• images/deelname/schrijfopdracht.jpg
  Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.
  Inzenden voor deze schrijfactiviteit is niet meer mogelijk. Op termijn beëindigen we deze mogelijkheid.
  69 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Euforie

Publicatie op : 13-12-2020

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Euforie

277 Hits.

Schrijfopdracht: Optie 7.

Eerste zin:
Ik loop met toenemende ongerustheid naar de bushalte.
en als laatste zin: 
Het is niet hetzelfde. Maar dit is dus duidelijk beter dan seks.
Ik loop met toenemende ongerustheid naar de bushalte.

Ga ik dit echt doen? Mijn ouders vermoorden me als ze erachter gekomen, laat staan mijn zus. Ze zit in een afkickkliniek. Ik heb haar moeten zweren dat ik nooit drugs zou nemen. Ik heb moeten aanzien hoe dat spul mijn zus verziekte en ons gezin kapot maakte. Je zou denken dat ik die belofte aan mijn zus niet zou willen verbreken. Toch loop ik nu hier, onderweg naar een bushalte waar een drugdealer op mij staat te wachten. Ik kan me nu nog omdraaien, maar nee ik doe het niet. Ik heb iets nodig, ik wordt wanhopig. Nu ik hem niet meer mag zien, niet meer kan voelen. Ik word er rusteloos van, hij was als een drug voor mij. Alleen heeft hij ook zijn negatieve kanten, net zoals drugs. Dat maakte hem zo realistisch.

Ik strijk met een hand zacht over mijn ribben. De blauwe plek doet nog steeds pijn. De snee is langzaam aan het helen. Pijn is nu nog de enige afleiding van hem. Maar ook de voornaamste herinnering aan hem. Nu zit hij in de gevangenis door wat hij mij heeft aangedaan. Zelf kan ik het niet aangedaan noemen. Maar mijn ouders en psycholoog zeggen dat wat hij heeft gedaan niet goed is. Dat ik het veel eerder had moeten vertellen. Eigenlijk had ik het nooit willen vertellen, ik hield te veel van hem om dat te kunnen doen. Dacht ik.

Ineens kijkt de dealer mij recht in de ogen aan, hij glimlacht. Ik moet nog een paar meter lopen voordat ik bij hem ben. Nu kan ik me niet meer omdraaien. Hoe gaat een drugdeal eigenlijk? Moet ik praten, of juist zwijgen? De ongerustheid neemt toe. Achteraf was het niet nodig geweest. “Hier” zegt hij. Hij duwt me de drugs in mijn handen en als ruil geef ik hem het gevraagde geld. “Dankjewel”, hij draait zich om en loopt weg.

Ik draai mij ook om en loop weer terug in de richting waar ik vandaan kom. Mijn ouders zijn niet thuis, het is de perfecte avond om deze drugs in alle rust uit te proberen. Eenmaal thuis maak ik het licht weer aan en zet ik een rustig muziekje op. Ik ga op de bank zitten en bekijk de pillen in het zakje. Ik weet niet of mijn ongerustheid afneemt, of toe neemt. Ik heb geleerd van mijn zus dat er geen weg terug is zodra ik ze neem. Mensen denken vaker van wel, maar dat is schijn. Voordat ik er echt over na denk heb ik al een pilletje weg geslikt. Ik ga liggen op de bank en wacht af.

Langzaam voel ik de prikkels onder mijn huid verdwijnen. Ook de controle van mijn lichaam zakt langzaam weg. Ik volg het gevoel van mijn lichaam. Een gevoel van Euforie spreidt zich langzaam in mijn ledematen door tot aan mijn hersenen.

Het is niet hetzelfde. Maar dit is dus duidelijk beter dan seks.

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

04.01.21
Feedback:
Goed verhaal!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
13.12.20
Feedback:
Triest verhaal, mooi geschreven!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Meer van deze auteur: