De schrijfopdracht

Schrijfopdrachten op Schrijverspunt
 • schrijfopdrachtEen verhaal in maximaal 500 woorden. Elk verhaal dient te beginnen met een vaste, hieronder te kiezen, eerste zin en eveneens te eindigen met een vastgestelde zin.
 • meedoenWil je ook een schrijfopdracht publiceren op Schrijverspunt? Dat is mogelijk door eerst in te loggen (lid worden is gratis). Je kunt een keuze maken uit een van de onderstaande opties (we wijzigen de opties regelmatig).
 • Schrijvers stellen je waardering en/of commentaar bij een artikel erg op prijs!

  Een artikel beoordelen? Breng dan s.v.p. een stem uit  door op de gewenste(1-5) ster te klikken. (5 sterren is de hoogste waardering)
 • Optie 1.

  Schrijf in maximaal 500 woorden een verhaal met als eerste zin:
  De auto stopte vlak naast me bij de rand van het trottoir.

  en als laatste zin:
  Ik ritste mijn jas dicht en draaide me om.
 • Optie 2.

  Schrijf in maximaal 500 woorden een verhaal met als eerste zin:
  Ze keek me aan op een wel heel venijnige manier.


  en als laatste zin:
  We gaven elkaar een hand, twijfelden even en kusten elkaar toen innig.
 • Optie 3.

  Schrijf in maximaal 500 woorden een verhaal met als eerste zin:
  De bank in het park, waar nooit iemand zat, was bezet...

  en als laatste zin:
  Pas uren later ontdekte ik dat ik mijn telefoon miste.

Heb jij een leuke beginzin en eindzin voor een nieuwe optie? Stuur ons a.u.b. een bericht!

KLIK HIER!

Gebruikt?

Ze keek me aan op een wel heel venijnige manier.  Wat volgde was een tirade, daar lusten de honden geen brood van. Ik was met stomheid geslagen, stond als aan de grond genageld tussen mijn maten. Ze stond tien meter van me vandaan, op het veld. De scheldkannonade was gestopt. Ze kwam met rood aangelopen gezicht naar de kant. Ging ze er de brui aan geven? Het spelletje was haar heilig. Waarom was ze zo kwaad op me? Zoveel had k nog niet tegen haar gezegd. Nog nooit de kans voor gekregen. Wel had ik het gedurfd een paar berichtjes naar haar te sturen. Met een hartje. Ze wist vast dat die van mij kwamen. Ik stond haar immers ook altijd bij thuiswedstrijden aan te moedigen. Niet dat ik haar naam scandeerde. Nee, ik schreeuwde voor het collectief. Maar bij een goede actie van haar, klapte ik altijd extra hard. En die waren er iedere wedstrijd veel. Dankzij haar twee goals hadden de dames vandaag ook gewonnen.
Nagestaard door haar teamgenoten kwam ze van het veld, smeet haar stick in haar tas en beende mijn kant op. Een van mijn maten floot tussen zijn tanden. Even verfoeide ik hem om zijn popu-gedrag. Maar ja, ze was dan ook beeldschoon. Hij kreeg alleen een vuile blik toegeworpen. Voor mij bleef ze staan. Over mijn schouder riep ze naar haar ex, die kennelijk achter mij stond, dat ik tenminste lief en trouw was. Verbouwereerd wist ik niets beters te doen dan haar te feliciteren met de overwinning. Wat er toen gebeurde, is in mijn geheugen gegrift: We gaven elkaar een hand, twijfelden even en kusten elkaar toen innig.

Dit artikel delen?
Pin It

Schrijfopdracht, Optie 2.

 • Hits: 103
(Gemiddelde waardering 4 met 2 waardering(-en)

Login of registreer om een reactie te plaatsen

Wil je deze schrijver nomineren!

Bezoekers van Schrijverspunt kunnen 2 verschillende schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver 2019. Je kunt de schrijver van dit artikel nomineren door op de groene button te klikken.

Dank voor je nominatie!

Elke bezoeker van Schrijverspunt kan schrijvers nomineren voor de titel van talentvolle schrijver. In totaal mag elke bezoeker 2 verschillende schrijvers nomineren over heel 2019. Nomineren is mogelijk tot 31 december 2019.

Omdat we streven naar een eerlijke nominatie voor Talentvolle schrijver 2019 controleren we elke nominatie op geldigheid. Ongeldige nominaties tellen niet mee in de score en verwijderen we.

Om de geldigheid van een nominatie te controleren vragen we je hieronder je e-mailadres in te vullen.  We garanderen dat we dit emailadres niet aan derden verstrekken en slechts gebruiken voor controle. Na afronding van de nominatie verwijderen we  dit e-mailadres.
Ongeldige invoer

Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen door bezoekers. Door een waardering (1-5 sterren) te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Recente inzendingen voor schrijfactiviteiten met een hoge waardering van bezoekers.

DOOR WINTERMAGIE BEVANGEN

okt 30, 2019 Poëzie Rebelle van Reymerswael, schrijfgek

M'n eerste liefje (VI)

nov 13, 2019 Kort verhaal Hans Van Battel

Koen

nov 12, 2019 Poëzie Dorine Van der Marel

Allerzielen

nov 02, 2019 Quote Guido Aerts

Meer schrijfactiviteiten