Voor schrijvers, door schrijvers
125 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Schrijfopdracht

Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.
 
KLIK HIER om de verschillende opdrachtmogelijkheden te bekijken.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

383 Hits

Publicatie op:
De keramische vaas

In mezelf mopperend probeer ik voor de zoveelste keer de keramische vaas op te kalefateren. Ik ben er totaal niet tevreden over, het blijft een hopeloos geval, wat ik er ook aan doe. Ik schaam me ervoor, zo erg is het. “Mislukkingen bestaan niet,” zegt mijn docent. Jaja, denk ik. Dat is wat je noemt een politiek correcte opmerking. Net alsof hij tevreden is met alles wat hij maakt. Hij zou dit ding vast niet exposeren. Dan zou het zogenaamd niet in de collectie passen, pff.

Ik werk altijd alsof de duivel me op de hielen zit, alsof ik per seconde moet betalen voor deze dure hobby. Maar het maakt niks uit, de prijs is per cursus. Steeds als ik met iets nieuws begin, is dat zonder vooropgezet plan. Ik zie wel waar ik uitkom en laat me verrassen. Meestal gaat dat goed, maar nu zit ik met dit gedrocht opgescheept. Ik heb er veel tijd in gestoken en het laten bakken, dus ik betaal en neem het mee.

Mijn dochter maakt mooie dingen. Vooral het keramiek is fantasierijk. Af en toe kopen we iets van haar, al hebben we bepaald geen gebrek aan spullen. Jammer dat ze weinig verkoopt. Het laatste wat ze gemaakt heeft is ook weer heel mooi geworden: een vaas opgebouwd uit schuine lappen klei met verschillende structuren en glazuren. Daar vinden we nog wel een plekje voor. Wij houden van mooie dingen. En ook als mijn man niet altijd dezelfde smaak heeft als ik, stemt hij meestal met mijn aankopen in.

“Vind je die mooi?!” klinkt het vol afschuw uit mijn dochters mond.
“Heel mooi. Wat vraag je ervoor?”
“Je wilt hem toch niet kopen? Dan moet ik er iedere keer naar kijken als ik bij jullie ben.”
“Stel je niet zo aan, wil je hem dan niet verkopen?”
“Eh, zeker, maar liever niet aan jullie.”
“Nou, wat vraag je ervoor?”
“… 195 euro.”
Dat is wel duur voor een ding dat je niet mooi vindt. Kan er niet wat van de prijs af?
“Nee. Je hoeft hem toch niet te kopen?”
“Oké dan, betaal jij het haar, papa? Hij zal bij ons mooi staan.”

Verdorie. Heb ik de prijs extra hoog gesteld, koopt ze hem nog! Dan kan ik er ook niets aan doen.


Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "De keramische vaas"

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Alles kwijt. (422) Harry Boerkamp 26-04-2020

    De bank in het park waar nooit iemand zat, was bezet. Tenminste, er lag een slaapzak op de bank en naast de bank stond een oude koffer, die helemaal onder de stickers zat. Toen Thom vlakbij de bank...

    Lees meer: Alles kwijt.