De schrijfopdracht

Schrijfopdrachten op Schrijverspunt
 • schrijfopdrachtEen verhaal in maximaal 500 woorden. Elk verhaal dient te beginnen met een vaste, hieronder te kiezen, eerste zin en eveneens te eindigen met een vastgestelde zin.
 • meedoenWil je ook een schrijfopdracht publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis). Je kunt een keuze maken uit een van de onderstaande opties (we wijzigen de opties regelmatig).
 • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

  Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)
 • Optie 1.

  Schrijf in maximaal 500 woorden een verhaal met als eerste zin:
  De auto stopte vlak naast me bij de rand van het trottoir.

  en als laatste zin:
  Ik ritste mijn jas dicht en draaide me om.
 • Optie 2.

  Schrijf in maximaal 500 woorden een verhaal met als eerste zin:
  Ze keek me aan op een wel heel venijnige manier.


  en als laatste zin:
  We gaven elkaar een hand, twijfelden even en kusten elkaar toen innig.
 • Optie 3.

  Schrijf in maximaal 500 woorden een verhaal met als eerste zin:
  De bank in het park, waar nooit iemand zat, was bezet...

  en als laatste zin:
  Pas uren later ontdekte ik dat ik mijn telefoon miste.

Heb jij een leuke beginzin en eindzin voor een nieuwe optie? Stuur ons a.u.b. een bericht!

KLIK HIER!

Het voelt goed

De auto stopte vlak naast me bij de rand van het trottoir, het raampje aan de passagierskant ging omlaag en daar zat hij, de man uit mijn dromen. Al maanden droom ik over hem, ik heb geen idee wie hij is maar het voelt zo vertrouwd. "Alsjeblieft wil je even naar me luisteren" vroeg hij vriendelijk. "Ik weet dat je over me droomt, ik droom ook over jou en ik weet niet precies hoe dit kan en waarom wij over elkaar dromen maar ik denk voortdurend aan je. Ga met me mee naar mijn huis, wij kunnen samen zo gelukkig zijn en ik zal je alles geven wat je hartje begeert." Ik kan toch niet zomaar met een wildvreemde meegaan, zei ik. Ondanks dat mijn hoofd zei dat ik keihard weg moest rennen zei mijn hart dat ik voor hem moest gaan, uit angst draaide ik me om en maakte aanstalten om weg te lopen toen hij ineens zijn autodeur opendeed en me vastpakte. "Wij horen bij elkaar, dat voel jij ook. Kom met me mee, wat houd je hier nog tegen?" Hij had gelijk, niks hield mij tegen. Ik pakte zijn hand en samen liepen we richting de auto, een vreemde man hield de autodeur voor me open en ik nam plaats op de achterbank. In een hoge snelheid reden we de stad uit, weg van alle drukte, van al die mensen die voor mij toch al onbekend waren want ik kende niemand hier. Na een tijdje kwamen we aan bij een prachtig landhuis omringd door hoge bomen, ik stapte uit en keek om me heen totdat ik ineens een zacht geblaf hoorde. Een klein hondje kwam op me afrennen, ik pakte hem op en hij legde meteen zijn hoofdje tegen me aan en sloot zijn mooie bruine oogjes, alsof hij me al kende. We liepen samen naar binnen, het plafond was zo hoog er leek geen einde aan te komen, alles was mooi gedateerd alsof ik het zelf had ingericht en gek genoeg voelde het alsof ik thuis was. Na een tijdje rondgelopen te hebben kwam er een heerlijke geur me tegenmoet, ik liep richting de keuken en daar stond hij.. "Je houd hopelijk wel van pasta carbonara", vroeg hij lachend. Mijn lievelingsgerecht, antwoordde ik lachend terug. Hij begeleide me naar een prachtig gedekte tafel, op die tafel stonden twee brandende kaarsen, hij schonk me een rode wijn in en we genoten van onze maaltijd. Het was alsof wij altijd al samen zijn geweest, het voelde compleet en het maakte me gelukkig. "Buiten staat een schommelstoel, vanaf die plek heb je een prachtig uitzicht op de sterrenhemel", fluisterde hij in mijn oor. Ik liep achter hem aan naar buiten en we namen plaats op de schommelstoel, hij kuste me.. "Mevrouw, we zijn op het eindpunt beland dus zou u zo vriendelijk willen zijn om hier uit te stappen?" O chips, ben ik weer in slaap gevallen in de bus. Ik ritste mijn jas dicht en draaide me om.
Dit artikel delen?
Pin It

Schrijfopdracht, Optie 1.

 • Hits: 76
(Gemiddelde waardering 3.5 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Allerzielen

nov 02, 2019 Quote Guido Aerts

Kortsluiting

okt 26, 2019 Schrijfopdracht Connie van Vuuren

Koen

nov 12, 2019 Poëzie Dorine Van der Marel

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Meer schrijfactiviteiten