Schrijfopdracht

Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.
Kijk bij de verschillende schrijfopdrachten om mee te doen.

Ga s.v.p. naar het overzicht van deze schrijfactiviteit om ook jouw verhaal/gedicht toe te voegen.

409 Hits

Publicatie op:
Een vreemde ontdekking.

Vreemd dat het kerkplein leeg is op dit uur. Vroeger stond het plein vol met auto’s van mensen die zondags naar de kerk gingen, maar er was veel veranderd in de afgelopen decennia. Tegenwoordig kon je bijna een kanon in de kerk afschieten en dan raakte je nog bijna niemand. Het aantal auto’s van kerkgangers dat op het plein bij de kerk stond, was dan ook drastisch afgenomen.

De functie van het kerkplein was in de loop van de tijd daarom veranderd. Het werd nu gebruikt voor allerlei activiteiten in het dorp of om de auto te parkeren tijdens het boodschappen te doen in de plaatselijke supermarkt. Gisteren was het kerkplein nog de startplaats van een toertocht voor oude auto’s, brommers en motoren.
’s Morgens vroeg waren al vele dorpsbewoners naar het kerkplein gekomen om de klassieke voertuigen te bewonderen. Van de auto’s trokken een rode Triumph R6 uit 1974, de Chevrolet Bel air uit 1956 en de grijze Cadillac uit 1962 de meeste aandacht.
Ook oude motoren zoals Harley Davidssons, BSA’s, en een oude BMW R75/5 uit 1973 konden rekenen op bewonderende blikken van de dorpsbewoners. Veel minder aandacht ging uit naar de oude brommers en solexen.
Zelf had Bart nog een oude Puch in de schuur staan, zo’n brommer met een hoog stuur.In de jaren ’60 en ’70 reed je op een Puch (voor kakkers) of op een Kreidler Florett of een Zündapp (voor boeren).
Kort na de middag vertrok de bonte stoet voor een tocht door de mooie omgeving.

De oude voertuigen waren nauwelijks vertrokken of het plein werd afgesloten met een lint. Gemeentewerkers hadden een bord in de grond gezet waarop te lezen stond waarom het plein werd afgesloten. Nieuwsgierig kwamen sommige dorpsbewoners die nog op het plein waren, erop afgelopen. Veel stond er echter niet te lezen. Alleen dat het plein gerenoveerd werd en dat er een opgraving zou plaatsvinden. Meteen gonsde het van de geruchten.
Oudere bewoners wisten zich nog te herinneren dat er vroeger een boerderij op het kerkplein had gestaan met een grote gierkelder eronder. De boerderij was al tientallen jaren geleden afgebroken en de gierkelder was volgegooid met zand. Er gingen verhalen rond dat er misschien wel iemand in de gierkelder lag.
Waar was de pastor gebleven die begin jaren ’70 van de een op de andere dag spoorloos was verdwenen? Er hing nog steeds een geur van geheimzinnigheid omheen.

Na het weekend werd direct begonnen met het verwijderen van de klinkers. Op de plek waar vroeger de boerderij had gestaan werd na twee dagen een grote witte tent gezet. Het graven kon beginnen. Dorpsbewoners stonden nieuwsgierig op enige afstand te kijken. Laag voor laag werd het zand voorzichtig onder een deel van de tent afgegraven. Opeens was er geroezemoes. Mensen in witte pakken liepen de tent in en uit.
De volgende dag was er een persbijeenkomst op het gemeentehuis. Er waren botten van een mens gevonden. Mogelijk was het de pastor. Zou iemand dit ooit geloven?   


Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Een vreemde ontdekking."

© Harry Boerkamp
15.07.20
Feedback:
Aanpassing n.a.v. oude waardering.
  • Schrijfkwaliteit
    5.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel: