• images/deelname/schrijfopdracht.jpg
  Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.
  Inzenden voor deze schrijfactiviteit is niet meer mogelijk. Op termijn beëindigen we deze mogelijkheid.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan en verwijderen we.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

De ontsnapping

Publicatie: 20 maart 2021

Schrijfopdracht: Optie 3.

Eerste zin:
De bank in het park, waar nooit iemand zat, was bezet
en als laatste zin: 
Pas uren later ontdekte ik dat ik mijn telefoon miste.

De bank in het park, waar nooit iemand zat, was bezet. 
Op zonnige dagen loop ik uit mijn werk van de Alkemadedreef via het park naar de Bumanskade. ‘s Morgens niet, dan ben ik chagrijnig en blijf ik in de bus zitten en als het regent of koud is ook niet, ik ben niet gek. Het rondje rond het park is twee haltes.
Die middag half zes was het vijfentwintig graden, mijn colbertje hing nonchalant over mijn schouder. Van de zeven bankjes in het park staan er zes in de avondzon, de zevende staat in de schaduw en was altijd leeg. 
Nu niet, er stonden drie dozen op. 
Drie kartonnen dozen. 
Drie bruine kartonnen dozen. 
Drie open bruine kartonnen dozen. 
En uit elke open bruine kartonnen doos kwam gepiep. Vroeger zou je het gerinkel noemen, maar smartphones rinkelen niet meer, die piepen of zingen of blaten. Als ze al rinkelen hoor je kapot glas.
Dit gepiep klonk dringend en agressief. Ongemakkelijk liep ik snel verder. De dozen piepten rampspoed.


Bij het grasveld rond de vijver liepen verhitte gezichten rond. Een kortbebaarde jongen met een roze T-Mobile jasje kwam op mij af.
‘Heeft u de oproerkraaiers gezien?’ vroeg hij
‘Hoebedoelu?
Een lichtblauwe sweater van BEN duwde tegen mij aan, verontschuldigde zich en snelde door. Twee rode shirts van Vodafone renden het grasveld over, de rechter hield een soort radio met grote antenne in zijn handen.
‘Vanmorgen ontsnapten zeven smartphones.’
‘Ontsnappen?’ vroeg ik. Als het waar was, dan was ik aan een groot onheil ontsnapt.
‘Drie hiervan waren al eerder vertrokken en zijn gisteren gepakt.' zei hij. 'Voordat we de GPS uit konden schakelen namen ze weer de benen, nu met vier kompanen.’
‘Hoe?’
‘De trilstand,’ zei het roze jasje. ‘Ze bellen elkaar en trillend schuiven ze zo een stukje verder. Binnen vijf minuten schuiven ze een paar honderd meter door.’
De lichtblauwe sweater kwam terug en zei: ‘Waarschijnlijk zijn ze nu met een paar honderd, zoveel mensen hebben een toestelvermissing gemeld, de laatste melding kwam hier uit het park.’
‘Ik heb de rebellerenden gezien. In een doos,’ riep ik uit.
‘Camouflage! Dat we daar niet aan gedacht hebben,’ zei de roze jas. Hij vormde met zijn handen een trechter voor zijn mond. ‘Ze hebben zich verstopt, een publieke melder meld hier dat ze zich in een doos verstoppen.’
‘Drie dozen,’ zei ik.
‘Drie dozen!’ bazuinde hij. Iedereen schoot een kant op en met een paar seconden was het grasveldje leeg. ‘Wat voor dozen?’ vroeg hij.
‘Kartonnen dozen.’
‘Kartonnen dozen!’ 
‘Bruine dozen,’ zei ik voor de zekerheid.
‘Bruine dozen!’
‘Ik zag de dozen daar,’ zei ik en wees in de richting waar ik vandaan gekomen was.
‘Mensen, die kant op!’ toeterde het roze jasje en iedereen kwam terug. Ze verzamelden zich om mij heen, keken gespannen in de richting van mijn hand en renden in een kleurige stroom weg. 
Dapper volk, ik doe ze het niet na.

Pas uren later ontdekte ik dat ik mijn telefoon miste.

WAARDERING

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

HITS

410

Artikel aangepast: 20-03-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
09.05.21
Feedback:
Hilarisch!
Show more