Schrijfopdracht

Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.

520 Hits

Publicatie op:
De autorit
De auto stopte vlak naast me bij de rand van het trottoir.
"Eindelijk, ik wacht al drie kwartier op je, waar bleef je toch?" Ik deed mijn jas uit, al het is niet zo lang rijden.
De jonge man achter het stuur keek ik verwonderd aan, hij is Bram de vriend van mijn zoon.
"Ik verwachtte Jeroen, waarom ben jij gekomen?"
"Jeroen is ziek, dus neem ik even voor hem waar. Ik begrijp dat u naar het ziekenhuis moet? Ik moest uit Tilburg komen toen hij belde dus daarom duurde het even en aangezien u het weigert een mobiel te nemen moest u wachten zonder informatie."
"Jullie zijn gestoord, vroeger hadden we die dingen ook niet en we hielden ons aan de afspraken, vroeger had ik hier niet drie kwartier staan wachten, maar Jeroen was op tijd geweest. Bah, alles afschuiven op mobieltjes, wat voor een tijd leven we."
Bram zei niets, ik nam aan dat hij me niet wilde tegenspreken.
“Ik heb een afspraak met een plastisch chirurg, deze kan mij waarschijnlijk afhelpen van de huidziekte die ik heb, dus haasten alsjeblieft.”
“Volgens Jeroen zijn het gewoon rimpels die u heeft en geen ziekte, hoe zit dat als ik vragen mag?”
“Pertinent indiscreet ben je Bram, ik heb een huidziekte en geen rimpels, veronderstel toch, ik rimpels!!!” Bij de gedachte al kromp ik in elkaar.
“Jeroen snapt er niets van Bram, Ik heb zo’n prachtige huid, ik ben miss Holland geweest, dat weet je toch? Ik heb alleen wat extra onderhoud nodig, en nu gassen jongen, ik heb haast.”
Ik zag dat Bram zijn schouders ophaalde, maar ook dat hij flink gas gaf.
“Mevrouw Breuken, mag ik vragen wat u verwacht van die arts?” Ik zag Bram in de achteruit spiegel kijken, ik wist zelf eigenlijk niet wat de arts kon en wilde doen aan deze ziekte.
“Bram dat weet ik natuurlijk niet, ik ben geen dokter en nu niet verder zeuren over mijn kleine kwaal, ik wil daar niet te veel over nadenken.”
De rit schoot al op en na een paar minuten stopten we op de oprit van het ziekenhuis.
“Mevrouw Breuken, wij zijn er, ik zal op u wachten en als de dokter dit geen ziekte vindt maar rimpels, rijdt ik u direct naar iemand die Botox kan inspuiten, dat helpt ook hoor tegen de rimpel ziekte, Haha.”
Ik zei niets stapte uit keek hem nog even kwaad aan, ik ritste mijn jas dicht en draaide me om.

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "De autorit"

© Trees Middelkoop

In elke boekenwinkel