Voor schrijvers, door schrijvers
125 inzendingen in deze rubriek

Ook jouw tekstbijdrage is welkom en meedoen is gratis.

Schrijfopdracht

Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.
 
KLIK HIER om de verschillende opdrachtmogelijkheden te bekijken.
Klik hier
Eerst inloggen of (gratis) aanmelden s.v.p. om je artikel in te zenden.
(klik op de button om in te loggen of je aan te melden)

441 Hits

Publicatie op:
De kattenrug auto.
Met meewoed dacht Thom nog wel eens terug aan zijn eigen jeugd. Als vader van drie jonge meiden, die om het minste of geringste ruzie met elkaar maakten, was hij blij toen Bart werd geboren op een moment dat ze daar al eigenlijk geen rekening meer mee hadden gehouden. Eindelijk een jongen. Zelf was Thom opgegroeid tussen alleen maar jongens, zijn broers Jelle, Guus en Ruud. Ook de broers hadden weleens ruzie maar toch op een heel andere manier dan zijn meiden.
Thom had naast poppen voor zijn dochters wel eens een autootje gekocht om mee te spelen, maar daar keken ze algauw niet meer naar om. Poppen, dat was alles voor zijn dochters.
‘Wat moet je toch met al die oude auto’s’, had Ilse weleens gezegd. Al jaren stonden de speelgoed auto’s uit zijn jeugd op zolder. En toen werd Bart geboren. Vanaf het moment dat hij kon kruipen, was hij met auto’ s aan het spelen. Thom werd weer helemaal jong. De banden van de speelgoedauto’s gierden door de woonkamer.

Als kleine jongen wist Bart al wat hij later wilde worden: automonteur. Hij was helemaal bezeten van auto’s. Ademloos had Bart soms met open mond staan kijken naar al die oldtimers op het marktplein van het dorp, voordat ze aan hun toertocht door het heuvelachtige landschap begonnen. Urenlang slenterde hij over het plein in de hoop dat hij even in één of meerdere auto’s mocht zitten. Helemaal blij was toen hij hoorde dat hij mee mocht in een Cadillac Convertible met hoge staartvinnen bij de toertocht. Zijn liefde voor oude auto’s zou dan ook nooit meer overgaan.
Het zou echter nog vele jaren duren voordat hij zelf het geld had om een oldtimer te kopen. Een Volvo PV544 uit 1961, zo’n oude Volvo met een kattenrug. Elk vrij uurtje was hij in de garage van zijn vader bezig met zijn grote liefde.
 
 
Zoë, Barts vriendin baalde af en toe behoorlijk dat hij altijd bezig was met de oldtimer. Vaak tot in de late uren. Voor Bart was het maar goed dat hij de oldtimer had gekocht ver voordat hij Zoë had ontmoet, anders was ‘dat ding’ er nooit gekomen. Zoë besteedde het geld liever aan heel andere dingen. Bijna nooit ging hij eens gezellig mee met haar de stad in om te winkelen of gezellig op een terras te zitten. Dat soort dingen waren niet aan hem besteed.
Soms verlangde ze terug naar de tijd dat ze nog een lat relatie met hem had en op haarzelf woonde. Toen zag ze hem bijna vaker dan tegenwoordig. Ook wilde ze weleens op vakantie maar veel geld verdween in de bodemloze put, Barts oldtimer. Slapeloze nachten had ze er af en toe van.
O, wat lag ze graag nog eens een keer op één van de prachtige stranden op de Malediven, kijkend over een azuurblauwe oceaan.
 

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "De kattenrug auto."

14.07.20
Feedback schrijfkwaliteit
Aanvulling oude waardering.
  • Tevredenheid over de schrijfkwaliteit
    80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

Ook graag je review voor een van de oudere inzendingen...

  • Jeugdherinneringen (337) Harry Boerkamp 20-04-2020

    Ze keek me aan op wel een heel venijnige manier. Ondanks die blik in haar ogen had ik er nu spijt van dat ik mijn hormonen jaren geleden niet onder controle had gehad toen ik haar op een zomerse dag...

    Lees meer: Jeugdherinneringen