Voor schrijvers, door schrijvers

Schrijfoefeningen

Boeken over schrijven

Schrijven is vooral ook oefenen. Veel oefenen en dus veel schrijven. Op Schrijverspunt zijn de nodige schrijfactiviteiten te vinden om aan deel te nemen. In deze rubriek vind je schrijfgereedschap van Youke Nagel om serieus mee aan de slag te gaan. Je kunt privé gebruik maken van dit schrijfgereedschap of je persoonlijk resultaat met andere schrijvers delen.

Creëer boeiende fouten

We vragen van onszelf om steeds beter te worden in dat wat we doen. Dodelijk vervelend, want daardoor gaan we steeds door op de schrijfpaden die we al ontdekt hebben. Dat werkt? Dan herhalen we dat, tot we de kunst ervan tot in perfectie beheersen. Ja, nee, bweh, zo ontdek je nooit spannende nieuwe technieken!

Doe het eens fout. Breek met schrijfregels. Negeer die vijf W’s. Begin een zin met ‘ik’. Begin een essay met ‘Daarom dus.’ Begin een schrijfdag met de zon op je gezicht en schrijf onzin. Maar dan wel fout. Omdat accepteren van imperfectie ons op hele nieuwe gedachten brengt.

Dit artikel delen?
  • Hits: 2094

4.715

(De gemiddelde waardering is 4.7 door 7 stem(-men)

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Reacties   

# Mee eens.User ID 5901 14-02-2020 00:02
Yoeke heeft een punt, bekijk eens de moderne schilders. Hun intuïtie volgend, heerlijk verdwalen in lijnen en kleuren. Zo mag het voor mij ook gaan in een verhaal. Weg met die taalpuristen. Dat is voor menig beginnend schrijver dodelijk. En moet je dan eens kijken wat een prachtige fantasievolle creaties er kunnen ontstaan vanuit het brein. Toppie hoor Yoeke!

Login of registreer (gratis) om een reactie te plaatsen