Voor schrijvers, door schrijvers

Schrijfopdracht

De schrijfopdracht
Inzendingen: 114
Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.

Het zwembad.

Tags: Optie 6

Vorig jaar in de zomer waren we bij vrienden op visite en toen we op het terras zaten, viel mijn oog op een groot plastic zwembad in de tuin. Nog voordat ik één woord daarover had kunnen zeggen, zei Marianne, Caroliens vriendin: ‘Heerlijk Har, zo’n bad. Eerst even lekker in de sauna en dan het bad in . Heerlijk, dat moeten jullie ook eens doen.’ Toen ik het gezicht van mijn lief zag, zag ik de bui al hangen. Het leek haar ook wel wat. Ik probeerde het gesprek gauw op een ander onderwerp te brengen, want ik vond het helemaal niks als wij ook zo’n bad in onze achtertuin zouden krijgen. Na een gezellige middag fietsten we naar huis en wonder boven wonder bleef het zwembad onbesproken. Opgelucht liep ik bij thuiskomst nog eens door onze tuin. ‘Niet hier, hè’, dacht ik bijna hardop. Het kleine plastic bad dat bij het eerste het beste mooie weer werd opgeblazen als onze kleinkinderen bij ons logeerden, kon er in mijn ogen nog mee door, maar zo’n groot bad niet in onze tuin….

Wat schetst mijn verbazing toen ik dit voorjaar bij een schoonmaakbeurt van onze garage/schuur een grote doos aantrof met daarin ……. ja, zo’n groot zwembad. Met kromme tenen in mijn schoenen liep ik naar mijn lief en vroeg haar wat dit te betekenen had. ‘Oh, dat is een zwembad. Die heb ik gekregen,’ zei ze zonder een spier te vertrekken. ‘Wat moeten wij  daarmee? ’ sputterde ik nog maar zag ook wel in dat het leed al was geschied.

‘Hoe groot is dat ding, ’ vroeg ik. ‘244*76 cm,’ was het antwoord. ‘ En hoe houd je het water schoon? ‘Maak je maar geen zorgen, dat weet Marianne allemaal wel hoe dat moet. Die heeft de nodige ervaring ermee.’ Ik ging maar verder met de garage opruimen. Hier was geen kruid tegen opgewassen.

Toen het mooie weer aanbrak, hoorde ik vroeg in de morgen lawaai achter het huis. Ik liep de trap af en nam eens kijkhoogte om te zien wat er aan de hand was. Ja hoor, het zwembad was uit de doos gehaald en door mijn lief naar achter in de tuin gesleept. ‘Had je niet even kunnen wachten,’ zei ik maar ze ging onverdroten door met waar ze mee bezig was. ‘ Het is de hele week mooi weer en dan kan het water alvast opwarmen voordat onze kleinkinderen achter in de week komen logeren. Die willen vast en zeker in het bad.’

Eerst moesten nog de nodige spullen worden gekocht om het water op zwembad waterkwaliteit te krijgen en te houden en toen kon het water erin. Nog voordat de kleinkinderen kwamen logeren, zat Oma in het bad. ‘Heerlijk,‘ zei ze ‘ het water is helemaal niet koud. Kom je ook?’

Dit artikel delen?

geef een waardering voor: "Het zwembad."

Geschreven door Harry Boerkamp . Geplaatst in Schrijfopdracht.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
14.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering.
 • Lezenswaardig:
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
08.07.20
Feedback:
een mooi verhaal, ja veranderingen kunnen tot ergenissen leiden maar misschien vind je het toch wel lekker om in het water te drijven, hoop het van harte! Goed geschreven! Ik heb je vier sterren gegeven! Groetjes van Ingrid Karsten
 • Lezenswaardig:
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Harry Boerkamp 08.07.20
  Ingrid, bedankt voor je reactie en de vier sterren voor het verhaal.
  Na een paar weken was ik er aan gewend en inmiddels heb lekker op een ligbad in het bad gelegen.
  • Harry Boerkamp 08.07.20
   @Ingrid Regelmatig doe ik wel mee met schrijfwedstrij den, Ingrid. De enige ' prijs' die ik tot nu toe gewonnen heb, is een publicatie op de website van auteur/ journaliste Judith van Helden. In november 2018 heb ik meegedaan aan de korte verhalen challenge met het verhaal Sarah dat ook te lezen is op schrijverspunt (korte verhalen).Ook op haar site staat het nog steeds. Ook haar motivatie waarom Sarah gewonnen heeft.
   Groetjes Harry
  • Ingrid Karsten 08.07.20
   Okee Harry dat is een goed teken, het lijkt me ook lekker in de warmte! Veel plezier met schrijven en succes met de schrijfwedstrijden. Heb je al eens wat gewonnen?
   en als je zin hebt om mijn werk te zien kun je ook komen! Liefs Ingrid
Emoticons: ;o = wink, :d = bigsmile, :-$ = blush, (^) = cake, (h5) = clapping, 8) = cool, ;( = crying, (x) = handshake, :? = thinking, (hartje) = heart

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Snelmenu: Klik, voor belangrijke pagina's, aan de rechterkant op de blauwe button !