• images/deelname/schrijfopdracht.jpg
  Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.
  Inzenden voor deze schrijfactiviteit is niet meer mogelijk. Op termijn beëindigen we deze mogelijkheid.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Tekst inzenden:
  Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen zie je een knop om je artikel in te zenden. Door op die knop te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Publicatievoorwaarden
  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst! Ook vervolgverhalen e.d. zijn niet toegestaan.
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

  Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

 • Klik op een van de tabs hieronder voor meer informatie!

Bureaustoel

Publicatie: 13 januari 2021

Schrijfopdracht: Optie 6.

 • Beschrijf een willekeurig voorwerp in je directe omgeving.
 • Beschrijf daarna hetzelfde voorwerp door de ogen van iemand anders.
  Twee verhalen dus over hetzelfde voorwerp.

Hij is grijs, een beetje doorgezakt en heeft al een half leven achter de rug. Dat leven liet zijn sporen na en dat merk je ook aan hem. Als hij teveel moet dragen, dan hoor je hem kreunen, maar toch staat hij dapper zijn mannetje. Hij zou bijna zijn laatste rustplaats hebben gevonden, als ik hem niet van de straat had geplukt om hem een nieuw leven te geven. Het was op een koude novembermorgen dat ik hem zag staan, naast de gezamenlijke vuilnisbak. Nu staat hij hier trots te stralen, op zijn oude dag. Hij houdt mij gezelschap tijdens mijn lange dagen van thuiswerken. Natuurlijk valt er ook iets te zeggen voor een jonger exemplaar. Toch denk ik dat hij juist vanwege zijn leeftijd zo goed in staat is om mij te helpen. Hij weet wat ik nodig heb en als ik wil kan ik hem zo manipuleren dat hij precies de steun biedt die ik nodig heb. Naar zijn verleden en waar hij vandaan komt heb ik hem nooit gevraagd, dat wil ik ook niet weten en hij laat er niets over los. Het blijft leuker om te fantaseren over de mooie huizen en kantoren waar hij vroeger te werk is gesteld. Ik heb hem gegarandeerd dat hij hier altijd mag blijven, totdat hij echt versleten is.

Het is de mooiste krabpaal die ik ooit heb gezien. Ik kon mijn ogen niet geloven toen mijn baasje hem binnenbracht. Nieuwsgierig liep ik op hem af en begon hem overal te besnuffelen. Hij heeft een geweldige onderkant met maar liefst vijf poten waar ik lekker omheen kan dralen. Dat is nog eens een luxe, vergeleken met die twee poten van mijn baasje. Het leuke is ook dat hij voorzien is van een lekkere grove stof, die voor mij gemaakt lijkt te zijn. Ik kan er mijn nageltjes aan scherpen en wanneer ik mij lui neer wil vleien biedt hij toch voldoende comfort. Soms word ik er een beetje moe van wanneer mijn baasje mij wegstuurt en erop gaat zitten. Dat doet ze bij mijn andere krabpalen toch ook niet? Bovendien maakt ze in mijn ogen niet optimaal gebruik van alle functies die hij biedt. Als het even kan spring ik er dan ook op om haar nog maar een keer te laten zien hoe je nu precies een krabpaal moet gebruiken. Wie weet leert ze het nog een keer.

WAARDERING

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

HITS

447

Artikel aangepast: 14-01-2021

Commentaar en/of waardering voor dit artikel:

Het is niet toegestaan eigen werk zelf een waardering te geven!
04.12.21
Feedback:
'Luxe met die twee poten van mijn baasje' geweldig, ik zag direct voor me hoe het (arme) baasje benen vol littekens van kattenklauwen had.

Klein puntje; in het eerste onderdeel las ik wel erg vaak het woordje 'hij/hem'. Zo'n 20x. ..Misschien beetje mee spelen?
Show more
14.01.21
Feedback:
Erg leuk geschreven!
Show more
13.01.21
Feedback:
Leuk verhaal!!
Show more