1 post
 • images/deelname/schrijfopdracht.jpg
  Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.
  Inzenden voor deze schrijfactiviteit is niet meer mogelijk. Op termijn beëindigen we deze mogelijkheid.
  Klik op SCHRIJFACTIVITEITEN (tabs hieronder) voor alle mogelijkheden!
  68 gepubliceerde inzendingen
 • Tekst opsturen:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Publicatie: 24-05-2020

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 
Hits: 552

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

De kattenrug auto.

Aangepast: 19-06-2020
Met meewoed dacht Thom nog wel eens terug aan zijn eigen jeugd. Als vader van drie jonge meiden, die om het minste of geringste ruzie met elkaar maakten, was hij blij toen Bart werd geboren op een moment dat ze daar al eigenlijk geen rekening meer mee hadden gehouden. Eindelijk een jongen. Zelf was Thom opgegroeid tussen alleen maar jongens, zijn broers Jelle, Guus en Ruud. Ook de broers hadden weleens ruzie maar toch op een heel andere manier dan zijn meiden.
Thom had naast poppen voor zijn dochters wel eens een autootje gekocht om mee te spelen, maar daar keken ze algauw niet meer naar om. Poppen, dat was alles voor zijn dochters.
‘Wat moet je toch met al die oude auto’s’, had Ilse weleens gezegd. Al jaren stonden de speelgoed auto’s uit zijn jeugd op zolder. En toen werd Bart geboren. Vanaf het moment dat hij kon kruipen, was hij met auto’ s aan het spelen. Thom werd weer helemaal jong. De banden van de speelgoedauto’s gierden door de woonkamer.

Als kleine jongen wist Bart al wat hij later wilde worden: automonteur. Hij was helemaal bezeten van auto’s. Ademloos had Bart soms met open mond staan kijken naar al die oldtimers op het marktplein van het dorp, voordat ze aan hun toertocht door het heuvelachtige landschap begonnen. Urenlang slenterde hij over het plein in de hoop dat hij even in één of meerdere auto’s mocht zitten. Helemaal blij was toen hij hoorde dat hij mee mocht in een Cadillac Convertible met hoge staartvinnen bij de toertocht. Zijn liefde voor oude auto’s zou dan ook nooit meer overgaan.
Het zou echter nog vele jaren duren voordat hij zelf het geld had om een oldtimer te kopen. Een Volvo PV544 uit 1961, zo’n oude Volvo met een kattenrug. Elk vrij uurtje was hij in de garage van zijn vader bezig met zijn grote liefde.
 
 
Zoë, Barts vriendin baalde af en toe behoorlijk dat hij altijd bezig was met de oldtimer. Vaak tot in de late uren. Voor Bart was het maar goed dat hij de oldtimer had gekocht ver voordat hij Zoë had ontmoet, anders was ‘dat ding’ er nooit gekomen. Zoë besteedde het geld liever aan heel andere dingen. Bijna nooit ging hij eens gezellig mee met haar de stad in om te winkelen of gezellig op een terras te zitten. Dat soort dingen waren niet aan hem besteed.
Soms verlangde ze terug naar de tijd dat ze nog een lat relatie met hem had en op haarzelf woonde. Toen zag ze hem bijna vaker dan tegenwoordig. Ook wilde ze weleens op vakantie maar veel geld verdween in de bodemloze put, Barts oldtimer. Slapeloze nachten had ze er af en toe van.
O, wat lag ze graag nog eens een keer op één van de prachtige stranden op de Malediven, kijkend over een azuurblauwe oceaan.
 
Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Column
Dilemma(2).
604
Lezen?
Jij (2)
542
Lezen?
Laatste kans.
540
Lezen?