Schrijfopdracht

Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.

439 Hits

Publicatie op:
Bambi

De bank in het park, waar nooit iemand zat, was bezet …

Hoe is het mogelijk. Al maanden zit hier niemand, omdat de geur niet te harden is. Net eronder is een riooluitgang.
Na meerdere protestbrieven heeft het College van Burgemeester en Schepenen eindelijk de beslissing genomen om dat ding op te ruimen. En net nu ik die met mos beklede bank moet komen opruimen, heeft een kleine ree zich erop geïnstalleerd. Wat nu gedaan.
Enkele voorbijgangers blijven staan.
Idee!! “Kan iemand snel een fotootje nemen van mij met Bambi op mijn schoot?” Een jonge kerel neemt mijn telefoon aan en ik installeer me op de bank. Zo eenvoudig is het niet hoor om een kleine reebok van een slordige dertig kilo op te heffen en op je schoot te nemen. Na lang proberen lukte het me.
“Ach”, zegt een dame uit mijn publiek, het zijn er ondertussen een tiental geworden, “het arme schepsel is vast zijn mama kwijt”. “Het heeft zeker honger of dorst”. “Wacht”, zegt een andere vrouw die een kinderwagen duwt, “ik heb nog een reserve babyflesje bij met melk”. “Die mag je wel hebben en gebruiken”. En ja hoor, hij lust het wel.
De beide dames komen erbij zitten. De ganse fles wordt geledigd. En daarna … ja hoor … in’t slaap. De slaap der onschuldigen. Wat nu gedaan?
Plots een luid blaffend geluid vanuit het bosje, gevolgd door een aantal klagende geluidjes. En ja hoor, onze bambi ontwaakt, springt uit mijn armen en verdwijnt in het duister van het struikgewas, zijn mama heeft geroepen.
“Dames hebben jullie zin in een lekkere tas koffie in het zaakje hier om de hoek, want die bank afbreken dat zal toch niet meer voor vandaag zijn, na al de commotie”. Al keuvelend vertrokken we om deze wondermooie ontmoeting nog eens een aantal keer aan tafel over te doen.
We wisselden onze coördinaten uit en ik beloofde om een foto door te sturen.
Ik verliet de zaak en net voor de klok van vijven was ik terug op mijn werk. Net op tijd om naar huis te gaan. Wat een dag. Maar

… pas uren later ontdekte ik dat ik mijn telefoon miste.


Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen review mogelijkheid.

Feedback voor schrijfactiviteiten

Review voor: "Bambi"

© Rudy DE RIDDER
15.07.20
Feedback:
Aanpassing n.a.v. oude waardering.
  • Schrijfkwaliteit
    4.0/5
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig

In elke boekenwinkel