Voor schrijvers, door schrijvers

Schrijfoefeningen

Boeken over schrijven

Schrijven is vooral ook oefenen. Veel oefenen en dus veel schrijven. Op Schrijverspunt zijn de nodige schrijfactiviteiten te vinden om aan deel te nemen. In deze rubriek vind je schrijfgereedschap van Youke Nagel om serieus mee aan de slag te gaan. Je kunt privé gebruik maken van dit schrijfgereedschap of je persoonlijk resultaat met andere schrijvers delen.

Fuck the facts

Het klinkt onaangenaam voor wie getraind is in wetenschappelijk denken: fuck the facts werkt beter dan voortijdig onderzoek. Bij het schrijven van fictie of geromantiseerde non-fictie is het belangrijker om een pakkende verhaallijn te weven dan om alle feiten op een rijtje te hebben. Schrijf eerst zoals je wilt schrijven. Ga voor de schoonheid van het verhaal. Vul dan de feiten in die je met gedegen research bij elkaar zoekt op momenten dat je effe niet schrijft.

 

Dit artikel delen?
  • Hits: 2668
(De gemiddelde waardering is 5 door 3 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Reacties   

# mee eens!Guest 07-10-2013 14:21
Ik word opgeleid in de wetenschap, maar ik ben al heel erg vaak tegen het verkeerde been gestoten hierdoor! Ik schrijf nu dan ook een waargebeurd verhaal over mijn leven en verwerk de fouten van de wetenschap hier in, want het is vrij ergerlijk wat er soms gezegd wordt....

Login of registreer om een reactie te plaatsen