Voor schrijvers, door schrijvers

Schrijfoefeningen

Boeken over schrijven

Schrijven is vooral ook oefenen. Veel oefenen en dus veel schrijven. Op Schrijverspunt zijn de nodige schrijfactiviteiten te vinden om aan deel te nemen. In deze rubriek vind je schrijfgereedschap van Youke Nagel om serieus mee aan de slag te gaan. Je kunt privé gebruik maken van dit schrijfgereedschap of je persoonlijk resultaat met andere schrijvers delen.

Schrijfpaleis

Sluit je ogen en stel je in detail voor hoe je voor de deur staat van de werkkamer van je favoriete auteur. Loop er binnen. Kijk om je heen. Beschrijf vervolgens nauwkeurig deze kamer, die de auteur omgaf bij het maken van die prachtige teksten. Fantaseer vooral, stoor je niet aan wat je toevallig weet over hoe die kamer er in het echt uitzag. Ga vervolgens na welke elementen van deze inrichting ook jou zouden kunnen inspireren op jouw werkplek. Pas toe

Dit artikel delen?
  • Hits: 2295
(De gemiddelde waardering is 5 door 1 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Reacties   

# Mijn favoriete auteurMarijcke Cauwe 06-07-2014 14:04
Mijn favoriete schrijfster is J.K. Rowling, de auteur van de Harry Potter boeken. Door mijn kleinkinderen heb ik kennis gemaakt met dit wonderbaarlijk schrijftalent. Geschreven voor kinderen, zijn deze boeken een aanrader voor volwassenen met een open geest. Onder de humor steekt zij de draak steekt met onze consumptiemaatschappij.
Er schuilt een grote filosofe achter de sprookjes.
Ondanks haar rijkdom rust zij niet op haar lauweren, gaat zij door met schrijven.
Haar werkkamer zal smaakvol gemeubileerd zijn. Veel zon, licht en bloemen. Foto´s van haar familie.Aan de muur één enkel kunstwerk, een kostbaar schilderij.
Zij, als stralend middelpunt is mijn inspiratiebron. Dank U mevrouw J.K.Rowling, .

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen