Voor schrijvers, door schrijvers

Schrijfopdracht

Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.

198 Hits

Publicatie op:
Ik moet weg hier!
De auto stopte vlak naast me bij de rand van het trottoir. Een donkerblauwe BMW 7 serie met Roemeens kenteken. Wat moet hij van mij? Ik maak nog even het bericht af naar mijn beste vriendin Wenda als ik weer opkijk.
De bestuurder stapt uit. Een norse man met een foute porno snor kijkt mij aan en maakt dan een paar fotos van mij. What The Hell ?! Hij stapt in en vertrekt met gillende banden richting het 24 Oktoberplein.
Was ik nu het verse voorbeeld van identiteitsfraude? Sta ik op een ontvoerings-lijst?
Nadenken Christa. Het kenteken. Ik heb het kenteken niet. Shit.
Wat ik wel weet, is dat het een BMW 7 serie is van ongeveer bouwjaar 2003. Dat is een voordeel als je iets met autos hebt. Dan blijft dit bij kleine Chrissie wel hangen. Gelukkig gebeurde dit op klaarlichte dag, einde van de middag. De kleur donkerblauw had ik nooit kunnen omschrijven als het donker was geweest.
Maar zal ik wel aangifte moeten doen? Hebben de Roemenen mijn identiteit niet allang achterhaald?
De avond valt en ik besluit een pizza te bestellen. Nog steeds beduusd besluit ik een bericht op te schrijven op een klein papiertje.
¨Goedendag bewoners, vanmiddag werd ik gefotografeerd door een bestuurder van een auto met Roemeens kenteken. Morgen om circa 16:30 ga ik weer zitten bij deze bushalte. Waarschijnlijk is dit een heel stom idee, maar bel de politie als de situatie verdacht wordt¨
Nadat ik mijn pizza Bolognese heb gegeten, ga ik terug naar de plek waar ik werd gefotografeerd, aan de Graadt van Roggenweg in Utrecht. De woningen achter de bushalte hebben volgens mij een goed overzicht. Er komt iemand uit het portiek en ik ben nog net op tijd om in het portiek te komen. Het papiertje met het bericht plak ik aan de binnenkant van de ruit en vertrek snel weer naar huis. Ik durf het niet aan om deze gebeurtenis met Wenda of iemand anders te delen. Het is bijna half elf als ik naar bed ga. Ik kan niet slapen, wat een stress. Alle lichten in huis laat ik aan.
De volgende ochtend meld ik mij telefonisch ziek bij mijn werkgever, een grote uitzendorganisatie. Tot half vier blijf ik op bed liggen. Piekeren. Wat gaat er nu gebeuren? Moet ik niet verhuizen? Ja, echt. Ik moet weg hier. 
 
Het papiertje in het portiek hangt er niet meer als ik in de bushalte ga zitten, klokslag 16:30, ongeveer hetzelfde tijdstip als gisteren. Maar het is kouder, zeker kouder dan gisteren. De tijd op mijn telefoon geeft 16:42 aan als ik drie mannen aan zie komen lopen, waarvan de middelste volgens mij de man van de BMW.
Ze lopen op ongeveer 50 meter afstand als ik politiewagens aan hoor komen rijden, even later in het zicht inclusief lichtsignalen. Ik heb oog contact met de man en zijn foute snor. Dan besluit ik op te staan. Weg hier!
 
Ik ritste mijn jas dicht en draaide me om.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Ik moet weg hier!"

11.02.21
Feedback:
Het is spannend geschreven, en het verhaal kan alle kanten uit. Een open einde , daar hou ik van.
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig