1 post
 • images/deelname/schrijfopdracht.jpg
  Ken jij ook van die momenten waarop je totaal geen inspiratie hebt en niet tot schrijven kunt komen? Misschien kan het lezen of uitvoeren van een schrijfopdracht je helpen om je creativiteit aan te spreken. Zo omzeil je je eigen gewoontes en vaste manieren in je schrijven.
  Inzenden voor deze schrijfactiviteit is niet meer mogelijk. Op termijn beëindigen we deze mogelijkheid.
  69 gepubliceerde inzendingen
 • Ook jouw artikel is welkom! Inzenden van een verhaal/gedicht is mogelijk door eerst in te loggen. Registreren is gratis! Alleen door eerst in te loggen en op de knop hieronder te klikken kom je op een pagina waar je de schrijfactiviteit kunt selecteren waar je aan mee wilt doen. Op die pagina kun je ook de titel en tekst voor je artikel toevoegen. Lees vooraf de voorwaarden. Let op: Na inzending is wijziging van je tekst niet meer mogelijk (m.u.v. Plusleden)
  Je artikel is, na inzending, vrijwel direct te zien in de betreffende schrijfactiviteit en bij je profiel. We publiceren een artikel minimaal een jaar (plusleden langer!), daarna verwijderen we het artikel en de commentaren, etc. automatisch.
 • De publicatievoorwaarden

  • Inzendingen dienen te voldoen aan de voorwaarden zoals aangegeven bij de betreffende schrijfactiviteit, Nederlandstalig en van voldoende kwaliteit (grammaticaal en inhoudelijk) te zijn. We accepteren geen afbeeldingen van een tekst, maar alleen de daadwerkelijke tekst!
  • Agressieve, onwettelijke, lasterlijke, racistische, misleidende of anderszins ongepaste of irrelevante bijdragen, naar interpretatie van de redactie, zijn niet toegestaan. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen, zonder opgave van redenen, niet te publiceren, resp. te verwijderen.
  • De auteursrechten van een inzending blijven te allen tijde bij de inzender. Schrijverspunt brengt geen wijzigingen aan in de tekst.
  • Inzenders mogen geen door rechten beschermde teksten of afbeeldingen plaatsen.
  • Het plaatsen van persoonlijke informatie zonder toestemming van de redactie (zoals e-mailadressen, website en/of telefoonnummers) is niet toegestaan evenals teksten, advertenties en links van promotionele dan wel commerciële aard.
  • De redactie is niet aansprakelijk voor de gevolgen, juridisch of in andere zin, van de activiteiten van leden op Schrijverspunt, noch in Nederland, noch daarbuiten. De inzender blijft als enige verantwoordelijk en aansprakelijk voor de inhoud van zijn/haar bericht(en).
  • Bij inzending hanteert Schrijverspunt de actuele privacyregels. Onze privacyverklaring is onderaan op elke pagina te vinden.
  • We publiceren een inzending in principe een jaar lang op onze website. Voor plusleden is die periode langer.
  • Door het insturen van je schrijfactiviteit stem je in met deze voorwaarden.

   

Allener dan alleen?

Publicatie op : 19-01-2021

Als een auteur geen behoefte heeft aan feedback verschijnt er geen mogelijkheid voor reacties.

Allener dan alleen?

463 Hits.

Schrijfopdracht: Optie 9.

Schrijf een fantasierijk verhaal met als gegeven dat je de laatste levende mens op aarde bent. De bepaling van oorzaak en vervolg is aan jou, maar wat gaat er door je heen en hoe verder?

De kou slaat mij om de oren als ik de voordeur achter me dicht trek. Nog altijd is het donker en zo stil dat ik mijn eigen hartslag kan horen. Zonder straatlantaarns is het maar een enge bedoening om hier te lopen. Wie weet wie je tegenkomt zo in je eentje. Bijna moet ik hardop lachen. Die kans is klein! Vanaf het moment dat ik opstond om koffie te zetten terwijl geen stekker stroom gaf noch een druppel water uit de kraan kwam, heb ik nog geen auto, laat staan een mens voorbij zien komen. Waar zou ik me dus druk om maken. Ik kan oversteken zonder uit te moeten kijken, zingen en schreeuwen zonder me om andere mensen te hoeven bekommeren. Sterker nog, ik had zo mijn jas over de pyjama kunnen aantrekken, geen hond die het ziet. Of ik er nu vrolijk van word, kan ik niet beweren, want het is verrekte eenzaam zo.

