1 post
 • images/deelname/schrijfopdracht.jpg
  Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.
  Inzenden voor deze schrijfactiviteit is niet meer mogelijk. Op termijn beëindigen we deze mogelijkheid.
  69 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Een ongewone belevenis

Publicatie op : 11-01-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Een ongewone belevenis

248 Hits.

Schrijfopdracht: Optie 4.

Eerste zin:
Vreemd dat het kerkplein leeg is op dit uur...
en als laatste zin: 
Zal iemand dit ooit geloven?

Vreemd dat het kerkplein leeg is op dit uur... Behalve een nieuwsgierige ekster die verwoede pogingen doet om het clipje van een blikje frisdrank te bemachtigen uit een hoop bruin verschrompelde herfstbladeren is het bijna beangstigend stil om mij heen. Het lijkt wel alsof iedereen zich in de huizen opgesloten heeft, al is zelfs achter de vele vensters geen teken van leven te bespeuren. Het is nota bene nog maar 11 uur in de ochtend, bovendien een zondag, zo te zien een letterlijke rustdag. Kerkgangers, ho maar. Zelfs de kerkklokken beieren niet zoals anders. Wat is er toch aan de hand dat mensen zich blijkbaar zo verstoppen vandaag? 

Een onberedeneerbaar gevoel van onbehagen kruipt langs mijn wervelkolom omhoog. Wat heb ik hier eigenlijk te zoeken? Er is toch geen levende ziel. Als mij nu iets overkomt, is er niemand die het ziet of hoort en mij te hulp zal schieten. Ik besluit om huiswaarts te keren en eens op diverse media te kijken wat de oorzaak van deze zonderlinge stilte kan zijn. Ik wil me omdraaien, maar op hetzelfde moment word ik tegen de stoeptegels gekwakt en dreunt een oorverdovend donderend geraas als van vallend gesteente in mijn oren. Ik durf niet te kijken wat er om mij heen gebeurt en houd me zo plat mogelijk op de harde, ruwe tegels. Alles is beter dan geraakt te worden door bakstenen of rondvliegend glas.

Terwijl ik hier zo lig, bedenk ik met verbazing hoe het mogelijk is dat ik zo merkwaardig rustig blijf onder deze krankzinnige omstandigheden. Haast gelaten laat ik deze nachtmerrie over mij heen komen, misschien juist omdat ik deze ochtend als in een droomtoestand beleef, een droom waarin ik toeschouwer ben en mezelf observeer. Straks als ik de moed heb om mij op te richten en de ineengestorte wereld in de ogen te kijken, pas dan zal de innerlijke kalmte plaats maken voor pure paniek. Nu geef ik mij alleen over aan het lot. Wat kan ik anders doen dan afwachten tot alles voorbij is, misschien wel letterlijk? Voor hetzelfde geld ben ik al in een ander leven verzeild geraakt zonder het zelf te beseffen of lig ik aan de afbrokkelende rand van een enorme sinkhole? Stiekem hoop ik ondanks de ernst van de situatie, dat ik niet plotseling ontwaak uit deze nachtmerrie om mij vervolgens te realiseren dat het gelukkig zondag is. Een doorbraak zou weleens goed kunnen zijn, eindelijk een verandering die de wereld wakker schudt, een gebeurtenis die ik uit de eerste hand heb mogen meemaken. Jammer dat ik het merendeel alleen maar gehoord en niet met eigen ogen aanschouwd heb. Alleen, dit ongelooflijk verhaal, aan wie kan ik het kwijt en wat belangrijker is: zal iemand dit ooit geloven?

 

Alleen Plusleden kunnen een eigen artikel aanpassen na publicatie. KLIK HIER om alle voordelen van een pluslidmaatschap te bekijken.

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Kattenwijsheid
550
Lezen?
Stille meiavond
539
Lezen?
Alwetende treurberk
532
Lezen?
Papieren curiosa
503
Lezen?
55 woordenverhalenmanie
483
Lezen?