Voor schrijvers, door schrijvers

De verschillende opties om aan mee te doen:

 • Optie 1.

  • Eerste zin:
   De auto stopte vlak naast me bij de rand van het trottoir.
   en als laatste zin:  
   Ik ritste mijn jas dicht en draaide me om.
 • Optie 2.

  Eerste zin:
  Ze keek me aan op een wel heel venijnige manier.
  en als laatste zin  
  We gaven elkaar een hand, twijfelden even en kusten elkaar toen innig.
 • Optie 3.

  Eerste zin:
  De bank in het park, waar nooit iemand zat, was bezet...
  en als laatste zin:
  Pas uren later ontdekte ik dat ik mijn telefoon miste.
 • Optie 4.

  Eerste zin:
  Vreemd dat het kerkplein leeg is op dit uur...
  en als laatste zin:
  Zal iemand dit ooit geloven?
 • Optie 5.

  Schrijf een tekst (proza of poëzie) uitgaande van het gegeven dat je een van je zintuigen mist.
  Denk er niet teveel bij na, maar schrijf.
 • Optie 6.

  • Beschrijf een willekeurig voorwerp in je directe omgeving.
  • Beschrijf daarna hetzelfde voorwerp door de ogen van iemand anders.
   Twee verhalen dus over hetzelfde voorwerp.
 • Optie 7.

  Eerste zin:
  Ik loop met toenemende ongerustheid naar de bushalte....
  en als laatste zin:
  Het is niet hetzelfde. Maar dit is dus duidelijk beter dan sex.
 • Ik, schrijver

  Optie 8

  Schrijf een fantasierijk verhaal met als onderwerp 'Ik, schrijver'. Waarheidsgetrouw of compleet fictief, het is aan jou als het maar de moeite waard is om te lezen. Probeer de lezer te boeien en mee te trekken in jouw wereld als schrijver.
  Klik hier voor inspiratie.
Een verhaal in maximaal 500 woorden. Een aantal verhaalopdrachten dienen te beginnen met een vaste eerste zin en eveneens te eindigen met een vastgestelde zin. Bij een opdracht associatief schrijven is alleen de beperking van maximaal 500 woorden van toepassing.
De schrijfopdracht

Schrijfopdracht

Aantal gepubliceerde inzendingen: 99

De kattenrug auto.

Met meewoed dacht Thom nog wel eens terug aan zijn eigen jeugd. Als vader van drie jonge meiden, die om het minste of geringste ruzie met elkaar maakten, was hij blij toen Bart werd geboren op een moment dat ze daar al eigenlijk geen rekening meer mee hadden gehouden. Eindelijk een jongen. Zelf was Thom opgegroeid tussen alleen maar jongens, zijn broers Jelle, Guus en Ruud. Ook de broers hadden weleens ruzie maar toch op een heel andere manier dan zijn meiden.
Thom had naast poppen voor zijn dochters wel eens een autootje gekocht om mee te spelen, maar daar keken ze algauw niet meer naar om. Poppen, dat was alles voor zijn dochters.
‘Wat moet je toch met al die oude auto’s’, had Ilse weleens gezegd. Al jaren stonden de speelgoed auto’s uit zijn jeugd op zolder. En toen werd Bart geboren. Vanaf het moment dat hij kon kruipen, was hij met auto’ s aan het spelen. Thom werd weer helemaal jong. De banden van de speelgoedauto’s gierden door de woonkamer.

Als kleine jongen wist Bart al wat hij later wilde worden: automonteur. Hij was helemaal bezeten van auto’s. Ademloos had Bart soms met open mond staan kijken naar al die oldtimers op het marktplein van het dorp, voordat ze aan hun toertocht door het heuvelachtige landschap begonnen. Urenlang slenterde hij over het plein in de hoop dat hij even in één of meerdere auto’s mocht zitten. Helemaal blij was toen hij hoorde dat hij mee mocht in een Cadillac Convertible met hoge staartvinnen bij de toertocht. Zijn liefde voor oude auto’s zou dan ook nooit meer overgaan.
Het zou echter nog vele jaren duren voordat hij zelf het geld had om een oldtimer te kopen. Een Volvo PV544 uit 1961, zo’n oude Volvo met een kattenrug. Elk vrij uurtje was hij in de garage van zijn vader bezig met zijn grote liefde.
 
 
Zoë, Barts vriendin baalde af en toe behoorlijk dat hij altijd bezig was met de oldtimer. Vaak tot in de late uren. Voor Bart was het maar goed dat hij de oldtimer had gekocht ver voordat hij Zoë had ontmoet, anders was ‘dat ding’ er nooit gekomen. Zoë besteedde het geld liever aan heel andere dingen. Bijna nooit ging hij eens gezellig mee met haar de stad in om te winkelen of gezellig op een terras te zitten. Dat soort dingen waren niet aan hem besteed.
Soms verlangde ze terug naar de tijd dat ze nog een lat relatie met hem had en op haarzelf woonde. Toen zag ze hem bijna vaker dan tegenwoordig. Ook wilde ze weleens op vakantie maar veel geld verdween in de bodemloze put, Barts oldtimer. Slapeloze nachten had ze er af en toe van.
O, wat lag ze graag nog eens een keer op één van de prachtige stranden op de Malediven, kijkend over een azuurblauwe oceaan.
 
Dit artikel delen?
Auteur van dit artikel:
© Harry Boerkamp
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
Hits: 280
Publicatie op .
Tags: optie 6

Geef een waardering voor: "De kattenrug auto."

Geschreven door Harry Boerkamp . Geplaatst in Schrijfopdracht.
Klik op de naam of afbeelding van de auteur voor meer informatie.
14.07.20
Feedback:
Aanvulling oude waardering.
 • Lezenswaardig:
  80%
 • Passend in deze rubriek:
  60%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Jouw feedback hier?

Dat is mogelijk met een waardering en/of jouw commentaar te geven.
Ook kun je reageren op commentaar van anderen.
 
Periodiek verwijderen we 'oudere' inzendingen o.b.v. geen of lage waarderingen. Door een waardering te geven bepaal jij dus mede de continuïteit in publicatie van een inzending!

Nu te koop...