 sterren = de moeite waard, 3 sterren = lezenswaardig, etc..
In het tekstblok kun je een korte review toevoegen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

A Taste of Talent ?

Elke keer, bij een nieuw bezoek aan deze pagina, een ander en actueel leespakket!
Wist je?

Random:

Autorit versus openbaar vervoer
| Celine Hendriks | Column