1 post
 • images/deelname/schrijfopdracht.jpg
  Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.
  Inzenden voor deze schrijfactiviteit is niet meer mogelijk. Op termijn beëindigen we deze mogelijkheid.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  68 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 24-12-2020

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Hits: 264

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Eerst luisteren voor je boos wordt

Aangepast: 24-12-2020

Schrijfopdracht: Optie 2.

Eerste zin:
Ze keek me aan op een wel heel venijnige manier.
en als laatste zin: 
We gaven elkaar een hand, twijfelden even en kusten elkaar toen innig.
Ze keek me aan op een wel heel venijnige manier. De laatste tijd heb ik het gevoel dat ik helemaal niks kan doen bij haar. Nora en ik zijn al vriendinnen sinds de kleuterschool. We deden alles samen, maar sinds een paar weken maken we steeds vaker ruzie.
We staan samen in de gang op de tweede verdieping van onze school. Eigenlijk hebben we pauze, maar eerlijk gezegd had ik nu veel liever heel ergens anders geweest. Heel ver weg uit de buurt van Nora.
“Noor, waarom ben je nou zo boos op me?”
“Dat weet je best.”
Ik kan horen dat ze me het liefste naar mars zou willen sturen. Haar stem is scherp en de boze toon had ieder ander waarschijnlijk weggejaagd.
“Nee dat weet ik dus niet. Je doet al weken boos en ik heb geen idee hoezo.”
“Ongelofelijk dat je zo blijft doen. Ik heb je gezien.”
Nora loopt de gang door in de richting van de grote klapdeuren. Ik ren tot ik haar heb ingehaald en ga dan weer naast haar lopen.
“Olivia laat me alsjeblieft met rust. Ik wil niks mee met jou te maken hebben.”
Ze geeft me nog een laatste blik en loopt dan de klapdeuren door. Ze duwt hem zo hard open dat ik opzij moet springen om hem niet tegen me aan te krijgen wanneer de deur terugkomt. Ik zucht en loop terug naar ons lokaal. Mijn andere vrienden zijn daar gelukkig nog.
Wanneer ik binnenkom vraagt Daan:
“En… wat zei ze?”
“Niets, behalve dat ze me gezien heeft.”
Met een triest gezicht ga ik op een tafel zitten en probeer na te denken. Wat kan ze gezien hebben waar door ze nu boos op me is.
Ik kijk al een tijd je voor me uit als ik mijn telefoon voel zoemen. Ik haal hem uit mijn broekzak en open het berichtje. Het is van mijn vriendje John. Niemand weet van onze relatie, omdat zijn ouders niet willen dat hij verkering heeft.
‘Is het waar?’ staat er.
‘Is wat waar?’
‘Heb je met Daan gekust.’
‘Ieuw nee.’
John gaat offline. Ik trek een sip gezichtje en zucht dan opnieuw.
Wanneer John en Nora na de pauze binnen komen zie ik dat er iets veranderd is. Nora ziet er minder boos uit, gelukkig.
“Ik dacht dat je iets met Daan had.” Zegt ze dan tegen me.
“Wat nee ik ben verliefd op… uhm laat maar.”
Nu loopt John naar me toe.
“Zullen we het ze vertellen.”
“Ik weet iets beters.”
Aan John zijn blik te zien begrijpt hij wat ik wil doen.
We geven elkaar een hand, twijfelen even en kussen elkaar dan innig.
 
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Ga niet weg
296
Lezen?