Schrijfopdracht

Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.

160 Hits

Publicatie op:
Halloween

Schrijfopdracht: Optie 4.

Eerste zin:
Vreemd dat het kerkplein leeg is op dit uur...
en als laatste zin: 
Zal iemand dit ooit geloven?
Vreemd dat het kerkplein leeg is op dit uur...
Zeker omdat we hier al weken met elkaar afspreken. Gewoon om samen te chillen en een ander uitzicht dan de vier muren van je kamer te aanschouwen. Waar is iedereen dan? Ik ga op het bankje zitten onder de grote kastanjeboom die kunstmatig verlicht wordt door de ouderwetse lantaarn. Hij kleurt helemaal oranje. Behalve nevel hangt er nog iets in de lucht. Een trilling van iets. Iets ongemakkelijks. Behoedzaam leg ik mijn rechterbeen op mijn linker om ze na een halve minuut weer van plaats te verwisselen. Majestueus prijkt de kerktoren met zijn lichtgevende klok boven me. Het is half elf, een half uur later dan we normaal afspreken. Nu was ik natuurlijk een kwartier te laat, maar dat geeft niet meteen iedereen het recht om te laat te komen en zeker geen half uur. 
Ieder weekend zitten we hier met zijn tienen. We kunnen nu toch nergens anders heen. Alles is dicht, dus drinken we hier een drankje en roken we soms een jointje. Soms zullen de omwonenden ons wel horen maar nooit zijn we luidruchtig. De hele lockdown hebben we nog geen klacht gekregen. We zijn zogenaamde nette jongeren. We leren goed, hebben bijna allemaal een goede bijbaan en halen zelden kattenkwaad uit. En precies daarom gedoogt de buurt ons hier. Zolang wij niks uitvreten mogen we hier kletsen, drinken en blowen. Knijpt iedereen een oogje toe, zelfs de wijkagent.
Maar niet vandaag. Ik zit hier helemaal alleen. Het is trouwens ook nog doodstil. Nergens een auto te horen. Zelfs geen zuchtje wind. Ik besluit een flesje bier open te trekken. Met mijn aansteker wip ik de dop van de fles. Het geluid klinkt oorverdovend, maar het is tenminste geluid. Twee vluchtige slokken verder hoor ik nog iets. Het lijkt achter de lage heg om de kerk vandaan te komen. Achter de heg ligt een oude begraafplaats die niet meer gebruikt wordt. De nieuwe begraafplaats ligt buiten het dorp. Het lijkt wel gekreun. Even denk ik dat het woord help gekermd wordt. Ik sta op en loop met het flesje in mijn hand naar de plek waar ik het hoorde. Ik kijk over de heg en zie Jos liggen. Zijn been ligt in een onmogelijke hoek om een grafsteen en zijn rechterhand houdt hij op zijn buik in een onnozele poging het bloeden tegen te houden. Wanhopig kijkt hij me aan en probeert iets te zeggen. Terwijl ik het pad, dat de begraafplaats in twee delen scheidt, op loop zie ik verderop ook Myrthe, Kees, Bert, Angela, Simone en Kian liggen. Allemaal in een soortgelijke pose als Jos. Ik hurk naast Jos die fluistert dat ik weg moet gaan. Ik sta op draai me om en kijk recht in de ogen van een gemaskerde persoon. Terwijl het mes mijn buik openrijt val ik achterover en denk: Echt waar, het is vandaag Halloween. Zal iemand dit ooit geloven?

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Halloween"

© Roan Botman
17.11.20
Feedback:
Met plezier gelezen. Voor mij mag het nog iets strakker en wellicht, gezien de leeftijd van de hoofdpersoon, bepaalde woorden als 'aanschouwen' en bv 'prijkt' niet gebruiken.
  • Schrijfkwaliteit
    3.0/5
Show more
1 van de 1 lezers vond deze review nuttig