De schrijfopdracht

Schrijfopdrachten op Schrijverspunt
 • schrijfopdrachtEen verhaal in maximaal 500 woorden. Elk verhaal dient te beginnen met een vaste, hieronder te kiezen, eerste zin en eveneens te eindigen met een vastgestelde zin.
 • meedoenWil je ook een schrijfopdracht publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis). Je kunt een keuze maken uit een van de onderstaande opties (we wijzigen de opties regelmatig).
 • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

  Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)
 • Optie 1.

  Schrijf in maximaal 500 woorden een verhaal met als eerste zin:
  De auto stopte vlak naast me bij de rand van het trottoir.

  en als laatste zin:
  Ik ritste mijn jas dicht en draaide me om.
 • Optie 2.

  Schrijf in maximaal 500 woorden een verhaal met als eerste zin:
  Ze keek me aan op een wel heel venijnige manier.


  en als laatste zin:
  We gaven elkaar een hand, twijfelden even en kusten elkaar toen innig.
 • Optie 3.

  Schrijf in maximaal 500 woorden een verhaal met als eerste zin:
  De bank in het park, waar nooit iemand zat, was bezet...

  en als laatste zin:
  Pas uren later ontdekte ik dat ik mijn telefoon miste.

Heb jij een leuke beginzin en eindzin voor een nieuwe optie? Stuur ons a.u.b. een bericht!

KLIK HIER!

Het dagboek van mijn moeder

De auto stopte vlak naast me bij de rand van het trottoir. Het voorste raampje ging omlaag. Een oude man bleef naar voren kijken terwijl hij zijn hand uit het raampje stak.
“Jij bent Emma’s dochter, toch?” vroeg hij met onvaste stem.
Ik knikte langzaam. De man kwam me niet bekend voor, maar dat hij mijn moeders naam zei, bracht een verwaarloosde herinnering bij me op. Ik bekeek hem goed. Hij had een boerenpetje op en echt typische oude mannen kleren aan. Er zat een litteken onder zijn oog, vlakbij een moedervlek die ik herkende. Mijn moeder had precies zo een zelfde moedervlek op haar gezicht.
“Ik heb hier iets voor je.”
Hij overhandigde me een in doeken gebonden pakketje. Het voelde zwaar aan en aan de vorm te zien zaten er boeken in.
“Mag ik… vragen wat uw naam is?” vroeg ik onzeker.
"Dat hoef je niet te weten."  
Zijn vingers begonnen licht te trillen en ik hoorde zijn ademhaling zwaarder worden.
“Hoe weet u wie ik ben? En waarom geeft u dit mij? Hoe weet u mijn moeders naam?”
“Meisje, het is soms beter om geen vragen te stellen en om het gewoon te aanvaarden.” Hij trok zijn pet iets verder over zijn voorhoofd en wilde het raampje weer dicht doen. Maar ik pakte de bovenkant van het raam vast en hij liet het knopje los.
“Meneer-“
“Ik moet nu echt gaan. Zorg ervoor dat je de persoon op het adres een bezoek geeft.” Hij drukte het knopje weer in en ik haalde mijn hand weg. Hij reed weg. Niet één keer had hij me aangekeken. Als aan de grond genageld stond ik daar, niet beseffend dat wat er net was gebeurd mijn hele leven zou veranderen.
Ik liep een stukje door en ging zitten op een houten bankje, het pakketje naast me. Ik was nieuwsgierig naar wat erin zou zitten, maar durfde hem niet open te maken. Tien minuten zat ik daar. Ik pakte het pakketje en legde het op mijn schoot. Voorzichtig haalde ik de knoop uit het doek en vouwde het open. Er zaten twee boeken in. Een in leer gebonden boek en een soort dagboek. Ik opende het dagboek. ‘Emma Bakker’. Mijn moeder. De eerste bladzijde was leeg, de tweede en derde ook. Op de vierde stond in een mooi sierlijk handschrift ‘mijn levensverhaal’ geschreven. Ik sloeg de bladzijde om en begon de eerste paar zinnen te lezen. Er werd al meteen een adres genoemd. Akkerstraat 13. Daar had vroeger mijn beste vriend gewoond. Maar toen overleed hij in een auto-ongeluk. Ik wilde er eigenlijk niet heen gaan, maar die man had nadrukkelijk gezegd dat ik erheen moest. Ik deed het boek dicht en bond ze weer in het doek. Ik stond op en zag donkere wolkenvelden boven ons dorp komen. Ik ritste mijn jas dicht en draaide me om.

Dit artikel delen?
Pin It

Schrijfopdracht, Optie 1.

 • Hits: 97
(Gemiddelde waardering 4 met 3 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

Koen

nov 12, 2019 Poëzie Dorine Van der Marel

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

Scheeloogje.

nov 09, 2019 Kort verhaal Pieter Wouter Broekharst

Allerzielen

nov 02, 2019 Quote Guido Aerts

Meer schrijfactiviteiten