Voor schrijvers, door schrijvers

De verschillende opties om aan mee te doen:

 • Optie 1.

  • Eerste zin:
   De auto stopte vlak naast me bij de rand van het trottoir.
   en als laatste zin:  
   Ik ritste mijn jas dicht en draaide me om.
 • Optie 2.

  Eerste zin:
  Ze keek me aan op een wel heel venijnige manier.
  en als laatste zin  
  We gaven elkaar een hand, twijfelden even en kusten elkaar toen innig.
 • Optie 3.

  Eerste zin:
  De bank in het park, waar nooit iemand zat, was bezet...
  en als laatste zin:
  Pas uren later ontdekte ik dat ik mijn telefoon miste.
 • Optie 4.

  Eerste zin:
  Vreemd dat het kerkplein leeg is op dit uur...
  en als laatste zin:
  Zal iemand dit ooit geloven?
 • Optie 5.

  Schrijf een tekst (proza of poëzie) uitgaande van het gegeven dat je een van je zintuigen mist.
  Denk er niet teveel bij na, maar schrijf.
 • Optie 6.

  • Beschrijf een willekeurig voorwerp in je directe omgeving.
  • Beschrijf daarna hetzelfde voorwerp door de ogen van iemand anders.
   Twee verhalen dus over hetzelfde voorwerp.
 • Optie 7.

  Eerste zin:
  Ik loop met toenemende ongerustheid naar de bushalte....
  en als laatste zin:
  Het is niet hetzelfde. Maar dit is dus duidelijk beter dan sex.
 • Ik, schrijver

  Optie 8

  Schrijf een fantasierijk verhaal met als onderwerp 'Ik, schrijver'. Waarheidsgetrouw of compleet fictief, het is aan jou als het maar de moeite waard is om te lezen. Probeer de lezer te boeien en mee te trekken in jouw wereld als schrijver.
  Klik hier voor inspiratie.
Een verhaal in maximaal 500 woorden. Een aantal verhaalopdrachten dienen te beginnen met een vaste eerste zin en eveneens te eindigen met een vastgestelde zin. Bij een opdracht associatief schrijven is alleen de beperking van maximaal 500 woorden van toepassing.

Schrijfopdracht

Aantal gepubliceerde inzendingen: 91

Het voelt goed

De auto stopte vlak naast me bij de rand van het trottoir, het raampje aan de passagierskant ging omlaag en daar zat hij, de man uit mijn dromen. Al maanden droom ik over hem, ik heb geen idee wie hij is maar het voelt zo vertrouwd. "Alsjeblieft wil je even naar me luisteren" vroeg hij vriendelijk. "Ik weet dat je over me droomt, ik droom ook over jou en ik weet niet precies hoe dit kan en waarom wij over elkaar dromen maar ik denk voortdurend aan je. Ga met me mee naar mijn huis, wij kunnen samen zo gelukkig zijn en ik zal je alles geven wat je hartje begeert." Ik kan toch niet zomaar met een wildvreemde meegaan, zei ik. Ondanks dat mijn hoofd zei dat ik keihard weg moest rennen zei mijn hart dat ik voor hem moest gaan, uit angst draaide ik me om en maakte aanstalten om weg te lopen toen hij ineens zijn autodeur opendeed en me vastpakte. "Wij horen bij elkaar, dat voel jij ook. Kom met me mee, wat houd je hier nog tegen?" Hij had gelijk, niks hield mij tegen. Ik pakte zijn hand en samen liepen we richting de auto, een vreemde man hield de autodeur voor me open en ik nam plaats op de achterbank. In een hoge snelheid reden we de stad uit, weg van alle drukte, van al die mensen die voor mij toch al onbekend waren want ik kende niemand hier. Na een tijdje kwamen we aan bij een prachtig landhuis omringd door hoge bomen, ik stapte uit en keek om me heen totdat ik ineens een zacht geblaf hoorde. Een klein hondje kwam op me afrennen, ik pakte hem op en hij legde meteen zijn hoofdje tegen me aan en sloot zijn mooie bruine oogjes, alsof hij me al kende. We liepen samen naar binnen, het plafond was zo hoog er leek geen einde aan te komen, alles was mooi gedateerd alsof ik het zelf had ingericht en gek genoeg voelde het alsof ik thuis was. Na een tijdje rondgelopen te hebben kwam er een heerlijke geur me tegenmoet, ik liep richting de keuken en daar stond hij.. "Je houd hopelijk wel van pasta carbonara", vroeg hij lachend. Mijn lievelingsgerecht, antwoordde ik lachend terug. Hij begeleide me naar een prachtig gedekte tafel, op die tafel stonden twee brandende kaarsen, hij schonk me een rode wijn in en we genoten van onze maaltijd. Het was alsof wij altijd al samen zijn geweest, het voelde compleet en het maakte me gelukkig. "Buiten staat een schommelstoel, vanaf die plek heb je een prachtig uitzicht op de sterrenhemel", fluisterde hij in mijn oor. Ik liep achter hem aan naar buiten en we namen plaats op de schommelstoel, hij kuste me.. "Mevrouw, we zijn op het eindpunt beland dus zou u zo vriendelijk willen zijn om hier uit te stappen?" O chips, ben ik weer in slaap gevallen in de bus. Ik ritste mijn jas dicht en draaide me om.
Dit artikel delen?
Auteur: ©Saar
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 352
Publicatie op .
 
  Meer van deze schrijver:

Geef een waardering voor: "Het voelt goed"

Geschreven door Saar. Geplaatst in Schrijfopdracht.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
16.07.20
Feedback:
Aanpassing n.a.v. oude waardering.
 • Lezenswaardig:
  80%
 • Passend in deze rubriek:
  60%
Show more
0 van de 0 respondenten vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!