Alsof al het leven eruit verdwenen is, zo gapen de ramen van de huizen mij donker aan. Rijen auto’s staan ongebruikt in de parkeerhaventjes. Het begint te waaien. Gelukkig is de natuur gewoon in beweging, net als ik. Automatisch zet ik mijn ene voor de andere voet en concentreer mij op die afwisselende schoenpunten. Wacht eens, hoorde ik daar een huisdeur dichtslaan? Vlug kijk ik over mijn schouder, nee verbeelding. Zou het overal zo’n uitgestorven bedoening zijn? Ongemerkt versnel ik mijn pas, toch nieuwsgierig hoe het leven er in de volgende straat uitziet.

_

O mijn God, waarom moest ik zo nodig doorlopen. Nooit heb ik mij zo verloren gevoeld als vandaag. Waar ik ook ga, nergens schijnt leven in te zitten. Het lijkt wel alsof ik helemaal alleen op de aardbol rondsjouw. Is er dan niemand?   

Wie had kunnen denken dat ik menselijk gezelschap zo zou kunnen missen? Het enige positieve is het daglicht. Zelfs de zon schijnt een beetje, waardoor de wereld er iets vriendelijker uitziet. Mijn maag protesteert hevig, nu hij zijn ochtendkoffie ook al heeft moeten missen. En dorst, mijn keel voelt zo droog dat zelfs met mijn eigen speeksel niet helpt. Er zal toch wel één supermarkt open zijn, het is allang openingstijd geweest. Deur na deur is en blijft gesloten, hoe ik ook duw of trek. Het dorp is nooit bruisend geweest, maar deze troosteloze aanblik slaat alles. De etalage van de banketbakker oogt des te aanlokkelijker, ook al weet ik dat niemand zo gek is om echte gebakjes een nacht over te laten staan. Wanhopig kijk ik om me heen het lege marktplein rond. Daar op een bankje zak ik neer en verberg mijn gezicht in mijn handen.

“O, dit is toch geen leven. Waar is iedereen. Ik ga nog dood van eenzaamheid.”

Mijn gekreun lijkt van ver te komen. Ik vouw mijn armen om mijn rammelende maagstreek en wieg heen en weer, maar schiet meteen geschrokken overeind bij het horen van een zware stem vlak bij mijn oor:

“Welnee, kind. Jij gaat niet dood. Jouw tijd is het nog lang niet.”   

 

Ook jouw mening is hier welkom!

Reacties:

13.02.21
Feedback:
Toch mis ik het spannende effect van je verhaal. Ook en beetje te weinig details hoe het komt dat jij alleen bent.
Wel een onvoorzien einde. daar hou ik van.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Edith M.L.A. Inspiratiewater 22.02.21
  Ik neem je opmerking wat betreft het ontbreken van spanningseffect in overweging. Dank je wel voor het lezen en waarderen.
19.01.21
Feedback:
Mooi beschreven!
 • Waardering
  100%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
19.01.21
Feedback:
Beeldend geschreven en met plezier gelezen. De wanhoop had voor mij iets meer mogen oplopen.
 • Waardering
  80%
Show more
0 van de 0 lezers vond deze review nuttig
 • Edith M.L.A. Inspiratiewater 19.01.21
  Dank je wel, Bert! Daar heb je een punt, want het lijkt me inderdaad iets verschrikkelijks om alleen op deze wereld over te zijn.

Meer van deze auteur:

Titel:Hits:Waardering:Link:
Kattenwijsheid
552
Lezen?
Stille meiavond
540
Lezen?
Alwetende treurberk
534
Lezen?